Čitao sam na portalu o Epidermisu, i htio ga isprobati. Stavio sam OSX skin, vidio da mi se ne sviđa, i obrisao program. Naravno, prije toga sam vratio na standardno. Ostao je onaj "Apple loading screen", kad se boota, onda prikazuje Apple logo i ikonu od filemanagera (kao na Slaxu). Nije mi to smetalo previše, jer nisam imao nešto puno vremena raditi na linuxu u to vrijeme. Sad sam updateao Ubuntu na 9.04, i to se uvijek još pojavljuje! Evo screenshot da znate o čemu pričam:
http://www.imagesforme.com/show.php/485 ... aslona.png
(ne vidi se ovdje ikona od filemanagera)
Kako to mogu ukloniti, jer mi ide sad na živce, jednostavno kvari dojam...
Zaostatci iza Epidermisa
Moderator/ica: Moderatori/ce
-
DragonSoul
- Markec
- Spol: M
Re: Zaostatci iza Epidermisa
to ti je splash screen, zaboravio sam gdje se podesava jer sam več neko vrijeme na kde4.
gledaj u postavkama i traži splash, inaće to ti je na ubuntu po defaultu isklučeno.
gledaj u postavkama i traži splash, inaće to ti je na ubuntu po defaultu isklučeno.
- Suko
- Site Admin
Postoje dva splasha.
Jedan je kad se boota Ubuntu ( Ubuntu i ispod ide ona crta), a drugi je gnome splash (kad se počne dizati Gnome).
Za prvi (Usplash) bi ti možda najjednostavnije da instaliraš program "startup-manager" (90% mislim da se tako zove, pogledaj u Synapticu)
U njemu imaš opciju biranja Ubuntu splasha.
A za drugi (Gnome, mislim da ti na ovaj misliš) postoji gnome-splash-manager, pa si instaliraj taj program.
Naravno, to se sve može mijenjati i bez instalacije programa, ali za to bi morao malo proguglati.
A ovi programi će ti dobro doći.
Mislim da na gnome-look imaš nekoliko splasheva za izabrati, pa vidi.
Meni je bio dosta dobar ovaj Usplash: Crni Usplash
Jedan je kad se boota Ubuntu ( Ubuntu i ispod ide ona crta), a drugi je gnome splash (kad se počne dizati Gnome).
Za prvi (Usplash) bi ti možda najjednostavnije da instaliraš program "startup-manager" (90% mislim da se tako zove, pogledaj u Synapticu)
U njemu imaš opciju biranja Ubuntu splasha.
A za drugi (Gnome, mislim da ti na ovaj misliš) postoji gnome-splash-manager, pa si instaliraj taj program.
Naravno, to se sve može mijenjati i bez instalacije programa, ali za to bi morao malo proguglati.
A ovi programi će ti dobro doći.
Mislim da na gnome-look imaš nekoliko splasheva za izabrati, pa vidi.
Meni je bio dosta dobar ovaj Usplash: Crni Usplash
- Markec
Mislio sam na ovaj unutar gnome-a, definitivno jest on, imao sam i ja epidermis kada sam imao gnome i znam da on uklučuje splash,
-
DragonSoul
Riješio s nekim paketom iz synaptica (ne znam točno kak se zove), koji je fino deaktivirao taj splashscreen.
Zahvaljujem!
Zahvaljujem!