google earth,bug !

Novi ste u svijetu Linuxa? Imate hrpu početničkih pitanja?

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja

Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)

Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Odgovori
ok
Spol: M

google earth,bug !

Post Postao/la ok »

instaliro sam google earth na mint 17 i nema slika izbaci prozor ali nema slika, uveećam kartu kliknem na neku sliku izbaci prazan box nema slike ,samo sam htio da navedem taj bug a inače mogu otić i na maps ako me to interesuje nije neki problem
Gandalf
Spol: m
Kontakt:

Re: google earth,bug !

Post Postao/la Gandalf »

https://www.dropbox.com/s/6nhlfllpw4o3i ... _amd64.deb na ovom linku se nalazi Google Earth instalacija sa ispravljenim dotičnim bugom.

Koliko se sjećam prije instalacije Google Eartha je potrebno instalirati libfreeimage3
----------------------------------------------------------------------------------------------

sudo apt-get install libfreeimage3

----------------------------------------------------------------------------------------------
NoMaam

Post Postao/la NoMaam »

Prikaz slika je ispravljen na Ubuntu 16.04. Dovoljno je sa Google earth stranice skinutu ".deb" datoteku i instalirati je sa desnim klikom. Ja sam za instalaciju koristio Gdebi program. Još uvijek nemam poverenja u Gnome software centar :-D

Problem sa traženjem neke određene lokacije je ostao, kod traženja se zaustavi na Africi. Rešenje je tu opisano.
Kod mene na Xubuntu je lokacija /usr/share/applications/google earh. Prepravljeni "exec" redak sad izgleda ovako:
Exec=env LC_NUMERIC=en_US.UTF8 /opt/google/earth/free/google-earth %f
Na prijašnjim verzijama ubunta se to rješavao malo drugačije. Kod mene ne radi prikaz Mjeseca ali s obzirom da nemam namjeru tamo putovati nisam tražio rešenja :-D .

Trenutno je meni ovo jedini način da malo vidim svijeta :hihi pa ga redovno koristim :-D

Pozz
Ok i što sad?
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

Pokušao sam ovo ljeto koristiti Google Earth na Mintu 18 i ponovno se uvjerio koliko je zapuštena ta aplikacija. Pretraga nije radila, nisu se prikazivale fotografije i još koješta.
Nekoliko dana sam intenzivno tražio rješenja i probavao savjete, ali ništa nije pomoglo. Navodno su problem zastarjeli libovi i konflikti s Xorgom, grafikom i još koječime...
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
NoMaam

Post Postao/la NoMaam »

calisto053 je napisao/la:Pokušao sam ovo ljeto koristiti Google Earth na Mintu 18 i ponovno se uvjerio koliko je zapuštena ta aplikacija. Pretraga nije radila, nisu se prikazivale fotografije i još koješta.
Nekoliko dana sam intenzivno tražio rješenja i probavao savjete, ali ništa nije pomoglo. Navodno su problem zastarjeli libovi i konflikti s Xorgom, grafikom i još koječime...
Ako se ne varam od Ubuntu 14.04 su krenuli problemi sa Googe-earth, ali je većina bila rješiva. Trebalo je malo "ručnog" rada da se ovisnosti riješe vezane za samu instalaciju. Ja sam ga do sada uvijek koristio. Od (X)Ubuntu 16.04 je instalacija daleko jednostavnija i ovisnosti se automatski rješavaju.
"Naravno" da nisu svi problemi riješeni :-D ( pface ), ovo sa lokacijom se lako riješi.

Vezano za prijašnje instalacije, nakon što se riješe ovisnosti(lsb-core, slike), meni je falio paket "libgstreamer-plugins-base 0.10...."nešto" da bi se Google-earth uopće pokrenuo.

Pozz
Ok i što sad?
barbaivo

Post Postao/la barbaivo »

Kad se već načela ova tema imam i sam opisani problem s zaustavljanjem na Africi, pa ako neko može pomoći.Pokušao sam riješiti tako da sam dodao u /opt/google/earth/free/google-earth.desktop ovaj redak: Exec=env LC_NUMERIC=en_US.UTF8 /opt/google/earth/free/google-earth %f (umjesto Exec=/opt/google/earth/free/google-earth %f).No nije pomoglo.
Zanimljivo je to da ako upišem naredbu Exec=itd. u terminal, g.earth radi normalno!?Ne bi htjeo to svaki put upisivati u terminal,pa ako netko ovdje može objasniti kako je riješio problem?
barbaivo

Još nešto:takođe u terminalu pomaže naredba LANG=en_US google-earth,pri čemu je g.earth sad na engleskom(što radi i prethodna naredba), dakle bitno je da je g.earth na engleskom!
NoMaam

Post Postao/la NoMaam »

To što si napravio u "opt" mapi vrati kako je bilo. Promjenu napravi u "/usr/share/applications/google-earth.desktop". Ako ti Google-earth nije na toj lokaciji potraži ga uz pomoć terminala:

Kod: Označi sve

locate google-earth.desktop
Pozz
Ok i što sad?
barbaivo

Uspjelo je čovječe! :bravo Hvala NoMaam,nakon frustracija više puta oko ove aplikacije.Inače probao sam ovo unijeti ručno u /usr/share/aplications,sa sudo ovlastima, na ikonu g.e.,pa svojstva,pa naredba,pa promijenio,no taba bi javio grešku da ovo ne može izvršiti.
Odgovori