Hvala, @Cooleech! To mi je treći glas da nije problem i neću ništa mijenjati.
@Optimus
Svaki elektronski uređaj koji ne koristim barem 10-12 sati isključim iz napajanja (TV, perilicu, računalo, radio-prijemnik). Tako sam činio i s ranijim računalima, pa se ne bi ovako "sablasno" aktivirala
.
Za ponudu rabljenih računala savjetovao bih ti nešto sa stranice
http://www.techsavers.hr što sam spomenuo i ranije. Nisam ništa naručivao od njih, niti radim za njih, ali sviđa mi se ponuda i općenito pristup kupcima. Konkretno, imaju dobru mrežu poslovnih partnera/servisera diljem Hrvatske, što je prilično rijetka pojava za više poznatih uvoznika i distributera elektronske opreme. Obično se nudi jamstvo u ovlaštenim servisima samo u 3-4 velika grada.
Na ovom forumu ima profesionalnih servisera računala, pa bi te mogli bolje posavjetovati. Mislim da svako brendirano računalo može doći s različitim konfiguracijama. FE P756 koji isprobavam ima puno jaču konfiguraciju od ove koju navodiš (i7-6700, 16 GB DDR4 RAM, 480 GB SSD, 2 TB HDD, Intel HD grafika 530). Ako je temeljito servisiran i prodaje se uz jamstvo od barem jedne godine, ne bi trebalo biti problema. Ukoliko želiš jače napajanje, to neizostavno reci trgovcu prije kupovine, vjerojatno može intervenirati. Na kraju, čini se da je godina proizvodnje 2016.