Kr1stian je napisao/la:Kraj tog filma me je psihički uništil . Makar kolko sam čul, knjiga drugačije završi.
Ali inače me film opako asociral na Half life, samo sam čekal da Freeman dojde sa svojom polugom
Nisam čitao knjigu, ali fil je genijalan! Nigdje nisam vidio tako dobro prikazano ozračje masovne panike. Kraj te dotuče totalno, ali baš zbog njega ga kritičai i publika napadaju kao prikrivenog militarista, što se (navodno) provlači i kroz njegova djela (vojska i militarija kao deus ex machina). Otkad sam ga gledao, magla mi više nikad neće biti ista....
Možeš li postavit link za Half Life?
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
Kr1stian je napisao/la:Kraj tog filma me je psihički uništil . Makar kolko sam čul, knjiga drugačije završi.
Ali inače me film opako asociral na Half life, samo sam čekal da Freeman dojde sa svojom polugom
Nisam čitao knjigu, ali fil je genijalan! Nigdje nisam vidio tako dobro prikazano ozračje masovne panike. Kraj te dotuče totalno, ali baš zbog njega ga kritičai i publika napadaju kao prikrivenog militarista, što se (navodno) provlači i kroz njegova djela (vojska i militarija kao deus ex machina). Otkad sam ga gledao, magla mi više nikad neće biti ista....
Možeš li postavit link za Half Life?
Prema knjizi ***SPOILER*** likovi na kraju filma prežive tj dojdeju do benzinske i otpeljaju se na sigurno dok me je u filmi dotuklo to kaj su bili tak blizu izlaza ali eto ...
Half life je igra ( Half life, HL: Opposing force, HL: Blue shift, Half life 2 + episode 1 i 2 ... ponosan sam vlasnik originala od prvog do zadnjeg )
“Somewhere, something incredible is waiting to be known.” ~Dr. Carl Sagan
Baš igram HL2 trenutno (Orange Pack), prvi dio mi je najbolja igra svih vremena, prošao je bezbrojeno puta i sate provodio napucavajući se u multiplayeru.
Nego da ne idemo u OT, pogledao sam Ted (2012), odlična crna komedija koja dolazi od autora Family Guya. Puno dobrih fora, smijeh zagarantiran!
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Skinuo sam "par" klasika, od koji sam ovaj skinuo namjerno jer me zanimalo kakav je. Iskreno sam očekivao neko jedva gledljivo smeće iz 50-ih koje živi od neposotjeće slave, ali sam se debelo ugodno iznenadio. Na žalost, ovo mi je prvi Bergmanov film, no to će se uskoro promijeniti.
Radnja filma? Radi se o čovjeku koji igra šah sa smrti osobno i u međuvremenu razmišlja o filozofsko-teološkim pitanjima koja ga muče.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!