drone je napisao/la:Na forumu nisam bio ne zbog Ubuntua, nego kupio SSD i ATI HD 7850 grafičku. Nakon 11 godina s nVidiom, prijeđoh na ATI (na desktopu). Napisat ću i zašto ako nekog zanima, ali kasnije. Toliko sam zadovoljan da mislim ovo novo zlo isčupati i vratiti staru GF6800
Arch i ATI ne smiju se spominjati u istoj rečenici.
Ako ništa drugo SSD je tu da malo ublaži bol i tugu zbog grafičke
Usput ako si kupio novu grafičku u dućanu, trgovac ju je dužan zamijeniti drugom ili vratiti novac unutar sedam dana od dana kupnje ukoliko kupac nije zadovoljan radom (a ti očigledno nisi) pa ako si još u okviru toga vremena trk u dućan po nVidiu GTX 650 Ti (po cijeni su tu negdje)
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]
ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
drone je napisao/la:Na forumu nisam bio ne zbog Ubuntua, nego kupio SSD i ATI HD 7850 grafičku. Nakon 11 godina s nVidiom, prijeđoh na ATI (na desktopu). Napisat ću i zašto ako nekog zanima, ali kasnije. Toliko sam zadovoljan da mislim ovo novo zlo isčupati i vratiti staru GF6800
Arch i ATI ne smiju se spominjati u istoj rečenici.
Želimo detalje! Ispljuni odma sada odma!
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
ZEN
"What do you want?"
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
drone je napisao/la:Arch i ATI ne smiju se spominjati u istoj rečenici.
Meni se sasvim pristojno slažu Arch i ATI HD6450 na desktopu i HD32** (nešto) na laptopu.
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
ja sam iskreno imao manjih problema sa raden karticiama nego sa nvdia. Nvidia zahtijeva skidanje bizarnih install sa eneta, rekompajliranje kernel, .... radon samo radi
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
ZEN
"What do you want?"
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
shrike je napisao/la:ja sam iskreno imao manjih problema sa raden karticiama nego sa nvdia. Nvidia zahtijeva skidanje bizarnih install sa eneta, rekompajliranje kernel, .... radon samo radi
Same thing over here
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Meni je glupo sto ati odbacuje podrsku i za novije kartice/cipove. Tako da bih koristio fglrx na hd3000 moram:
1. Skinuti stariju verziju drivera
2. Downgradeati kernel na 3.0 lts
3. Downgradeati xorg-server na 1.12
Bertone je napisao/la:Slažem si slijedeći tjedan HTPC, AMD/ATI kombinacija (x2 AM2+HD32xx na MBO) i mislio sam LMDE 32 bit puknuti gore .. baš me zanima kak će to raditi
Moj bivši HTPC je sada kćerin desktop i koristi gorespomenutu kombinaciju (x2 AM2+HD32xx na MBO), uz "obični" Mint Maya mate.
HW na Linuxu radi bez poteškoća. Kao desktop, rekoh. TV kartica ne radi na Linuxu, a SAT kartica je postala nezanimljiva dolaskom nagre3.
Uglavnom, ta kombinacija na MB GA-MA78GM-S2H je dosad linux-friendly.