trzalica je napisao/la:A može li se znati koji će ga zamjeniti?
Može, Asus Rog sa quad core i7, GTX970 i 17.3" ekranom. Veeeliki upgrade u odnosu na stari
Fini stroj... i još bolje za sve nas što onda očekujemo:
1. recenziju Ubuntua 16.04 (ovaj mjesec)
2. recenziju (hardversku) Roga u kombinaciji s Linuxom s opisom svih muka vezanih uz dual grafiku (slijedeći mjesec)
3. recenzije igara na Linuxu (narednih mjeseci iza toga)
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]
ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
bertone je napisao/la:
Fini stroj... i još bolje za sve nas što onda očekujemo:
1. recenziju Ubuntua 16.04 (ovaj mjesec)
2. recenziju (hardversku) Roga u kombinaciji s Linuxom s opisom svih muka vezanih uz dual grafiku (slijedeći mjesec)
3. recenzije igara na Linuxu (narednih mjeseci iza toga)
E vidi njega Ali šalu na stranu nije loša ideja, jedino što trenutno na Steamu nemam Linux igara jer na starom laptopu proprietary driveri su imali black screen problem kojeg AMD nije nikada popravio, pa nisam ni igrao ništa na Linuxu. Trebati će kupiti neke koje imaju Linux verziju.
A hibridna grafika ćemo vidjeti kako će ići, ako imam sreće moći ću isključiti Intel GPU u BIOSu, ne koristim laptop ionako nikada na bateriji, a ako ne mogu ćemo vidjeti kako Bumblebee radi ili neko drugo rješenje.
trzalica je napisao/la:A može li se znati koji će ga zamjeniti?
Može, Asus Rog sa quad core i7, GTX970 i 17.3" ekranom. Veeeliki upgrade u odnosu na stari
Čestitam, to je stvarno brutalan stroj! Koliko mi je rekao frend, nije imao poteškoća sa Linuxom i Rog-om (mislim da je grafiku riješio sa "bumbarom"). Jedino je nešto njurgao za kapacitet baterije ali opet, nekako mi je teško vjerovati da baterija ne može malo dulje izdržati na ovoj zvjerci...
trzalica je napisao/la:
Čestitam, to je stvarno brutalan stroj! Koliko mi je rekao frend, nije imao poteškoća sa Linuxom i Rog-om (mislim da je grafiku riješio sa "bumbarom"). Jedino je nešto njurgao za kapacitet baterije ali opet, nekako mi je teško vjerovati da baterija ne može malo dulje izdržati na ovoj zvjerci...
Hvala Meni je baterija najmanje bitna, ja uopće ne koristim laptop na bateriji. Vidjeti ćemo za dvostruku grafiku, negdje sam čitao da neki Rogovi imaju isključenu Intelovu grafičku, ali o tom potom Sada ću napokon moći testirati igranje na Linuxu, ali Windowsi su nažalost i dalje obavezni zato što moje omiljene igre većinom ne postoje za Linux.
JH-IM je napisao/la:
Hvala Meni je baterija najmanje bitna, ja uopće ne koristim laptop na bateriji. Vidjeti ćemo za dvostruku grafiku, negdje sam čitao da neki Rogovi imaju isključenu Intelovu grafičku, ali o tom potom Sada ću napokon moći testirati igranje na Linuxu, ali Windowsi su nažalost i dalje obavezni zato što moje omiljene igre većinom ne postoje za Linux.
Onda ti Win10 ne gine Ali dobro, da na njima samo igraš igrice a sve ostalo na Linuxu i da ako se ikako može "ubije" update na Win10 i sve 5! Nadam se da će Vulkan zaživjeti uskoro da ljudi mogu uživati u igrama i na Linuxu...
trzalica je napisao/la:
Onda ti Win10 ne gine Ali dobro, da na njima samo igraš igrice a sve ostalo na Linuxu i da ako se ikako može "ubije" update na Win10 i sve 5! Nadam se da će Vulkan zaživjeti uskoro da ljudi mogu uživati u igrama i na Linuxu...
Windowsi 10 će ići sigurno jer sa njim dolaze Windowsi 10 Home, pa da ne "bacam" licencu Čak i kada Vulkan stigne biti će firmi koje neće portati igre na Linux iz lijenosti, "premali broj potencijalnih kupaca" i pozvati će se na Steam koji ima 1% Linux korisnika, ali bi trebalo biti puno bolje nego danas kada svaka dvadeseta AAA igra dobije Linux verziju, ako i svaka dvadeseta. A i kada dobije performanse su većinom lošije nego na Windowsima. Vulkan bi to trebao izjednačiti.
JH-IM je napisao/la:
Windowsi 10 će ići sigurno jer sa njim dolaze Windowsi 10 Home, pa da ne "bacam" licencu Čak i kada Vulkan stigne biti će firmi koje neće portati igre na Linux iz lijenosti, "premali broj potencijalnih kupaca" i pozvati će se na Steam koji ima 1% Linux korisnika, ali bi trebalo biti puno bolje nego danas kada svaka dvadeseta AAA igra dobije Linux verziju, ako i svaka dvadeseta. A i kada dobije performanse su većinom lošije nego na Windowsima. Vulkan bi to trebao izjednačiti.
Ne znam kako MacOS stoji sa igricama ali možda i oni prihvate Vulkan kao bolje riješenje od onoga kojega trenutno imaju pa se stvari promjene na bolje brže nego li to sada možemo i zamisliti...
JH-IM je napisao/la:Meni je baterija najmanje bitna, ja uopće ne koristim laptop na bateriji.
Mislim da ćeš uz njega ipak morati koristiti i bateriju, ponekad AC/DC adapter koji uobičajeno ide uz ROG od 120 W ne daje dovoljno struje za sve komponente pa se dodatna potrebna struja povuče iz baterije.
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
ZEN
"What do you want?"
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
bertone je napisao/la:
Mislim da ćeš uz njega ipak morati koristiti i bateriju, ponekad AC/DC adapter koji uobičajeno ide uz ROG od 120 W ne daje dovoljno struje za sve komponente pa se dodatna potrebna struja povuče iz baterije.
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
ZEN
"What do you want?"