The KDE:Distro:Factory repo aka KDF now serves KDE SC 4.10 RC2 packages for openSUSE 12.2 (ARM) and openSUSE Factory. KR410 will be created next week.
openSUSE 12.2
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: openSUSE 12.2
http://kdeatopensuse.wordpress.com/2013 ... -opensuse/
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
poželim instalirati kodeke jednim klikom i onda mi izbaci ovo:

koji od izbora mi je odabrati?

koji od izbora mi je odabrati?
za prvi konflikt odaberi 3 a za drugi ne vidim sve 
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
-
mali radnik
Instalirao bih OpenSuse 12.2 kao dual-boot uz Win7 i Debian Squeeze. Imam na raspolaganju još 300 GB slobodnog prostora na hard-disku. Znam da je moguće imati više distri na istom računalu, pa vjerujem da bi podnio i ovu treću. Ipak, molim za savjet, jer ne bih htio izgubiti nijednu od već postojećih distri. Je li dovoljno da kroz Win7 napravim novu particiju od 150 GB za OpenSuSE? Hvala.
Kroz win7 ?? Ne smatram mudrim raditi ikakve particije za Linux preko Windows 7 alata.
Kada krene instalacija openSUSE-a, treba prilikom određivanja particija otići na ručno uređivanje i tamo srediti prostor za suse, na način da se prvo smanji određena particija i time napravi prvo mjesto na disku za novu(e), pa onda na tako dobivenom praznom prostoru diska iskreirati particije i datotečne sustave potrebne za suse.
Swap prostor za suse ne treba posebno particionirati, jer će suse koristiti swap particiju od Debiana, jedino ostaje problem /home particije jer ne znam imate li na Debianu posebno kreiranu particiju za /home ili se /home nalazi na particiji Debian sustava?
No, zbog moguće kolizije konfiguracijskih datoteka unutar vašeg /home direktorija (koje mogu nastati kada radite malo na Debianu, malo na openSUSE-u bilo bi mudro napraviti novu /home particiju samo za suse.
Kada krene instalacija openSUSE-a, treba prilikom određivanja particija otići na ručno uređivanje i tamo srediti prostor za suse, na način da se prvo smanji određena particija i time napravi prvo mjesto na disku za novu(e), pa onda na tako dobivenom praznom prostoru diska iskreirati particije i datotečne sustave potrebne za suse.
Swap prostor za suse ne treba posebno particionirati, jer će suse koristiti swap particiju od Debiana, jedino ostaje problem /home particije jer ne znam imate li na Debianu posebno kreiranu particiju za /home ili se /home nalazi na particiji Debian sustava?
No, zbog moguće kolizije konfiguracijskih datoteka unutar vašeg /home direktorija (koje mogu nastati kada radite malo na Debianu, malo na openSUSE-u bilo bi mudro napraviti novu /home particiju samo za suse.
ne treba praviti novu /home particiju, samo neka usera u SUSE-u nazove drukčije od onoga u Debianu 
Mislim da želi smanjiti NTFS particiju i onda na slobodnom prostoru instalirati openSUSE.Grof je napisao/la:Kroz win7 ?? Ne smatram mudrim raditi ikakve particije za Linux preko Windows 7 alata.
Ja bih ipak koristio windows za resize NTFS particije.
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Pa, moram priznati da je meni Linux bolje resajzao win particije od samih windowsa, ali eto...stefan je napisao/la:Mislim da želi smanjiti NTFS particiju i onda na slobodnom prostoru instalirati openSUSE.Grof je napisao/la:Kroz win7 ?? Ne smatram mudrim raditi ikakve particije za Linux preko Windows 7 alata.
Ja bih ipak koristio windows za resize NTFS particije.
slažem se... moja omaška.Shicy je napisao/la:ne treba praviti novu /home particiju, samo neka usera u SUSE-u nazove drukčije od onoga u Debianu
EDIT:
Naravno, ako korisnik uopće ima zasebnu /home particiju
-
mali radnik
Da, mislio sam na stezanje NTFS particije baš kako piše Stefan. Hvala vam, ali ipak neću ući u sve ovo. Pozdrav.