openSUSE 11.4
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: openSUSE 11.4
zato mi se i nedaodin je napisao/la: isto češ nakon instalacije morati dodati u grub
zole052 je napisao/la
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware
nomodeset?
to je meni i mojem atiju pomoglo sa milestone 6/rc2
to je meni i mojem atiju pomoglo sa milestone 6/rc2
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Ja također imam problema sa instalacijom.. neide pa neide...
Problem je sljedeći: nakon što spržim ISO i restartam lap, pojavi se samo crna slika i nikud se ne miče... možda je i to do AMD-a...
MD5 je dobar, ISO sam chekirao u virtualnoj mašini, sve je OK. Sprženo je dobro (dva dvd-a, isti problem).
Probat ću još net install....
Problem je sljedeći: nakon što spržim ISO i restartam lap, pojavi se samo crna slika i nikud se ne miče... možda je i to do AMD-a...
MD5 je dobar, ISO sam chekirao u virtualnoj mašini, sve je OK. Sprženo je dobro (dva dvd-a, isti problem).
per aspera ad astra iliti kroz gužvu do šanka...
In a world without walls and fences who needs Windows and Gates?
In a world without walls and fences who needs Windows and Gates?
instalacija je protekla dobro ali kad sam ga pokrenuo, poceo je stekat sam od sebe. internet nije proradio ni za zivu glavu.
Sve mi se cini da cu morat ubrzo nekog davit da napokon stavim Arch
Sve mi se cini da cu morat ubrzo nekog davit da napokon stavim Arch
Evo, jučer je OpenSusue zaživil na mom desktopu (srećom) kao test za sada.
Plus:
Plus:
- zaista izuzetno fletan i dorađen KDE. Radi definitvno bolje i glađe od Archa, a na Archu radi dobro!
- Uveden je i Kpackagekit paketni upravitelj uz Yast-ov (meni je to plus
) - Sve skupa dobro zgleda i dobro radi.
- Fontovi, da ih fontovi. Užas i preužas. Problem više je u tome što antialiasing neće proraditi niti nakon svih podešavanja u KDE Settings. Mora se izgleda ići kopati po Yastu.
- Synaptiks (KDE daemon za touchpad) NE prepoznaje USB miševe, pa niti ne isključuje touchpad kad se miš ušteka. Bug koji proizlazi iz kompiliranja starije inačice koja nije radila sa udev-om nego HAL-om, a HAL-a u Susetu 11.4 više nema. Moral bum im malo pisati...
Opet nesretni suse i hardware... njima bi bilo stvarno pametno da se malo manje posvete kde-u a malo vise kompatibilnosti sa hardwareom 
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
-
Lutherus
jedna od stvar zašto se ja i suse nevolimo,no opet svaki puta kad izađe novi ga isprobamzole052 je napisao/la:Opet nesretni suse i hardware... njima bi bilo stvarno pametno da se malo manje posvete kde-u a malo vise kompatibilnosti sa hardwareom
Pa idi na Failsafe, pa ćeš točno vidjeti gdje ti stane boot proces.Marijek je napisao/la:Ja također imam problema sa instalacijom.. neide pa neide...
Ne znam što ne valja sa suseovim fontovima... nisi prvi koji se žali..Grof je napisao/la:Evo, jučer je OpenSusue zaživil na mom desktopu (srećom) kao test za sada.
Plus:Minus:
- zaista izuzetno fletan i dorađen KDE. Radi definitvno bolje i glađe od Archa, a na Archu radi dobro!
- Uveden je i Kpackagekit paketni upravitelj uz Yast-ov (meni je to plus
)
- Sve skupa dobro zgleda i dobro radi.
- Fontovi, da ih fontovi. Užas i preužas. Problem više je u tome što antialiasing neće proraditi niti nakon svih podešavanja u KDE Settings. Mora se izgleda ići kopati po Yastu.
- Synaptiks (KDE daemon za touchpad) NE prepoznaje USB miševe, pa niti ne isključuje touchpad kad se miš ušteka. Bug koji proizlazi iz kompiliranja starije inačice koja nije radila sa udev-om nego HAL-om, a HAL-a u Susetu 11.4 više nema. Moral bum im malo pisati...
Možda sam se ja naviknuo na njih.. ali meni su ok. Dosta su sitni, ali su oštri i dobro se čitaju
11.3 automatski isključi touchpad kad uštekaš miša. Čak i bežični funkcionira odlično. 11.4 nisam još probao na laptopu..
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.