Veliki respekt za ovaj post!Suko je napisao/la:Nemamo mi novaca za plaćenu reklamu. LZS ne zarađuje nikakve novce i ovo je čisto volonterski rad.rudar je napisao/la: Ne znam postoji li mogućnost da se, recimo, link na LZS plasira uz neki od dobro posjećenih hrvatskih (i šire) portala, medije i slično? Koliko bi to stajalo? Napravili ste važan iskorak na Velesajmu ove godine, ali opet nema odjeka. Postoji li, eventualno, mogućnost za suradnju s nekim velikim portalom vani (znam da su na Distrowatch prenosili recenzije odavde)? Činjenica je da MS ili Apple uvijek mogu naručiti reklamu u vidu nekog 'stručnog' članka koji će im Tportal i slični rado napisati, a GNU/Linux baš i ne može, pa tako nastaju i ovakvi napisi poput najave državne kontrole u tvrtkama i suzbijanja nepoćudnog softwarea (lako će i GNU/Linux ubrojiti u tu skupinu!).
A i pitanje je koliko bi reklama na nekom od većih siteova donijela ozbiljnih čitatelja? Linux je uvijek privlačio samo određeni profil ljudi. Uglavnom ljude koji žele naučiti i koji razmišljaju svojom glavom. Takvi će lako naći put do LZS-a. Ostalima ne bi pomogao niti jumbo plakat u vlastitom dvorištu.
Imamo razmjenu bannera sa siteovim slične tematike i dobro smo zastupljeni na 1Klik.hr tako da nam stalno stižu posjetitelji s tih stranica. Osim toga smo prisutni i na dosta društvenih mreža pa i s njih dolazi prilično ljudi. Uglavnom, polako nam se povećava broj čitatelja. I što je najvažnije, uglavnom se tu radi o kvalitetnim i ozbiljnim posjetiteljima koji dodaju vrijednost LZS-u.
Gesendet von meinem MT11i mit Tapatalk 2