Izgleda da Arch napušta Cinnamon zbog problema s novim Gnomom. Previše im je problematično održavati Mintove pakete u rolling modelu, pa će Cinnamon vjerojatno zauvijek otići iz Arch repoa. Za sada još ništa nije službeno, Cinnamon (1.7.3-2) je i dalje u community repou, ali priča se o napuštanju i velika je vjerojatnost da će tako i biti.
S tim u vezi i Manjaro ima slične probleme, a oni su dali i službenu izjavu prije nekoliko dana kada je objavljen novi Manjaro 0.8.5 Cinnamon:
See this release as our last gift to this amazing GNOME fork, as we have to drop the support for Cinnamon in the near future. We can not maintain this edition anymore since upstream is dropping Cinnamon due incompatibility with GNOME 3.8.
Da, zanima me što će dalje biti s tim, prvenstveno što se Minta tiče. Ionako Cinnamon ne koristim i nikad mi se nije previše sviđao. Nekako sam očekivao više od tog projekta. Usudio bih se reći da je nepotreban. Međutim, Mate mi je simpatičan mladić (ili čiča)
Predviđam i MATE-u i Cinnamonu propast, i to skoru... GNOME3 je way to go, sviđalo se to nama ili ne (uvijek ga distribucija može modificirati po želji autora/korisnika/zajednice).
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.