Kako iskompajlirati svoj kernel (Ubuntu)
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Kako iskompajlirati svoj kernel (Ubuntu)
znam, meni nvidia nikada nije proradila preko njihovog installera. Sve kao iskompajlira dobro, ali nakon restarta neće pa neće u X-e sa tim driverom...
Možda ti zadnji nvidia driveri ne podržavaju ovaj kernel, ali onda bi ti izbacio grešku prilikom njihove instalacije
Možda ti zadnji nvidia driveri ne podržavaju ovaj kernel, ali onda bi ti izbacio grešku prilikom njihove instalacije
- kaiwan
- Spol: M
Udje on u X i namjestim mu rez koju hoce ali jednostavno ignorira to. A onda sam deinstalirao drivereGrof je napisao/la:znam, meni nvidia nikada nije proradila preko njihovog installera. Sve kao iskompajlira dobro, ali nakon restarta neće pa neće u X-e sa tim driverom...
ponovo usao u X (sa vesom) i onda mi je restricted drivers manager instalirao sam nvidia drivere (WTF ???) i trazio da reset komp. Zatim je usao u X opet u 800x600 i vise mi nije dao da udjem u rest.drivers manager.
Nije mi jasno ko tu koga....
Be the change you want to see in the world! Dalai Lama.
E, a da izbrišeš sve rezolucije u sekciji. Novi driveri sami preoznaju rezolucije, pa im ovakvo forsanje od strane korisnika smeta.kaiwan je napisao/la:Udje on u X i namjestim mu rez koju hoce ali jednostavno ignorira to. A onda sam deinstalirao drivereGrof je napisao/la:znam, meni nvidia nikada nije proradila preko njihovog installera. Sve kao iskompajlira dobro, ali nakon restarta neće pa neće u X-e sa tim driverom...
ponovo usao u X (sa vesom) i onda mi je restricted drivers manager instalirao sam nvidia drivere (WTF ???) i trazio da reset komp. Zatim je usao u X opet u 800x600 i vise mi nije dao da udjem u rest.drivers manager.
Nije mi jasno ko tu koga....
- kaiwan
Pogledao sam ja malo te xorg.conf kasnije, i vidio da je nakon instalacije drivera poslao moj stari xorg.conf u xorg.conf.backup12345 i napravio svoje skroz ... u koje nisam diro i meto rezo koje zelim. U njegovom novom je cak i pisala 1280x1024 rezo.Grof je napisao/la: E, a da izbrišeš sve rezolucije u sekciji. Novi driveri sami preoznaju rezolucije, pa im ovakvo forsanje od strane korisnika smeta.
Jer nije sam stvar u rez, nego on meni nije ni prepoznao da je driver instaliran ni graficku. Gledao sam stari xorg.conf sa driverom vesa i tu je uredno pisao model moje graficke, a kada sam pogledao od corg.conf nakon instalacije drivera, pod drivers je pisalo nvidia, ali pod modelom graficke unknown device....
i nije bilo onog nvidia splash screena koji obicno je pojavi dok ga se ne iskljuci
ja zbunjen malkice
hmmmm, nešto očito ne štima. Daj vidi još nešto. Odi u svnaptic i nađi ovo:
linux-restricted-modules-2.6.22-14-generic
i odinstaliraj u Synapticu. možda se stari moduli tuku sa novima
- kaiwan
i nakon toga da ponovo drivere rucno instaliram ?Grof je napisao/la:hmmmm, nešto očito ne štima. Daj vidi još nešto. Odi u svnaptic i nađi ovo:
jer sam ih deinstalirao u medjuvremenu
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
LOL od srca se nasmijakaiwan je napisao/la:nVidia ne radi...onaj instaler njihov je cudan, baci me u 800x600
Najbolje su irske pive...bio sam jednom u irskom pubu u londonu ... i pozelim ja pivu...i odem na sank kada ono...preko 30 vrsta ...prekrasno
nisam znao sta da uzmem
Nego, tko će biti zlatan i napisati članak o kompajliranju kernela na Ubuntu? Koji screenshot ubaciti i tako. Kaiwan - tebe gledam.
btw, ja pijem ožujsko
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
pa da, ali ove od nvidie....
adminivan je napisao/la:LOL od srca se nasmijakaiwan je napisao/la:nVidia ne radi...onaj instaler njihov je cudan, baci me u 800x600
Najbolje su irske pive...bio sam jednom u irskom pubu u londonu ... i pozelim ja pivu...i odem na sank kada ono...preko 30 vrsta ...prekrasno
nisam znao sta da uzmemkako se prebaci sa teme u sekundi
![]()
Nego, tko će biti zlatan i napisati članak o kompajliranju kernela na Ubuntu? Koji screenshot ubaciti i tako. Kaiwan - tebe gledam.
btw, ja pijem ožujsko
Mogu ja prevesti onaj Kernel Thread sa kojim je kaiwan danas instalirao i dodam kompile ALSE.
Neka i Shrike napiše koju sugestiju...
- kaiwan
to sutra probam ondaGrof je napisao/la:pa da, ali ove od nvidie....