ja kupujem novi komp sa vistom te bih uz nju htio imati još jedan os, a pošto sam početnik, koristio sam samo xp pa me zanima koji linux da odaberem odnosno koji je najsličniji windowsu i da je jednostavan
koji linux za početnika
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojoj distribuciji je riječ. Primjer: [Slackware]
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojoj distribuciji je riječ. Primjer: [Slackware]
koji linux za početnika
ok
ja kupujem novi komp sa vistom te bih uz nju htio imati još jedan os, a pošto sam početnik, koristio sam samo xp pa me zanima koji linux da odaberem odnosno koji je najsličniji windowsu i da je jednostavan
- Markec
- Spol: M
Re: koji linux za početnika
Pozdrav, Dobrodošaobruno1211 je napisao/la:ok
da ne pišemo iznova, bila je slična tema
http://www.linuxzasve.com/forum/viewtopic.php?f=20&t=69
pročitaj ju, ako ti nešto jasno, slobodno ovdje pitaj
Natvom mjestu bih probao Ubuntu 8.04.1 (GNOME sučelje) ilibruno1211 je napisao/la:ok
OpenSuse 11 (KDE4 sučelje)
Greška neznam po čemu su tebi Ubuntu
i OpenSuzana
najsličniji windowsu !
Daj polako ako išta postoji sličnije od linuxa Windowsu to je Mandriva definitivno.
Daj polako ako išta postoji sličnije od linuxa Windowsu to je Mandriva definitivno.
I am the one and only....
Ja nisam niti rekao da su Ubuntu i OpenSuse najsličniji windowsima, nego da ih čovjek proba.zlatkoA je napisao/la:Greška neznam po čemu su tebi Ubuntui OpenSuzana
najsličniji windowsu !
Po meni Linux jednostavno nikada nije sličan windowsima i to ne kompariram ni u ludilu!
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
Probaj Ubuntu.
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Nek proba ja ću probat WattOS da vidim da li je istina što pišu na stranicama. 
I am the one and only....
- Soul_Sample
Preporučam Ubuntu jer sam ja jako brzo naučio plivat u Gnome-u (a plivam tek nekoliko mjeseci u Linuxu), iako nije sličan Windowsima (u kojima sam plivao 12 godina). U KDE-u sam se previše gubio isprva. A i Xfce je tu negdje, dakle i Xubuntu bih mogao preporučit.
Da, usporedba s plivanjem bijaše suvišna.
Subdue the regret. Dust yourself off, proceed.
You'll get it in the next life, where you don't make mistakes.
Do what you can with this one, while you're alive.
You'll get it in the next life, where you don't make mistakes.
Do what you can with this one, while you're alive.
- coccolino
I čovjek se utopiDein je napisao/la:Preporučam Ubuntu jer sam ja jako brzo naučio plivat u Gnome-u (a plivam tek nekoliko mjeseci u Linuxu), iako nije sličan Windowsima (u kojima sam plivao 12 godina). U KDE-u sam se previše gubio isprva. A i Xfce je tu negdje, dakle i Xubuntu bih mogao preporučit.
Moj ti je savjet da prvo makneš vistu (previše problema i premalo programa) i instaliraj si XP(ako ti trebaju windowsi) a od linuxa definitivno Ubuntu
carpe diem
- Sokac
- Site Admin
- Kontakt:
Slažem se, Ubuntu je i moja preporuka. Možda se korisnicima neće svidjeti dvije trake, ili možda samo ona traka gore (jer toga na Winzima nema), ali neki se kasnije toga neće moći odreći