To znam jako dobro, ali nisam tolika pi... da iskorištavam takav zakon i nekome stvaram troškove zbog svojih hirova. Kupio sam ju online i može se vratiti unutar 7 dana. Nije trgovac kriv. Ja sam znao da ATI nije s driverima na razini nVidie. S hardverom je nekad ispred, nekad iza. Trenutno je iza osim za neke specijalne svrhe s kojima se i ja sad igram.Bertone je napisao/la:Ako ništa drugo SSD je tu da malo ublaži bol i tugu zbog grafičkedrone je napisao/la:Na forumu nisam bio ne zbog Ubuntua, nego kupio SSD i ATI HD 7850 grafičku. Nakon 11 godina s nVidiom, prijeđoh na ATI (na desktopu). Napisat ću i zašto ako nekog zanima, ali kasnije. Toliko sam zadovoljan da mislim ovo novo zlo isčupati i vratiti staru GF6800![]()
Arch i ATI ne smiju se spominjati u istoj rečenici.![]()
Usput ako si kupio novu grafičku u dućanu, trgovac ju je dužan zamijeniti drugom ili vratiti novac unutar sedam dana od dana kupnje ukoliko kupac nije zadovoljan radom (a ti očigledno nisi) pa ako si još u okviru toga vremena trk u dućan po nVidiu GTX 650 Ti (po cijeni su tu negdje)
Catalyst trenutno ne radi s novim Xorgom. Uspio sam natjerati da radi i na Archu uz downgrade Xorga i mrdanja koja ne bih znao ponoviti. Sad još moram riješiti tearing u youtube videu (flash) ako je moguće. U svim browserima ima priličan tearing na full screenu (bez obzira na rezoluciju) osim u Chrome-u gdje radi bez problema. U Chromiumu također ima tearing. Sve skupa još nisam stigao istražiti, nadam se da postoji rješenje, ali ako ne postoji, nije strašno. U vlc-u i ostalim playerima radi sve ok.
Samo ako koristiš open source radeon drivere koji su ok za 6xxx i starije. No za 7xxx im fali koječega, a ovo što meni treba ne može bez catalysta. Aj neka netko proba pogoditi čime se igram (nisu igrice) i u čemu je to ATI neusporedivo bolji od nVidieCooleech je napisao/la:Meni se sasvim pristojno slažu Arch i ATI HD6450 na desktopu i HD32** (nešto) na laptopu.drone je napisao/la:Arch i ATI ne smiju se spominjati u istoj rečenici.
Catalyst je izbačen iz Arch repoa. U AUR-u je čitava zbrka, ali nađe se nešto i da radi. Samo da usput spomenem, AUR mi sve više ide na živce zbog lošeg održavanja paketa od strane korisnika.
Da sam kupio novu nVidiu bilo bi dovoljno uštekati ju i gotovo. Dobro, trebao bih napraviti upgrade drivera na 313 umjesto 304 legacy, ali radilo bi i s 304. Uglavnom, 5 minuta posla u odnosu na cijeli dan žongliranja. Već sam mislio prijeći na Ubuntu (13.04 ima Xorg verziju koja radi s catalystom)
Eto, ispljunuh nešto iako ima toga još...shrike je napisao/la:Želimo detalje! Ispljuni odma sada odma!