linux certifikati

Razne diskusije o Linuxu, neovisno o distribuciji.

Moderator/ica: Moderatori/ce

jjj

Re: linux certifikati

Post Postao/la jjj »

shrike je napisao/la:

Uvijek postoji zbor, a ako ga nema, onda ga treba stvoriti.
Kao što rekoh u prethodnom postu. Odgovori tamo ako ćeš, ovdje samo obilježavam mjesto.
shrike je napisao/la:
Nisu ni Che i ekipa bil iglupi: oni su stvarali izbore.
Che je bio duševno poremećeni zealot s kvazi-religijskim moralom i srednjovjekovnom metodikom - ako nisi vjerovao u ono u što on tako strastveno vjeruje, ode glava. Castro je bio mnogo pragmatičniji i racionalniji - što s jedne strane rezultira u tome da gineš ne zbog uvjerenja (njegovog) već jer tvoje uvjerenje smeta Vlast, a s druge u nekim korisnim promjenama. Ali ni jedan ni drugi nisu stvorili izbore osim binarnog (što i nije izbor, obzirom na apsolutnost).
shrike je napisao/la:
MI kao narod Hrvatski smo jednostavno pre inertni da išta napravimo.
To je obična predrasuda - Hrvati nisu poseban slučaj. Logika kapitala: inkorporirati bunt. Najbolji primjer: 1968.
shrike je napisao/la: Najgora recesija na svijetu sa najoštrijim mjerama i nikome ništa. Premjer ode samo tako, bez izgovora, jedini kojima se uvode krizni porezi, znanje u osnovnim i srednjim školama demonstrirano zaslužuje jedinice, kriminal, nepotizam,... I nikome ništa.
Manipulacije vladajućih kojima je u cilju takvima ostati. Ali ponovno zanimljivost u tvom rezoniranju: u prijašnjem postu zamjeraš prigovore vladajućoj strukturi, ovdje zamjeraš inertnost u rušenju iste.
shrike je napisao/la:
Prosvjed koji je bio je propao, premalo interesa.
Na koji prosvjed točno misliš?
shrike je napisao/la:
Ništa se ne miče.
U jednoj Camusovoj drami, guverner omanjeg španjolskog grada na trgu govori otprilike ovako: ja ne volim promjene, jer promjene nisu dobre za vlast. Pučani su okruženi njegovim aparatom, sucima i policijom, i imaju sasvim dovoljno posla preživljavajući - pa tko će onda pokrenuti revoluciju? I dakako, ljudi se boja promjena. Opasnost od nepoznatoga.
shrike je napisao/la:
I vidi sada ovo ovdje na forumu: ja govorim da treba izići izvan kutije i promijeniti pristup zaposlenju, ali vi i dalje tupite kako je sve to nemoguće i neće se desiti. Neznam, da li je do tuda došla latergija u našem društvu? Da li je to izraz konačne društvene depresije? Možda bi ova država trbala nekog Adolfa Hitlera da pobije pola građana pa da se onda svi pomaknu nekamo?
Ako misliš da je to što ti zagovaraš izlazak iz kutija, još nisi ni pet koraka učinio da shvatiš koliko je velika kutija. Jedini izlazak zahtijeva radikalne mjere na koje je, iz razumljivih razloga, rijetko tko spreman.
Hm, rasprava nije ni do desete stranice dogurala, a već reductio ad hitlerum.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Re: linux certifikati

Post Postao/la shrike »

O, pa nisam ja napravio reductio ad hitlerum. Samo stvaram hipotezu da bi Hitler stvorio pozitivni potencijal prema pozitivnoj promjeni, ne da je netko ovdje poput Hitlera. Kapiraš? Ultimativno, izgleda da je Hićo pozitivna osoba. U Hrvatskoj se pozitivne promjene događaju tek onda kada se prolije krv i kada se leševi pakiraju u vreće. OK, treba nam Hićo da pobije par desetaka tisuća ljudi i onda će mo stvoriti dobru zemlju. Takav smo mi narod, uostalom, to je ista ona ideologija koju tompson i desnica zastupaju. Reductio ad hilerum bi bio kada bih ja nekoga ovdje usporedio sa hitlerom i rekao da je loš jer je njemu sličan. Samo spominjanje hitlera ne znači automatski logičku pogrešku.

Gle, ja se žalim na prilike i onda kažem da sam mogu stvarati prilike. To nije kontradiktorno nego savršeno konzsitentno: ako su prilike loše, onda promijeni ili sebe ili prilike. Razumljivo?
Slično tome, vlast je za kritizirat, nisam ja nikada branio vlast i rekao da se vlast ne smije kritizirat. Vlast je očito nesposobna uraditi svoj posao, ali nije ni kriva za sve za što ju se optužuje. Nije posao vlasti da ti nađe posao, već samo da omogući postojanje posla.
Dakle, dobiješ Linux certifikat i dalje se žališ kako nemožeš dobiti posao ili je loše plaćen. Ako samo pričaš o tome, mogao bi se pitati i zašto je tome tako? Da li je moguće promijeniti sustav ili sebe? Što je nužno napraviti da bi si poboljšao prilike? Koje i kakvo se znanje isplati?
Konkrento stvar i je takva da se ništa ne miče. Ne otvaraju se novi pogoni, samo se dodatno zadužujemo, za glavni prosvjed koji je bio najavljen na trgu u rujnu nisi ni primjetio... Lol, pa europa izlazi iz recesije, a mi nismo još niti došli do dna. Tebi je to predrasuda? ne vidiš nikakav problem u tome i našu inertnost? Hm...

