PunkBastard je napisao/la:
A i na proizvodima se može solidno zaraditi.
Prije koju godinu gledao sam na TV-u da se med ( ne sjećam se koja vrsta) otkupljuje za 10 kn kilogram.Kozmička sramota i pljačka.
Da, stvarno je bilo unosno. Toliko unosno da ako si htio da ti pčele prežive, morao si u debeli minus. Tada sam i odustao jer nisam znao kud ću s profitom.
Neki dan sam kupovao za starog neke pčelarske stvari u ZG-u, pa su mi ovi prodavači koji su ujedno i pčelari rekli da je to tada bilo stvarno katastrofa, ali sad su cijene nešto bolje. Problem je samo što je meda sve manje. Ne znam, nekoliko godina uopće ne pratim stanje s tim tržištem.
Problem je samo što je meda sve manje. Ne znam, nekoliko godina uopće ne pratim stanje s tim tržištem.
Koliko znam med se uvozi. O kakvoći uvezenog meda naka govore oni koji su bili u tom poslu.Ja med ne jedem ( zgadio mi se kad sam kao klinac morao jesti ogromne količine),ali sumnjam da se uvozi prva klasa.Meni je sada problem što više ne mogu do propolisa,jer se pčelar kojeg poznam ostavio tog hobija.U onaj iz ljekarne ne vjerujem.
kako kome, mom starom relativno dobro ide.
iako ne prodaje veleprodajama nego po nesto desetaka teglica ali ekipi koja prodaje na malo cim dobije dosta bolju cijenu nego da prodaje pipsu i inima.
pitanje je i broja kosnica, ne mozes ocekivati da ces izvuci neku lovu ako imas 20-30 kosnica obzirom da se troskovi relativno malo razlikuju ako imas 10 ili 100.
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
Stari ti se vjerojatno ne bavi profesionalno time, tj. uz pčelarstvo ima neki normalan posao ili mirovinu.
BTW uz sadašnje propise i kao hobi ovo postaje problematično. Propolis u tinkturi također (zbog alkohola). U biti, i za svoje potrebe moraš zadovoljiti kojekakve propise i prijaviti lokaciju, pa zbog toga hobi pčelarenje možda i nije više dobra ideja.
Krasno KDE na oS je bez razloga izbrisao zenburn temu, i vratio defaultnu. To je napravio usred rada, bez da sam ista napravio. Obzirom da openSUSE koristim osim po tome sto je stabilan, zato sto KDE radi jako dobro na njemu, mogu samo reci - Welcome back Debian!
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.