Gabe Newell: Windows 8 je “katastrofa”

Novosti iz Linux svijeta. Komentiranje vijesti s portala.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Markec
Spol: M

Gabe Newell: Windows 8 je “katastrofa”

Post Postao/la Markec »

Suko
Site Admin

Re: Gabe Newell: Windows 8 je “katastrofa”

Post Postao/la Suko »

Ljudi ce svejedno kupovati.
"To je novi Vindovs osam s Metrom. Najnoviji! Osmica!"
The Acacia Strain

Post Postao/la The Acacia Strain »

meni je dopizdio nakon par dana.. mora se to ispeglat jos.. ili na neki tablet.. prvi dojam je bio samo sto je brz, ostalo... :mrgreen:
DebianResources
DebianHandbook
devil je napisao/la:nije neka tamo kanta pametnija od nas tu.
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

Suko je napisao/la:Ljudi ce svejedno kupovati.
"To je novi Vindovs osam s Metrom. Najnoviji! Osmica!"
Na žalost, tako je... :facepalm

@ Aacia - brzina mu je najveća novina i prednost. Čak i na tabletima djeluje čudno i nezgrapno....

Očito su ljudi prestali koristit Start meni.... szbunjen :facepalm
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

Niti sam ga probal a niti ga mislim probati. Windows ne koristim niti imam pa se nemam ni čemu veseliti oko novog fenstera.
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

Lutherus je napisao/la:Niti sam ga probal a niti ga mislim probati. Windows ne koristim niti imam pa se nemam ni čemu veseliti oko novog fenstera.
Ok, priznajem da tu ima malo puno zluradosti, ali zar nisi znatiželjan kako takva velika firma koja apsolutno dominira tržištem operativnih sustava, kroji hardverske i softverske trendove, a da ne spominjem silne milijare koje obrće kvartalno, si može dopustit takav podbačaj?
szbunjen

Napravit iskorak uvijek nosi kontroverze sa sobom. Npr. Gnome Shell/Unity je primjer pozitivnog. Vista je primjer negativnog, ali je to doradom pretvoreno u velik usmjeh: Win7.
Mene samo zanima što će bit kad se toga dočepaju krajnji korisnici i što će se na kraju izrodit od svega toga jer tako hrabre odluke u tako velikoj firmi se sigurno ne donose napamet.
Još jedan desktop uspjeh? Uspjeh na mobilnom tržištu? Uspješno prihvaćena cloud integracija???
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

Pa, ne zanima me. Krajnje mi nebitno kaj su napravili ili kaj nisu napravili, pogotovo kad se pogleda dokumentacija i vidi da se zapravo od dos 6.0 nisu previše odmakli, fensi gui po stranu i kernel pisan malo u c malo u .net pa malo u ovom i malo u onom. Dominacija na tržištu im je također upitna jer je većina njihovih instaliranih aplikacija zapravo piratska a ne kupljena tako da tu nekakvu dominaciju ne shvaćam ozbiljno.
Diktiranje trendova? Hmm, idalje tvrdim da nijedna kompanija ne može reći koje su moje potrebe i kaj meni treba i kak i kad mi to treba tako da ne priznajem ni trendove.
A kaj se tiće krajnjih korisnika? Realno, 7 je smeće isto ko Vista pa više ljudi hvali 7 nego Vistu a opet većina ih je koristila vistu prije nego je prešla na 7 i danima su čekali da se skine preko njihovog omiljenog torrent clienta. Ljudi razna smeća koriste pogotovo kad popuše marketing pa tako budu koristili i windows koj 2012 ima isto sučelje ko AOL 1997 ( dakle ništa inovativno ).
capttawish

Post Postao/la capttawish »

Meni je osobno koncept samog metro sučelja promašen. Sama ta ideja jedno zajedničko sučelje za smartphone, tablet i pc mi se čini glupom. Do prije par godina Microsoft je gurao pc sučelje(sa desktopom i startom) na tablete, a sada radi istu grešku samo obrnuto.

Isprobao sam windows 8 release preview, i smatram da je metro sučelje odlično za tablete. Sve te geste koje je Microsoft osmislio, dobro bi se snašle na tabletima, no pc gdje mi moramo mišem imitirati pokrete prstom, mi se čini u krajnu ruku glupe. Usto format metro sučelja isto odlično izgleda na tabletu, no na ekranima sa 22 inča, to je potpuno neiskorištavanje prostora.
Medojedni jazavac
Kontakt:

Post Postao/la Medojedni jazavac »

stefan je napisao/la:tu mač gemišta
To understand recursion, you must first understand recursion.
charuga
Spol: m

Post Postao/la charuga »

mis i tipkovnica , dodir , glas .....................misao ?

gdje je tu linux ??

kako su susjedove kruske KATASTROFA rodile , moje jesu male i slabo ih ima ali nisu spricane i zato su zdravije :D
ponavljam se ali moram ,
gdje je u buducnosti linux ?

windows 8 mozda cak i ne valja , ali oni ce napraviti to da ga bude jako jako puno ljudi i kompanija koristilo za raznorazne stvari.i razvijati ce ga dalje u tom nekom smjeru, prema tome da ce se zbilja moci samo reci ili cak pomisliti a neka windows 38-ca ce to izvrsiti.
a sta ce napraviti linux zajednica ??

pljuvat po susjedovim kruskama i cekati da njezine kruske prestanu radjati zbog klime 8-)
Odgovori