Na kraju krajeva, sve što ja kažem jest to da se znanje usitinu isplati, ali da nije nipošto nužno ikoga izrabljivat. Još jednom, nije bitno što je Che učinio, ali je smatrao da sustav treba promijeniti. E pa, ovaj sustav je u takvoj komi da treba novu paradigmatsku promjenu. Jedino što nema nikoga da to uradi.

Previše sam svjestan toga kako je MALENA ova kutija i kako je lagano izići izvan nje.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
The Acacia Strain
Spol: M

Certifikati

Post Postao/la The Acacia Strain »

s obzirom da u hrvatskoj na sve više mjesta ima polaganje tih certifikata i sl., zanima me da li je moguće otići samo na ispit? dakle, da ne moram biti na predavanjima? jel uspio tko to tako polagati i kolike su okvirno cijene?
najviše me zanimaju mrežne tehnologije (cisco i sl..)
DebianResources
DebianHandbook
devil je napisao/la:nije neka tamo kanta pametnija od nas tu.
glaskoncILLa

Re: Certifikati

Post Postao/la glaskoncILLa »

za cisco je, cijena su okvirno od 800 do 1600 kuna, zavisi jesi student i bla bla..

to ti rade algebra, recro net, carnet/srce i jos neki, naci ces na netu..

da li ces poloziti, khm, zavisi koliko imas iskustva i koliko si se pripremao prije..
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
The Acacia Strain

glaskoncILLa je napisao/la:za cisco je, cijena su okvirno od 800 do 1600 kuna, zavisi jesi student i bla bla..

to ti rade algebra, recro net, carnet/srce i jos neki, naci ces na netu..

da li ces poloziti, khm, zavisi koliko imas iskustva i koliko si se pripremao prije..
ok... a to me i zanima, dakle sam ispit košta 800-1600?
bitno mi je da ne moram svaki dan ili kako to već u drugi grad na predavanja.
materijalom se opskrbljujem pomalo, pa ću vidjet kako napredujem, naravno, nije mi cilj tamo otići na blef :D
DebianResources
DebianHandbook
glaskoncILLa

na blef neces proci sigurno. :)

cisco ima dosta visok prag, 80% tocnih s tim da ima trik pitanja, pitanja sa visestrukim tocnim odgovirma i bla, tako da se moras dobro pripremiti.
The Acacia Strain

glaskoncILLa je napisao/la:na blef neces proci sigurno. :)

cisco ima dosta visok prag, 80% tocnih s tim da ima trik pitanja, pitanja sa visestrukim tocnim odgovirma i bla, tako da se moras dobro pripremiti.
vjerujem.. no ako želim završiti neki certifikat onda je to definitivno to. btw, ti si to položio?
DebianResources
DebianHandbook
glaskoncILLa

ne.. nije mi se dalo, a nije mi ni trebalo jer radim u okruzenu gdje svi sve znaju, pa su preporuke bile usmene, a ne pismene. :)

ali razmisljam da polozim, ponekad je to zgodno imati jer firme postaju cisco partneri izmedju ostalog i na osnovu koliko imaju zaposlenih ljudi sa certifikatima.
kad sam trazio posao prije nekih dvije godine na jednom razgovoru su mi otvoreno rekli "sory frende, sve je to krasno, ali nama treba netko sa certifikatom pa makar bio i kompletni idiot.." :), istina ne tim rijecima, ali to je bila poruka.

tak da ono, nije to lose..
a i odslusao sam serijal brzopoteznih predavanja ( tjedan dana svaki dan po 8 sati se obradjuje jedan modul ) za ccnp i ccip.
The Acacia Strain

glaskoncILLa je napisao/la:ne.. nije mi se dalo, a nije mi ni trebalo jer radim u okruzenu gdje svi sve znaju, pa su preporuke bile usmene, a ne pismene. :)

ali razmisljam da polozim, ponekad je to zgodno imati jer firme postaju cisco partneri izmedju ostalog i na osnovu koliko imaju zaposlenih ljudi sa certifikatima.
kad sam trazio posao prije nekih dvije godine na jednom razgovoru su mi otvoreno rekli "sory frende, sve je to krasno, ali nama treba netko sa certifikatom pa makar bio i kompletni idiot.." :), istina ne tim rijecima, ali to je bila poruka.

tak da ono, nije to lose..
a i odslusao sam serijal brzopoteznih predavanja ( tjedan dana svaki dan po 8 sati se obradjuje jedan modul ) za ccnp i ccip.
ah pa zato i želim, upravo radi posla, jer stvarno glupih razloga ima zaš nisam dobivao posao...
godinu u par mjeseci neam job, a jedino fizikalija mi ostaje. zato želim to položit, pa makar za godinu dana mukotrpnog učenja. do tada ako treba i na bauštelu ;)
dakle, prvo bi bilo pametno sa ccna pa onda ccnp, ccip ili redoslijed nije toliko bitan?
DebianResources
DebianHandbook
glaskoncILLa

ccnp i ccip su ti isti rang, cak su i neki moduli ( ispiti ) isti, ccnp je vise integratorski, a ccip je vise providerski.
Odgovori