Arch par pitanja
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Arch par pitanja
Do sada sam pristupao prwko plasmoida kdeplasma-applets-networkmanagement i sve je radilo.
"Bolje je šutjeti i bit smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju!"
Probao sam i preko manjaro live i isto ne šljaka.
"Bolje je šutjeti i bit smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju!"
OK, samo je pitanje dal si upgrejdal i modem manager? 
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Pacman.mi nije ponudio upgrade modemmanagera,ali je zato usb_modeswitch. Možda je zbog toga problem.Kako da ga downgradeam pa da vidim je li probkem u tome ili je nešto drugo.
-
Slamd64
Pogledaj u /var/cache/pacman/pkg
Potom idi preko terminala do te putanje i odradi downgrade s pacman -U imepaketa.pkg.tar.xz
Potom idi preko terminala do te putanje i odradi downgrade s pacman -U imepaketa.pkg.tar.xz
- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
Prvo, $%#?*! je s mojim Archom na laptopu?! Unatrag par dana, otkako sam napravio nadogradnju sustava, moram koristiti pri SVAKOM bootu, jer se iz nekog razloga samo blokira.
Pomislih kako archeri pokušavaju primorat sve korisnike da prijeđu na netctl jer uskoro prestaju podržavat netcfg, pa sam instalirao netctl, a on je automatikom uklonio netcfg. Uklonio sam i servise netcfg-a (systemctl disable net-auto-wireless i -wired), rebootao nekoliko puta i taj je*eni rfkill i dalje moram pokretat da bih odblokirao sve što je bežično. No, to nije sve! Uz taj problem dobio sam i set novih problema!
Sada mi se uopće ne želi povezati bežično.
Žično nisam ni probao. Odradio sam ono tipa netctl enable ethernet-dhcp i wireless (ili kako god već), čak i systemctl enable..
. Jok. Naredba radi, mreže uredno proskenira, pitalo me password (i provjerio ga u /etc/netctl/wlan0-<SSID>), ali od konekcije - šipak, nula, ništa, ma kakvi, ne, ct, a-a, oš k*. 
Help?
Kod: Označi sve
rfkill unblock allPomislih kako archeri pokušavaju primorat sve korisnike da prijeđu na netctl jer uskoro prestaju podržavat netcfg, pa sam instalirao netctl, a on je automatikom uklonio netcfg. Uklonio sam i servise netcfg-a (systemctl disable net-auto-wireless i -wired), rebootao nekoliko puta i taj je*eni rfkill i dalje moram pokretat da bih odblokirao sve što je bežično. No, to nije sve! Uz taj problem dobio sam i set novih problema!
Sada mi se uopće ne želi povezati bežično.
Kod: Označi sve
wifi-menuHelp?
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
- drone
- Moderator
Glupo pitanje i ne vjerujem da je to, ali za svaki slučaj: ako je laptop, da nisi možda hardverski isključio wireless? Također, izvadi bateriju na neko vrijeme pa vrati. Probaj ukloniti apsolutno sve vezano uz mrežu, pa prati upute s wikija i instaliraj neki drugi network manager, recimo wicd.
Ja sam koristio netcfg na žici, ali sad moram koristiti wifi, pa sam na desktopu instalirao najprije wicd, a onda network manager i oba mi rade (druga je stvar što me rtl8187 driver zeza, pa nakon nekog vremena brzina padne na 150 kBps). Na laptopu imam wicd i atheros i to radi bez problema.
Ili još bolje, vrati backup, to ti je brže
Ja sam koristio netcfg na žici, ali sad moram koristiti wifi, pa sam na desktopu instalirao najprije wicd, a onda network manager i oba mi rade (druga je stvar što me rtl8187 driver zeza, pa nakon nekog vremena brzina padne na 150 kBps). Na laptopu imam wicd i atheros i to radi bez problema.
Ili još bolje, vrati backup, to ti je brže
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
Hw se isključi svakim rebootom, odnosno, to nije hardverski nego softverski. Jer kad ukucam unblock all lampica zasvijetli plavom bojom (do tada bude žućkasta) i net bi proradio. Baš prekidač u klasičnom smislu ne postoji, ima samo gumb koji mogu pritiskat do mile volje, no bez rfkilla mogu se slikat za Playgirl - nema efekta.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
davno san ti ja govorija... 
- drone
- Moderator
Dobro, mislio sam na taj switch na kompu. Imaš li kakvih specifičnih drivera baš za tvoj laptop koji su se učitali? Pitam jer sam vidio ovo, ali vjerojatno si već i sam guglao:
https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?pid=1273332
https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=155282
https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=145681
Zanimljivo je da su svi navedeni problemi vezani uz HP laptope.
https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?pid=1273332
https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=155282
https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=145681
Zanimljivo je da su svi navedeni problemi vezani uz HP laptope.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2010-... Arch
2010-... Arch