openSUSE Leap 42.1

Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Fugu
Spol: M

Re: openSUSE Leap 42.1

Post Postao/la Fugu »

Instalirah i ja ovo čudo. Baš sam se namučio. :ljut2

Ova Plasma5 po meni je, što se izgleda tiče, totalna katastrofa :nee . Di su im oči bile. Možda u Billovoj firmi gledale njihov zadnji uradak. Pokušao sam nešto uređivati, ali sam odustao dok se ne odljutim. Da ne znam kako KDE može izgledati i što pružiti korisniku, odustao bih. Instalirao sam CimetMint i Suse 42.1 jedan za drugim i baš je zanimljivo usporediti te dvije instalacije, te njihov defaultni izgled, podešenja, DE i distre same.

Moram priznati da je na mom hardwareu Plasma 5 vidljivo brža od kde-a 4 i to je jedini razlog da se malo pohrvam s uređenjem petice umjesto povratka na kde 4.
Cimeta ću se spomenuti u njegovoj temi.
Where there is a gui there's a way.
blast beat

Post Postao/la blast beat »

Šta ti konkretno toliko smeta?
Fugu

Post Postao/la Fugu »

Izgled.

Prvo sam instalirao Mint na sveže izparticioniran ssd. Brzo i ugodno. Onda sam izgubio sat-dva na instalaciju Leapa jer je njegov instalater silom za Suseov /home htio Mintov /home. Nije bilo načina da ga uvjerim da imam za njega namjenski i u više pokušaja instalacije. Na kraju sam s live gpartedom maknuo /home točku montiranja minta, te je u slijedećoj instalaciji susea sve prošlo glatko. Sporo ali uspješno. Poslije sam vratio mintu njegov /home, a da ovaj nije niti primjetio :zvizdi .
I sad onako lud zbog izgubljenog vremena i gnjavaže ugledam taj novi dizajn, bljedunjave ružne ikone i flat izgled. :sokiran
Reko ajde, imam ja svoju Fugu-sivo-zelenu colorschemu, ali na petici ona ne izgleda niti približno dobro kao na četvrtici...
Uglavnom, tada mi je lagano ponestalo vremena pa sam se prebacio na brzinsko štelanje Minta da bi se klinci mogli snaći u novom okruženju dok me nema. Preko blagdana radim, a i puno je društveno-obiteljskih :gladan spivo :-D obaveza ovih dana pa će moje distre malo pričekati...
vision
Spol:

Post Postao/la vision »

@Fugu
Negdje si gadno pogriješio kod instalacije (particija), trebao si to isto uraditi što si uradio u Gparted, samo na dva klika da ne dira particiju druge distre i staviš na željenu /home.

Za ikonice - ako imaš multiboot preneseš temu i ikonice plasme u novu plasmu, instaliraš qtcurve-qt5, i donekle ublažiš flat izgled.
Fugu

Post Postao/la Fugu »

vision je napisao/la:@Fugu
Negdje si gadno pogriješio kod instalacije (particija), trebao si to isto uraditi što si uradio u Gparted, samo na dva klika da ne dira particiju druge distre i staviš na željenu /home.
Vjeruj da nisam. Da je barem bilo moguće ono što si napisao, zapravo je to uobičajen način.

Kako mi se raspored particija na sistemskom ssd-u veličinama nije pokazao praktičnim, obrisao sam sve 4 linux particije, te pripremio 4 nove, po dvije za suse i mint. Mint sam, kao što rekoh, instalirao rutinski, bez naknadnog preformatiranja u instalateru. Sve 5.
Kod instalacije susea jednostavno nije bilo načina, bez obzira što sam kroz suseov instalater preformatirao za njega pripremljene particije, nije dopuštao ni u jednoj instanci dijela instalatera koji se bavi particijama, da dodjelim /home željenoj particiji jer ne dopušta dva "home-a", naravno. Uvijek je označio mintov home kao home za instalaciju, bez obzira što taj nije njegov i uredno je odmontiran, te nikad nije bio označen za instal susea. 100% je bilo tako. Tek nakon intervencije live gpartedom stvar je postala rutinskom. Duhovi, bug, neznam. Nema veze, prošlo svršeno vrijeme.

Što se tiče ikona, tu nemam straha, ipak sam IconDoctor 8-).
Već sam manje ljut, pa kad ulovim vremena, sredit ću to.

A tu je i Cinnamon, nešto potpuno mi novo, tako da zanimacije neće nedostajati.
shicy

Post Postao/la shicy »

ostaviš im istu home particiju, promijeniš naziv usera i ćao
Fugu

Post Postao/la Fugu »

To nisam htio. Miriše mi na potencijalne probleme u budućnosti.
blast beat

Ima opcija da uradiš manual kako hoćeš mount point-ove, središ sve kako hoćeš i kraj. Pošto nisam baš skapirao šta si sve radio do kraja, ali ovo što sam naveo ima u instaleru. Nego sam mislio da su ti kritike vezane isključivo na novi KDE. Ako ti se dizajn ne sviđa, stavi neki drugi stil, ne mora biti Breeze koji je flat, isto važi za ikonice. Makar to možeš po volji promeniti ako ti ne odgovara :)
Fugu

Post Postao/la Fugu »

blast beat je napisao/la:Ima opcija da uradiš manual kako hoćeš mount point-ove, središ sve kako hoćeš i kraj.
Neću se više pravdati i spamati temu.
Bar sam 100x u ovih mojih 8 Linux godina instalirao distre i full mi je jasno kako to ide i kako bi trebalo biti.
Zar nitko nije doživio u ovom našem Linux svijetu da nešto ne prođe kako treba, ma što čovjek učinio?
Ponekad je učinio nešto krivo, ponekad nije.
Malo me situacija podsjeća na poziv službi za korisnike.
Tamo je uvijek korisnik krivac.

Fugu has left the building.
Over and out.
:pc-vesel
blast beat

Naravno, posebno mi SUSE instaler umeo praviti probleme, primer sa povezivanjem na net tokom instalacije. Ali ako neka opcija postoji onda postoji, ne može nestati.
Odgovori