imam Ubuntu 16.04 LTS i par puta godišnje ga reinstaliravam (nije do Linuxa
Eto, samo toliko pa .... pozz
Moderator/ica: Moderatori/ce
Kod: Označi sve
sudo apt install <ime-paketa>I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
Cooleech je napisao/la:Najjednostavnije ti je provjeriti u terminalu što ti javlja prilikom instalacije Ubuntu softwAREa. Sav softwARE koji instaliraš iz UCS-a ili US-a možeš instalirati i iz terminala naredbom:
sudo apt install <ime-paketa>
Mateo je napisao/la:Cooleech je napisao/la:Najjednostavnije ti je provjeriti u terminalu što ti javlja prilikom instalacije Ubuntu softwAREa. Sav softwARE koji instaliraš iz UCS-a ili US-a možeš instalirati i iz terminala naredbom:
sudo apt install <ime-paketa>
..je je ... "ne znam što mi bi" s ovim "ear"![]()
![]()
ispravljeno
![]()
Dakle ... Ubuntu softWARE![]()
bude instaliran u samoj instalaciji Ubuntu-a; i kao što rekoh, od nedavno se više nije htio u potpunosti otvoriti te sam na AskUbuntu pronašao par naredbi za instaliciju istog. Neke su za instalciju Ubuntu Software-a, a neke za instalaciju USC.
Ove za US, ne radi ni jedna (i moram reći da i tamo ljudi komentiraju da im je prestao raditi no niti u jednom nema objašnjenja zašto ne radi) .... a što se tiče ovog USC, naredba za terminal (koja je meni proradila) je slijedeća:
sudo apt-get install -f
sudo apt-get update
sudo apt-get install software-center
Što se tiče tvog pitanja da što mi napiše u terminlu kod instalacije US ........ sve normalno odradi ali "nula bodova" ..... otvori 1/3 aplikacije (onu naslovljenu ALL) ... dio naslovljen INSTALLED uopće ne otvori, a dio naslovljen UPDATES; "samo vrti/učitava/provjerava.
Znači, zanima me zašto se to događa i ako već US ne radi, zašto bude automatski instaliran pri instalaciji Ubuntu-a, a ne USC![]()
Eto .. to bi bilo to .... pozz
JH-IM je napisao/la:Ubuntu Software je modificirani Gnome Software na kojega se prešlo, stari Ubuntu Software Center više nije podržan iako još radi. Ako si označavao puno toga u updates dijelu Softwarea moguće da si označio proposed updates koji su polomili nešto, to su beta updateovi koji su po defaultu isključeni i običan korisnik ih ne treba uključivati.