izbr distre za racunalo bez pristupa internetu

Diskusije o raznim Linux distribucijama.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojoj distribuciji je riječ. Primjer: [Slackware]
Odgovori
kaiwan
Spol: M

izbr distre za racunalo bez pristupa internetu

Post Postao/la kaiwan »

U situaciji sam da moram preporuciti neku linux distru frendu koji nema apsolutno nikakav pristup internetu !
Pa sam se nasao u problemima...znaci trebala bi neka distra sa dosta programa, ili jednostavnim nacinom instalacije novih, tipa deb ili rpm paketi, no tu sada dolazi do jedne stvari...dependences! Kako ce to recimo zadovoljit ?!
Jedino sto meni pada na pamet jest debian na 3 dvd-a....

Ubuntu, PCLinuxOS, Mint i slicne su problem bas zbog dependences (i ako neko zna prikladni hrv izraz neka mi kaze)...
Navodno se moze skinuti preko torrenta i repo od Ubuntua, ali onda je problem instalacije zatvorenih formata ... kako to recimo staviti...
ne znam dal imaju deb paketi za to.

Ideje ?
Be the change you want to see in the world! Dalai Lama.
Markec

Re: izbr distre za racunalo bez pristupa internetu

Post Postao/la Markec »

Debian dolazi s 3 dvd na dva dvd su programi skompaljirani za njega, E sad neznam kako sa zatvorenim formatima. (pitaj shrikea, on koristi debian)

S druge strane, ovo mi pada na pamet.
http://www.linuxzasve.com/clanak/naprav ... _livecd/20
instaliras ubuntu na računalo koje ima internet, instaliras sve programe koje ćes trebati, te zatvorene formate i napraviš live cd ubuntua kojeg ćes staviti na taj komp bez neta.
kaiwan

Post Postao/la kaiwan »

postoji debian multimedia repo sa zatvorenim formatima, ali opet to ne zanci nista ako nemas net.

A ovo da ja napravim live CD sa programima cak i nije losa ideja...
Be the change you want to see in the world! Dalai Lama.
Markec

Post Postao/la Markec »

kaiwan je napisao/la:postoji debian multimedia repo sa zatvorenim formatima, ali opet to ne zanci nista ako nemas net.

A ovo da ja napravim live CD sa programima cak i nije losa ideja...
:)
Javi kako je prošlo.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Pa, naravno, debian je tu najbolja distra. Za ono par stvari kojih nema u repoima se lagano skinu sa neta sa neke druge lokacije (w32codec, adobe acrobat,..). Tako da nije neki problem. štos sa ubuntu live i inim stvarima je da čak i ako sve to staviš na cd, uvijek če ti nešto faliti pa če stalno biti zivkanja: daj mi skini ovo, daj mi skini ono. Debina uber alles!!!
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Odgovori