Rolling distribucije na serverima su traženje problema, ja još nisam to vidio IRL, koristiti njih na nekom enterprise serveru je čisti avanturizam. Ne samo radi toga što upgradeovi mogu polomiti sustav, već i zato što je security i patchiranje prepušteno entuzijastima koji mogu i ne moraju biti ažurni. Rolling je super za kućne korisnike kojima nije problem malo popraviti ručno kada treba, ali imati produkcijske servere na tome je avanturizam.shrike je napisao/la:Da, kao što su ti rekli, debianoid i centosoidi su daleko najčešći. Osim njih, da netko vrti nešto tipa arch sam čuo samo jednom (vrte gentoo). Nitko ti nije rekao jer smo zapravo i na ovom forumu to brdo puta spomenuli, ali ja sam mislio da to sve radiš na archu jer ti je distra super i fore radi.
Možda nemaju ljudstva za neke veće deploymente. Debian kao takav nema tvrtku iza sebe koja nudi tehničku podršku i to ga je u novije vrijeme koštalo odnosno veliki sustavi su prešli na Ubuntu LTS koji nudi to, a radi na istom principu pa se nije teško prilagoditi.Firma u kojoj radim je zapravo specijalizirala u 2-3 stvari, jedna od njih je i komercijalna tehnička podrška za debian, ali iz nekog razloga se tako ne reklamiraju. Nemam niti najmanje ideje zašto ne.
Velike firme uz svoje administratore vole imati i 24/7 podršku od vendora, tu je Ubuntu profitirao nauštrb Debiana, ali Debian nije nikada ni bio zamišljen kao tvrtka, zato je u prednosti u "free" okruženju gdje administratori sami odrađuju cijelu podršku.