Ubuntu 10.04 LTS Luicd lynx

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
iv@n
Site Admin
Spol: M
Kontakt:

Ubuntu 10.04 LTS Luicd lynx

Post Postao/la iv@n »

Stigao - http://www.ubuntu.com/

Komentari?
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
tuxi

Re: Ubuntu 10.04 LTS Luicd lynx

Post Postao/la tuxi »

Ja cu probati cim stigne cd :)
"Ništa nije sveto, sve je bruto i neto, sve je zabava ..."
LinuxTG

Post Postao/la LinuxTG »

Napokon radi mi SiS grafika bez problema nema čudnih boja kao prije :D :D :D :D :D
Gogy
Kontakt:

Post Postao/la Gogy »

Ok je, ništa revolucionarno ali dobro je. Iako mi se ne sviđa novi dizajn, ali moram priznati da su si dali truda. Fora mi je što je automatski spremno za društvene mreže iako je Empathy očajan program, trebalo je ići sa Pidginom. Ali zato je Gwibber odličan program.
Nisam baš sretan što nema Gimp-a ali nema veze, lako ga je instalirat.
Novi Ubuntu dolazi sa Pitivi video editorom koji je vrlo oskudan ali može poslužit za neke osnovne radnje.
Čini mi se da je boot nešto brži ali nisam precizno mjerio. Također novi openoffice se puno brže pokrene.
UbuntuOne nije ni sluga DropBoxu, spor je, ponekad ne radi... čudno uglavnom.

Eto, nemojte to uzeti zdravog za gotovo, to su samo moja mišljenja i viđenja :D
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

Evo, stavih u VBox novi Utuntu.... BOJE!!! Aaaa!!! Oni zbilja ne znaju izabrati boje, ni jedna druga veća distribucija nema takvih problema.

No sad ono što mi se sviđa:
* konzistentnost dizajna (jednostavne jednobojne ikonice, gradijenti alatnih traka, itd. sve je tip-top podešeno i napravljeno) - bravo za to (samo da su još maknuli tu ljubičastu :roll: )
* solidan izbor aplikacija, a izbornici nisu prenatrpani - definitivno dobro za početnike, ali i ostalu ne-g33k populaciju (a možda i za njih, samo to nisu svjesni :twisted: )
* Ubuntu Software Center - odlično, intuitivno, lijepo!

(ovo što me se dojmilo u startu, ostali dojmovi malo kasnije... :roll: )
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

LinuxTG je napisao/la:Napokon radi mi SiS grafika bez problema nema čudnih boja kao prije :D :D :D :D :D
U RC-u je bilo, pa spašava sisfb, dakle u finalu to radi bez problema? Jedva čekam da se svuče s interneta pa da vidimo.
csx

Post Postao/la csx »

iako je Empathy očajan program, trebalo je ići sa Pidginom. Ali zato je Gwibber odličan program.
zasto je empathy tako očajan program? O.o
Čini mi se da je boot nešto brži ali nisam precizno mjerio.

"nešto brži" ruga_se
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

Jel zna netko ikakav racionalan razlog zašto Bugovci ne objave izlazak novog Ubuntua na BOL-u? Ipak je to najpopularnija i najpoznatija Linux distra... :ugeek:

(da ne spominjem druge mainstream IT portale... kava )
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
vuksamotnjak

Post Postao/la vuksamotnjak »

4ndY je napisao/la:Jel zna netko ikakav racionalan razlog zašto Bugovci ne objave izlazak novog Ubuntua na BOL-u? Ipak je to najpopularnija i najpoznatija Linux distra... :ugeek:

(da ne spominjem druge mainstream IT portale... kava )
Oni su ti postali Apple zombiji, a i windowse vole, tako da nemaju gdije pisati o linuxu općenito...

empathy se ni meni nesviđa, nema mogučnost pravljenja logova, vrijeme slanja, postavljanje statusa, koja glazba svira....nezznam dali je to moguće ak je recite mi kako :))
オープン思考....Linuxを使う=オープンWikiの [url]wiki.open.hr[/url](すべての情報を持って)

एक खुले दिमाग .... लिनक्स Wiki- [url]wiki.open.hr[/url] सभी जानकारी (के साथ खुला का उपयोग करना.)
zole052

Post Postao/la zole052 »

vuksamotnjak je napisao/la:
4ndY je napisao/la: empathy se ni meni nesviđa, nema mogučnost pravljenja logova, vrijeme slanja, postavljanje statusa, koja glazba svira....nezznam dali je to moguće ak je recite mi kako :))
Status postavljas na vrhu prozora empathyja kako to nisi vidio :) A da ti pokaze koji pjesmu slusas samo u rhythmboxu ukljucis plugin 'IM Status' i voila...

Je ima manje opcija od pidgina ali nije los.

Kakvo vrijeme slanja?
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Odgovori