Linux i kuhanje

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Vl@do
Moderator
Spol: M
Kontakt:

Re: Linux i kuhanje

Post Postao/la Vl@do »

shrike je napisao/la:Morat ću i ja naučit kako raditi svoju tjesteninu.
Nemaš kaj učiti. Uzmeš onu jeftinu mašinu i samo deri. :lulz
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
abnetta
Spol: M

Re: Linux i kuhanje

Post Postao/la abnetta »

Vl@do je napisao/la: 08 ožu 2022, 15:36
kvaju je napisao/la:
Koji si uzeo, i jesi zadovoljan?

Jeli komplikacija to koristiti? :)
Dobio na poklon. Ne znam koja marka, ali mislim da su svi tu negdje. Zadovoljan za sada. Na internetu našao brdo provjerenih recepata i sada eksperimentiram, kombiniram i igram se kao i sa distrama. Fora je. Na večer staviš sve sastojke, podesiš tajmer i u 6 u jutro imaš svježi kruh.
Obično su posude za pola kg brašna i to mi je dovoljna dnevna količina. Odličan mi je, ali nije ni približno kao onaj u staroj pećnici na drva.
Navecer do jutra pece ?
Rokni lrih u pecnicu, za manje od 1h pecen i puno zdraviji nego iz pekaca. Jos ako imas kamen za picu da ravnomjerno rasporedi temperaturu po donjoj strani kruha...bude ko iz krusne peci

Ja u kruh volim sraviti sol, med, na vrh male zlicice kurkume i ponekad predhodno zaprzeni luk...
Ako imas vremena za eksperimente naberi malo zira po sumi (vec je kasno, proklijao je...) i samelji pa stavi 20% i 80% brasna a kvasac napravi sam od krumpira... bude za prste polizat u kombinaciji sa medom soli i kurkumom

A dobro je zamjesit tjesto pa pustit 24h u hladnjaku da fermentira i onda ga izmiksat u rukama bez mjesanja u kugle kao tjesto za picu pa bude pun onih rupa zraka kao rubovi pice...
Odgovori