[RIJEŠENO] Može savjet za izbor odgovarajuceg linuxa
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojoj distribuciji je riječ. Primjer: [Slackware]
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojoj distribuciji je riječ. Primjer: [Slackware]
- Vl@do
- Moderator
- Spol: M
- Kontakt:
Re: [RIJEŠENO] Može savjet za izbor odgovarajuceg linuxa
Ja mislim da nikada nećemo naći odgovor na ovo pitanje. Zato bolje da se raspravlja u jednoj temi nego po više njih.
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
- Suko
- Site Admin
Budući da sam editirao prijašnji post, to ovdje prebacujem da bude friško.
Suko je napisao/la: Al inače, [RIJEŠENO] ne znači da se ne smije postati, već da netko tko ima sličan problem vidi da je u toj temi taj njegov problem riješen.
Onda sam nešto krivo skužio, mislio sam da se ne smije postati više. I dalje mislim da bi zbog preglednosti bilo bolje imati odvojenu temu.
Odgovor na pitanje:
Arch, Gentoo, možeš probati i remixe, Manjaro i Sabayon. ChrunchBang je isto dobar http://crunchbang.org/
EDIT: I Debian, kako sam mogao zaboraviti Debian
Odgovor na pitanje:
Arch, Gentoo, možeš probati i remixe, Manjaro i Sabayon. ChrunchBang je isto dobar http://crunchbang.org/
EDIT: I Debian, kako sam mogao zaboraviti Debian
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
- Abzeenth
- Site Admin
Ja ću citirati jedan svoj stari post
(i planiram to raditi ubuduće na svakoj ovakvoj novoj temi koja iznikne
)
(i planiram to raditi ubuduće na svakoj ovakvoj novoj temi koja iznikne
Možda nisu sve teme jednako korisne, ali vrijedi ih pročitati jer sigurno ima slučajeva vrlo sličnih opisanom i kvalitetnih preporuka za njih.Abzeenth je napisao/la:E, znate što?
Imamo već 4 ovakve iste teme.
ČETIRI![]()
Kladim se da to niste znali
Autoru ove teme bi bilo korisno da ih pročita, pa evo:
Preporuka distribucije - koja je najbolja?
Preporuka distribucije - trebam promjenu
Preporuka distri za početnika
Preporučite distru
Distribucije se mijenjaju a tako i preporuke. Stare informacije su... stare!
Trebala bi jedna nova ovakva tema godišnje. Barem.
Sent from my HTC Sensation using Tapatalk 2
Trebala bi jedna nova ovakva tema godišnje. Barem.
Sent from my HTC Sensation using Tapatalk 2
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
- Abzeenth
- Site Admin
Hm, ako pogledaš sve te teme, ali i slične postove na drugim temama, vidjet ćeš da se uvijek preporučuju iste distrestefan je napisao/la:Distribucije se mijenjaju a tako i preporuke. Stare informacije su... stare!
Ma nije ni to dovoljno. Trebalo bi svaki mjesec otvoriti jednu. "Preporuka mjeseca" nek se zove tema. Na kraju godine možemo izdati kalendar sa slikama pobjedničkih distribucijaTrebala bi jedna nova ovakva tema godišnje. Barem.
- calisto053
- Moderator
Re: Odg: [RIJEŠENO] Može savjet za izbor odgovarajuceg linux
Abzeenth je napisao/la:Ma nije ni to dovoljno. Trebalo bi svaki mjesec otvoriti jednu. "Preporuka mjeseca" nek se zove tema. Na kraju godine možemo izdati kalendar sa slikama pobjedničkih distribucija![]()
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
- Daždevnjak
Večer ljudi! Ovako imam pitanje o odabiru distribucije, znam da ovisi o osobnom ukusu, ali ima par specifičnosti, a pošto sam ja nov u svijetu linux trebam pomoc iskusniji linuksaša koji imaju dosta korištenih distribucija iua sebe. Imam u planu uzeti Dellov inspiron 3521 notebook za osobu koja nije previše računalno potkovana, ali ionako ja ću održavati sustav ona će samo koristiti, uglavnom treba za surfanje netom, mail, pisanje spremanje slika i eventualno muziku i filmove. Dakle ciljam na distru bez previše nepotrebnih programa u start paketu, nadalje vizualno bi trebala biti slična Windowsima, laka za korištenje (da ne bude previše panike) i da sistemskim zahtjevima odgovara navedenom stolnom računalu. Hvala
The electric things have their life too. Paltry as those lives are.
- drone
- Moderator
Mint KDE (Mate, Cinnamon)
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
- Daždevnjak
Da, cini se da je najpularnije trenutno sto znaci da se lako koristi. S 2 gb rama ne bi trebalo biti problema s niti jednim okruzenjem zar ne? Zanima me s grafickog aspekta da li su xfce i lxde mozda jednostavniji i slicniji windowsima xp?drone je napisao/la:Mint KDE (Mate, Cinnamon)
The electric things have their life too. Paltry as those lives are.