SSD diskovi... Imate li preporuku
Moderator/ica: Moderatori/ce
SSD diskovi... Imate li preporuku
Pozdrav ekipo
Promjenio bih svoj PC za nešto malo noviji... BIOS > UEFI, DDR3 > DDR4, shodno tome ugradio bih novi SSD disk SATA III 480 - 500 GB...
Imate li preporuku vezano za marku, kvalitetu... cijenu, ovih diskova...
Hvala!
Promjenio bih svoj PC za nešto malo noviji... BIOS > UEFI, DDR3 > DDR4, shodno tome ugradio bih novi SSD disk SATA III 480 - 500 GB...
Imate li preporuku vezano za marku, kvalitetu... cijenu, ovih diskova...
Hvala!
- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
Re: SSD diskovi... Imate li preporuku
Naravno da imam! Preporučam ti kvalitetan SSD, cjenovno prihvatljiv. 
https://instar-informatika.hr/ssd-diskovi/1809/
Po meni - bolje NVMe nego SATA. Brži su, a cijenom su li-la.

Arch Linux Install Script (BIG update, BETA verzija)
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
A ako računalo ima samo SATA III ?Cooleech je napisao/la: ↑26 ruj 2024, 14:41 Naravno da imam! Preporučam ti kvalitetan SSD, cjenovno prihvatljiv.
- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
Spominješ upgrade s DDR3 na DDR4, paa...
Arch Linux Install Script (BIG update, BETA verzija)
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
Ako kupuješ novi PC onda ti danas gotovo svaka MBO ima barem jedan utor za M.2 NVMe SSD tako da ti je odluka samo koji kapacitet jer razliku u brzini u nekom normalnom radu po doma nećeš osjetiti razliku tako da biraj između 1 ili 2 TB jer su ovi od 500 GB najlošija opcija u omjeru kapacitet/cijena.
Što se tiče preporuke konkretnog modela mogu podijeliti samo osobna iskustva s onim što imam 2x2TB Samsung 980Pro i 1x1TB WD Blue SN580, a iskustva su da isti rade svoj posao i ja neku razliku u brzini ne vidim
Što se tiče preporuke konkretnog modela mogu podijeliti samo osobna iskustva s onim što imam 2x2TB Samsung 980Pro i 1x1TB WD Blue SN580, a iskustva su da isti rade svoj posao i ja neku razliku u brzini ne vidim

Osim ako ti postojeći PC nije baš toliko star da nemreš na njemu raditi, zaboravi ovo sa njuškala i štedi još par mjeseci jer je to arhitektura stara 7-8 godina i nebuš se dugoročno usrećio.
Ako kupuješ rabljeno računalo, bilo bi bolje provjeriti ponudu priznatih tvrtki. Bolji izbor, jamstvo i sigurniji si.
Ovo je računalo na kojem radim,
Kod: Označi sve
root@lmde6:~# inxi -M
Machine:
Type: Desktop System: Hewlett-Packard product: Compaq 500B Microtower v: N/A
serial: CZC0074YWY
Mobo: FOXCONN model: 2A8Ch v: 1.0 serial: N/A BIOS: American Megatrends
v: 5.13 date: 03/03/2010
root@lmde6:~#
E sada jeli 15 godina staro ili ne... Zna mi nekad zaštekat, a nove distribucije traže GPT EFI ...
A i financije nisu toliki problem, mogu na rate podnit 30 - 40 €