Došlo je vrijeme - na moj PC dolazi LINUX!

Diskusije o raznim Linux distribucijama.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojoj distribuciji je riječ. Primjer: [Slackware]
Grof
Site Admin

Re: Došlo je vrijeme - na moj PC dolazi LINUX!

Post Postao/la Grof »

Kristijan je napisao/la: Eto to je uglavnom to, dakle, OS koji ja koristim i koji mislim da cu koristiti: Slax.
Hehe, mislim da nećeš.... ;)

A nećeš zbofg onakvih stvari koji ti se već dešavaju (gparted primjer). Naime Slackware ide dalje, a Slax kao distra, čini se da je prilično mrtva. I stranica i održavanje distre same.

Kad tad ćeš poželjeti nešto novije, sa novim mogućnostima kernela, sa novim KDE4 sučeljem itd, itd.

No ostavljam te da sam istražuješ blaga slobodnog softwarea....
Markec
Spol: M

Post Postao/la Markec »

na kde se koristi qtparted, pogledaj dali ga imaš.
taj alat je skoro isti kao i gparted.
Kristijan
Kontakt:

Post Postao/la Kristijan »

Nemam, vec sam gledao, nemam nijedan program za particije na Slaxu.
Pogledat cu dali ga ima za slackware, pa slikuti i staviti na slax.

Usput bi mi trebao neki preglednik slika, preporuke? Da ne skidam bezveze 200 istih programa...
Takodjer da mogu osposobiti TV karticu i BlueTooth, te VMC Mobile Broadband internet, kako to napraviti?

Te kako mogu slati privitke s Kopete messengera? Dodje do 84-86% i onda primatelju napiše niste uspjeli primiti datoteku tu i tu... Zašto?
Te također da ih mogu primati. Da li da prelazim na neki drugi messeneger ili?

Hvala!

Mogu vam rec da mi se Windows skroz zgadio :oops: . Nego, citajuci review, grof je rekao da USB stick ima odredjen broj pisanja i citanja po flash memoriji.
Pa me zanima - da li je dobro sto koristim OS za svakodnevni rad na USB sticku?
Takodjer je spomenuo da moram obrisati MBR s sticka. Ja to nisam ucinio.
ASUS Eee PC Linux Xandros user.
Svijet-Multimedije.Net --> otvaranje uskoro!
Neka svi koriste besplatne altenative, Linux zauvijek!
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Kristijan je napisao/la: Nego, citajuci review, grof je rekao da USB stick ima odredjen broj pisanja i citanja po flash memoriji.
Pa me zanima - da li je dobro sto koristim OS za svakodnevni rad na USB sticku?
Takodjer je spomenuo da moram obrisati MBR s sticka. Ja to nisam ucinio.
Ne, nije dobro... jer će ti USB stick nakon nekog vremena riknuti.... kolko, ne znam jer nemamo podataka o takvome nečemu. Naime, nitko baš ne korsiti USB stick za svakodnevin rad. Niti su USB stickovi za tu namjenu projektirani.

Što se MBR-a tiče, ako ti sve radi onda ne moraš ništa brisati....
Markec

Post Postao/la Markec »

Grof je napisao/la: Ne, nije dobro... jer će ti USB stick nakon nekog vremena riknuti.... kolko, ne znam jer nemamo podataka o takvome nečemu. Naime, nitko baš ne korsiti USB stick za svakodnevin rad. Niti su USB stickovi za tu namjenu projektirani.

..
čuo sam za to, grofe, kad već pričamo o tome, kako stoje memorijske kartice (one kakve koriste fotoaparati, novije generacija mobitela.
dali su i oni osjetlivi. Bas razmisljam, imam laptop s utorom za takve kartice, pa bi mogao takvo nest probati. Inace, postoje i ovakvo rješenje
slika
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Markec je napisao/la: čuo sam za to, grofe, kad već pričamo o tome, kako stoje memorijske kartice (one kakve koriste fotoaparati, novije generacija mobitela.
dali su i oni osjetlivi.
Iskreno, ne znam... no pogledat ću pa javim...
zole052

Post Postao/la zole052 »

Grof je napisao/la: Ne, nije dobro... jer će ti USB stick nakon nekog vremena riknuti.... kolko, ne znam jer nemamo podataka o takvome nečemu. Naime, nitko baš ne korsiti USB stick za svakodnevin rad. Niti su USB stickovi za tu namjenu projektirani.
koliko ja znam nekima riknu i bez da ih puno koriste a nekima nikada tako da ti ovisi o sreci, ne vjerujem da bi neki proizvodjaci davali dozivotno jamstvo na njih da vrisnu samo tako od koristenja...

samo steta da rijetki nasi preprodavaci isto daju dozivotno jamstvo... :evil:

kupi jednog takvog, ako ga nadjes, sa dozivotnim jamstvom i ako imas srece kada ti rikne nece vese proizvoditi te "male" kapacitete ko sto je tvoj pa ce ti morati dati u zamjenu jednog veceg i tako dozivotno... dok dodjes do penzije imati ces par terabajta na stiku :mrgreen: samo si nemoj neke bitne stvari drzati na njemu...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Kristijan
Kontakt:

Onda ću skupiti vremena, napraviti backup D diska, pa s Puppyja (GParted) preformatirati disk, tako da vrtim Slax s diska.
Nego, recite dali drži vodu da ekstraktam *.tar na particiju (FAT32), pokrenem onaj .bat file, restartam komp i dobit ću GRUB?
Hvala! (Također, odgovorite na pitanja 4-5 posta iznad, na one na koje Grof nije :lol: )

Ovo za ove s doživotnim jamstvom, pusti to, imam ovaj koji sam dobio 2GB+1GB za 99KN :D :lol: :mrgreen:

Imam i ja utor za mem. karticu, i bas sam nesto probao na mob staviti i vidi vraga... Slax ne prepoznaje to :(
Puppyja sam bootao s tog, USB Card readera, a kad bi stavio u card reader kompa, ko da nema nista, nece bootat u USBa.
zole052

Post Postao/la zole052 »

od preglednika za slike stavi picasu (google)... za tv karticu ovisi o tome koja je, neke rade out of the box za neke se trebas malo poigrati a vjerujem da neke nikada ne prorade... za bezicni internet preko onog stika imas par tema na forumu pa potrazi ovisi koji ti treba...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Kristijan
Kontakt:

zzankola je napisao/la:od preglednika za slike stavi picasu (google)... za tv karticu ovisi o tome koja je, neke rade out of the box za neke se trebas malo poigrati a vjerujem da neke nikada ne prorade... za bezicni internet preko onog stika imas par tema na forumu pa potrazi ovisi koji ti treba...
Imas li link za Picasu tj. link na modul?

TV Kartica je USB Take MS.
Odgovori