Bok!
Instalirao sam xserver-xorg, pokrenuo Xorg -configure koji je napravio xorg.conf file, te sam nakon toga instalirao gnome-core i gdm.
Međutim, kad bootam komp, radi mi probleme, nekoliko puta pokuša podići GNOME i onda javi da je došlo do 6 pokušaja podizanja servera u kratkom periodu i da će pauzirati na 2 min. Onda sam maknuo skriptu iz /etc/rc2.d koja pokreće gdm (u biti sam stavio "K" ispred).
Nakon toga napravim login u konzoli, upišem "startx" i upali mi normalno GNOME.
U čemu je problem?
Startx vs. rc2.d/
Moderator/ica: Moderatori/ce
- glaskoncILLa
Re: Startx vs. rc2.d/
ocigledno u init skripti, i to bas toj koju si maknuo (u debianu sve krece iz runlevela 2)..
pokusaj puregeati to sve, instaliraj sve odjednom i onda kreiraj xorg.conf..
pokusaj puregeati to sve, instaliraj sve odjednom i onda kreiraj xorg.conf..
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
Re: Startx vs. rc2.d/
Neće pa neće...
Probao sam što si rekao, opet ista priča. Onda sam maknuo gdm i stavio kdm, on se upali normalno, ali me neće ulogirati. Svaki put me iznova traži username i password.
Pogledao sam po netu, neki su imali problema zbog premalo slobodnog mjesta na particiji, ali to ovdje nije problem. Ima dovoljno mjesta.
Startx radi normalno. To je ono što meni u biti i treba, da imam mogućnost GUI-ja, ne želim se ulogirati u grafičko sučelje već u CLI, ali me kopka zašto neće...
Još mi tu nešto nije jasno: kad instaliram xserver-xorg i odmah ukucam startx, pokrene se i to GNOME. Bez instalacije gnome-core paketa. Da li uz xserver-xorg paketu i dolazi i GNOME?
Probao sam što si rekao, opet ista priča. Onda sam maknuo gdm i stavio kdm, on se upali normalno, ali me neće ulogirati. Svaki put me iznova traži username i password.
Pogledao sam po netu, neki su imali problema zbog premalo slobodnog mjesta na particiji, ali to ovdje nije problem. Ima dovoljno mjesta.
Startx radi normalno. To je ono što meni u biti i treba, da imam mogućnost GUI-ja, ne želim se ulogirati u grafičko sučelje već u CLI, ali me kopka zašto neće...
Još mi tu nešto nije jasno: kad instaliram xserver-xorg i odmah ukucam startx, pokrene se i to GNOME. Bez instalacije gnome-core paketa. Da li uz xserver-xorg paketu i dolazi i GNOME?