U "srcedrapajućem" blogpostu Peter Penz objavljuje da napušta razvoj Dolphina i cijelo KDE grafičko okruženje, a ako je suditi po kritici Gnomea u istom kontekstu s KDE-om zaključujem i da napušta GNU/Linux.
Pošto spominje da KDE i Gnome sve više zaostaju zadnjih par godina za konkurencijom (vjerojatno misli na Win i OS X), može li mi netko reći (pošto već dugo nisam koristio ta 2 OS-a) što se to toliko drastično promijenilo unazad zadnjih par godina? I u komentarima ispod teksta navode se slične "žalopojke" ali ništa se konkretno ne govori gdje to KDE i Gnome zaostaju? Pa možda netko od vas zna...
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
vjerojatno misli na brzinu, jr ova dvojica rade punom parom na optimizaciji (ako je za vjerovati privjuovima osmice), a i novi osx, 10.7, je možda najbolji os koji sam probao, zaboravivši da je apple i ostalo vezano uz to. ako je neko juzer frendli onda je to osx. mislim da je ono gnome naspram osx-a, a kde naspram vindovsa. to mu nevalja
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
mozda onaj njihov explorer radi malko zivlje od nautilusa ali meni sveukupno unity radi zivahnije od windowsa 7...
a sto se tice razvoja windowsi su ucvijek isti barem ono sto se vidi, pod haubom tesko je procjeniti dok kde i gnome shelovi idu naprijed iako se mozda nekima ne svidja u kojem smjeru idu ali nekima se svidja
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Sve tamo napisano zapravo nema veze s KDE-om, Gnomom, Linuxom niti bilo čime sličnim. Radi se o tome da je čovjeku dojadilo razvijati Dolphin, dojadio mu je stil života, posao, hobi i tko zna što još i sad želi postati krotitelj lavova
drone je napisao/la:Sve tamo napisano zapravo nema veze s KDE-om, Gnomom, Linuxom niti bilo čime sličnim. Radi se o tome da je čovjeku dojadilo razvijati Dolphin, dojadio mu je stil života, posao, hobi i tko zna što još i sad želi postati krotitelj lavova
To mi već ima smisla
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Pa sad, windowwsov explorer jeest uvijek brži na istom kompu od gnome ili kde-a i to je ono što mi najviše fali. Na jendom kompu mi je gnome bio toliko spor da je bio jedva jedvice upotrebljiv, dok je win explorer letio. Slično je i danas. Na athlon64 3500 plus cpu gdje bi ipak trebalo ići glatko, gnome i kde nisu ni blizu, al ini blizu, windowsu i responzivnosti windowsa. Mislim, dolphin koji bi kakti trebao biti malen i brz je tuga od sporoće. Pa heba ga patak, kakvo je to programiranje ako mi treba dvojezgreni komp samo da mi filemanager ide glatko?! WTF je ekipi?
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
shrike je napisao/la:Pa sad, windowwsov explorer jeest uvijek brži na istom kompu od gnome ili kde-a i to je ono što mi najviše fali. Na jendom kompu mi je gnome bio toliko spor da je bio jedva jedvice upotrebljiv, dok je win explorer letio. Slično je i danas. Na athlon64 3500 plus cpu gdje bi ipak trebalo ići glatko, gnome i kde nisu ni blizu, al ini blizu, windowsu i responzivnosti windowsa. Mislim, dolphin koji bi kakti trebao biti malen i brz je tuga od sporoće. Pa heba ga patak, kakvo je to programiranje ako mi treba dvojezgreni komp samo da mi filemanager ide glatko?! WTF je ekipi?
Ne znam od kuda ti takva iskustva, ali meni je Dolphin osjetno brži od Windows explorera na sedmici.
EDIT: na istom kompu, naravno
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
shrike je napisao/la:Pa sad, windowwsov explorer jeest uvijek brži na istom kompu od gnome ili kde-a i to je ono što mi najviše fali. Na jendom kompu mi je gnome bio toliko spor da je bio jedva jedvice upotrebljiv, dok je win explorer letio. Slično je i danas. Na athlon64 3500 plus cpu gdje bi ipak trebalo ići glatko, gnome i kde nisu ni blizu, al ini blizu, windowsu i responzivnosti windowsa. Mislim, dolphin koji bi kakti trebao biti malen i brz je tuga od sporoće. Pa heba ga patak, kakvo je to programiranje ako mi treba dvojezgreni komp samo da mi filemanager ide glatko?! WTF je ekipi?
Ne znam od kuda ti takva iskustva, ali meni je Dolphin osjetno brži od Windows explorera na sedmici.
EDIT: na istom kompu, naravno
Ni jedan ni drugi se ne mogu mjeriti s ukucavanjem naredbe ls u terminal i navigaciji po folderima sa tab completitonom
Smile! It makes people wonder what you're thinking about...
I am NaN, I am a free man! Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr