Zašto baš ta distra?

Novi ste u svijetu Linuxa? Imate hrpu početničkih pitanja?

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja

Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)

Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
rudar
Spol: M

Re: Zašto baš ta distra?

Post Postao/la rudar »

Izabrao sam LMDE jer mi se sviđa grafičko sučelje, s lakoćom sam ga instalirao, radi mi bez greške i posve sam zadovoljan ponuđenim paketima. Osim toga, mislim da je LMDE bliži ideji otvorenog softvera nego OpenSuse, Fedora ili Ubuntu, jer, koliko znam, iza njega ne stoji nijedna tvrtka niti pojedinac s komercijalnim interesima. Na kraju, gledam na LMDE kao na prijelazni korak prema čistom Debianu, koji (za sebe!) smatram krajnjim doživljajem u svijetu GNU/Linuxa. Kao kad, poslije slušanja Roxette ili Simple Minds, na kraju pronađemo mir u dubokoj apstrakciji Pink Floyda...
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

rudar je napisao/la:Izabrao sam LMDE jer mi se sviđa grafičko sučelje, s lakoćom sam ga instalirao, radi mi bez greške i posve sam zadovoljan ponuđenim paketima. Osim toga, mislim da je LMDE bliži ideji otvorenog softvera nego OpenSuse, Fedora ili Ubuntu, jer, koliko znam, iza njega ne stoji nijedna tvrtka niti pojedinac s komercijalnim interesima. Na kraju, gledam na LMDE kao na prijelazni korak prema čistom Debianu, koji (za sebe!) smatram krajnjim doživljajem u svijetu GNU/Linuxa. Kao kad, poslije slušanja Roxette ili Simple Minds, na kraju pronađemo mir u dubokoj apstrakciji Pink Floyda...
Već vidim Shicyja kako briše suze radosnice.... ;) :D
Svaka čast, samo uživaj! :thumbs
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
PunkBastard

Post Postao/la PunkBastard »

Debian mi je preporucio jedan prijatelj, svidio mi se zbog svoje opremljenosti paketima, relativno jednostavan, a LMDE koji trenutno koristim jer je i to Debian ali sa suceljem na koje sam navikao (uz malo podesavanja mate je pljunuti gnome 2)
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
Odgovori