Ubuntu Phone
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: TOP TEMA: Ubuntu vijesti
dio koji me najvise zanima- jel valja?
Baš dobro izgleda.
Super što ima pravi terminal.
Super što ima pravi terminal.
- vision
- Spol: ♂
rekao je: za te pare je ok - što znači koliko je uloženo toliko i dobiveno (ništa extra - osim toga da ranije nije imao Ubuntu Phone)devil je napisao/la:dio koji me najvise zanima- jel valja?

Netko je tražio slike mobitela pa eto ih sada.
https://github.com/bq/aquaris-E4.5/tree ... ubuntu-rtm
Source code od kernela BQovog Ubuntu mobitela.
Source code od kernela BQovog Ubuntu mobitela.

Napravio sam web aplikaciju za Linux za sve forum.
@ JH-IM, kako radis screenshot? Jesi uspio dokucit kako stavit bookmarke iz nekog drugog browsera?
Aj se raspisi malo kakav ti je za koristit? Jel ti main driver ili vuces i android sa sobom?
Aj se raspisi malo kakav ti je za koristit? Jel ti main driver ili vuces i android sa sobom?
"It is not the brains that matter most, but that which guides them—the character, the heart, generous qualities, progressive ideas."
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"
Držiš volume tipke, nisam uspio staviti bookmarke jer ne vidim da to trenutno podržava, u 15.04 imageu koji bi uskoro trebao doći dobiti će bottom edge swipe za tabove a možda i još neke stvari. Main driver, znao sam unaprijed da će meni i na početku biti dosta aplikacija da mi bude main driver, browser, player, image viewer, file manager, povremeno mape itd.Yeti je napisao/la:@ JH-IM, kako radis screenshot? Jesi uspio dokucit kako stavit bookmarke iz nekog drugog browsera?
Što se tiče samog OSa ima nešto bugova što je očekivano jer BQ mobitel ima RTM image od kraja prošle godine, dobio je raznih updateova u međuvremenu ali uskoro se očekuje 15.04 image koji će donijeti dosta bugfixeva i novih features. Pod bugove ne mislim na crashanje i slično, toga nisam imao, nego mislim na bluetooth koji radi polovično i da hrvatska tipkovnica ima pogrešne suggestione za shortcut za nacionalnu domenu, također nekoliko aplikacija još ne podržavaju sound notifications (popravljeno u 15.04 koliko sam vidio).
Bug sa hrvatskom tipkovnicom koji je kozmetički sam prijavio i biti će popravljen, našao sam i bug u mediascanneru za glazbu koji na pogrešno tagiranu godinu u mp3 fileu (vrijednost -1) crasha i krene se restartati, također je prijavljen i biti će ispravljen. Ostalih nekih bugova nisam našao, sve radi normalno, čini mi se da jako dobro upravlja sa memorijom jer sam vrtio po 6-7 aplikacija odjednom i nisam primijetio lagove. Gallery aplikacija treba još funkcija i o tome sam dao feature suggestions jednom od Gallery developera, Music aplikacija je odlična i vrlo intuitivno dizajnirana. Terminal je genijalan. Sve zajedno sam zadovoljan kako radi, iz imagea u image će biti sve bolji, ja dajem doprinos bug reportovima ako ih nađem, negdje je izjavio Mark Shuttleworth da će Ubuntu Touch biti spreman za mass market za godinu dana što ima smisla, ova prva faza se može smatrati public betom gdje će entuzijasti i developeri davati feedback da se sve ispolira. UI treba početno navikavanje ali poslije je brži i ugodniji za navigaciju kroz OS od app gridova sa ostalih OSova.