(i/e)migracija

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

(i/e)migracija

Post Postao/la shrike »

Ova tema može poslužiti kao neka generalna tema za ljude koji žele otići u Hrvatsku ili možda čak doći.

Na temi o linux certifikatima sam rekao da me zanima CCNP jer kanim otići, i to primarno u Kanadu. Iskreno, udaljenost od Zagreba mi je i jedan od argumenata plus jer se ne kanim skoro vraćati ovdje. Ako uspijem otići, prihvatit ću bilo koji posao, uključujući i pranje javnih zahoda i pečenja hambija (uopće se ne šalim sada). Toliko sam fundamentalno razočaran doslovno svime u ovoj državi, ljudima, familiji i svime da jednostavno želim svježi start. Novi svijet, sa novim početkom i sve ostalo ostaviti iza sebe. Već mi jako dugo kuha i ne vidim horizont, a kamoli izlaz na dotičnom.
Ovdje ću biti još gotovo sigurno oko godine dana, a zatim idem ča. To je vrijeme koje imam za to da naučim što mogu i da me to dovede gdje god da može, samo da je što dalje od Hrvatske i od ljudi odavdje. Katastrofa ekipa, nemam više što ovdje tražiti. Da išta imam prodao bih sve i otišao, ali nemam ništa osim snova. Ko što bi Bill Gates rekao, "Flipping burgers isn't beneath you. Your grandparents had a name for it: opportunity".
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
meema
Spol: Ž
Kontakt:

Re: (i/e)migracija

Post Postao/la meema »

u potpunosti se slazem s tobom... i ja vec jako duuuugo o tome razmisljam... ja sam razmisljala o novom zelandu ili kanadi.. faks je pri kraju a sto ce dalje biti vidjet cemo... perspektive ovdje nemam i ne vidim ju, a takoder nemam niti volju osnivati bilo kakvu familiju jer ne znam sto bih ponudila svom djetetu...
moj otac cijeli zivot se ubija od posla da bi relativno dobro zivjeli, da smo u americi (ili bilo gdje na svijetu) zivjeli bi kao bogatasi koliko se naradi... ovdje se cijene iskljucivo pare (onih koji ih imaju i imaju ih za "dati" drugima) i veze i kriminal (po mogucnosti sto veci jer mali nastradaju)... ljudske vrijednosti su odavno izblijedile, a najzalosnije je da toliki ljudi ostaju bez posla ili rade bez placa ili ili ili, a ovi na vrhu samo gledaju statistike i brine ih vlastito dupe...
... I'm not weird, I'm limited edition ... :hepihepi
Bug
Spol: M

Post Postao/la Bug »

hm...shrike ko da sam ja pisao...doduse nije mi pik CCNP vec neki programski jezici,
Isto kanada, isto razocarenje (smucio mi se balkan), isto bi radio sve zivo samo da opstanem tamo.
Cekam da skupim neku lovu pa da idem, neke stvari su me sprecile da odem ovoga leta ali za sledece se ozbiljno planira, za tih god dana se jos malo usavrsim pa idem tamo, minimalno 3meseca a nadam se i vise. Nemam sta izgubiti (osim novaca, al novac dodje i ode)
Posto sam freelancer vec godinama, kad je pocela ova famozna kriza imao sam poziv za USA da odem i ja pametan nisam, sad ima da odem u kanadu pa sta mi bude...
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

Žao mi je, stari... :( :( :(
Ako već želiš ići van, a nemaš rodbinu kod koje planiraš biti ili se povezati s njima, znam ljude koji su pronašli neke agencije za pomoć ljudima. Platiš im za transfer i kontakte, a oni ti pomažu u nalasku posla. Čuo sam od trećih osoba, proguglaj
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
The Acacia Strain

Post Postao/la The Acacia Strain »

heh shrike.. s obzirom da sam vec dugo vremena na ovom forumu, ne bi nikad rekao da ces ti jedan takav post sloziti. naravno, perspektivna si i ambiciozna osoba (koliko sam uspio skuziti iz tvojih postova), no da ces tako lako odustat, a ne recimo pokrenut nesto novo ili unosno na ovim prostorima, me cudi ;)
ono sto ti zelis nauciti je odlicna stvar, ja sam to htio i jos uvijek to zelim, ali tu stvarno treba masa vremena kada sam ucis doma i nemas pravi lab kao sto su moje kolege to imali i rjesili to bez problema. nadam se da ces uspijet, ali pitanje kako ces ti to kada odes do kanade provest. naravno, taj cert se svugdje priznaje, ali mislim da ces morat radit svakakvih poslova dok ne dodjes do zeljenog, a nekako mislim da si to mogao i u zagrebu tako..
ja zivim u vukojebini pravoj, sva sreca postoji ljeto pa je more i zakon je ovdje, ali inace... ovdje svi imaju zelju otici do zagreba na faks i skrasiti se. a ljudi iz zagreba bjeze :D ne kontam... zar nema tamo bas nikakvog posla da se krene barem par godina pa onda da covjek kada nadje nesto pametno moze reci da radi ono sto je htio uvijek. kada god sam po oglasima gledao, zg je uvijek imao primamljive poslove, nije valjda tolika trazenost.. ili je to sve uvijek dogovoreno radno mjesto? :D
DebianResources
DebianHandbook
devil je napisao/la:nije neka tamo kanta pametnija od nas tu.
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

nemojte misliti da je vani bajno. bio sam i nisam se odusevio. kad ti ide - sve je super. ali kad ne ide... u pola godine upropastis zivot. tu, koliko god da je lose, uvijek prezivis nekako.
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
retsam

Post Postao/la retsam »

Onda srjetno shrike, ali nemoj se zaletjeti i misliti da u Kanadi teče med i mlieko, pogotovo ako nemaš nešto bliže rodbine gdje bi se barem privrjemeno skrasio, mislim da su ti i najamnine za stanove nešto veće nego u Hrvatskoj (jesu i plaće, ali ...), obćenito, u sjevernijim družtvima je i manja razina empatije i ići bez plana, "trbuhom za kruhom" nije baš pametno- samo da ne završi kao Mujo u Kanadi :D

Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
meema
Spol: Ž
Kontakt:

Post Postao/la meema »

stefan je napisao/la:nemojte misliti da je vani bajno. bio sam i nisam se odusevio. kad ti ide - sve je super. ali kad ne ide... u pola godine upropastis zivot. tu, koliko god da je lose, uvijek prezivis nekako.
frendovi otisli u kanadu, cura i decko, poceli s nekakvim bezveznim poslovima... u 2mj su nasli super poslove, mislim, dobro placene... ne znam di on radi, ona se zaposlila u draguljarnici...
uglavnom, otisli su sa skoro nista para tamo, u mjesec dana su skupili i kupili novi laptop i mobitele, a jos im je ostalo za zivot i stan...

uglavnom, nigdje nije bajno, ali bajnije je sigurno nego ovdje... ne znam, prva prilika i špura van...
... I'm not weird, I'm limited edition ... :hepihepi
max360se

Post Postao/la max360se »

stefan je napisao/la:nemojte misliti da je vani bajno. bio sam i nisam se odusevio. kad ti ide - sve je super. ali kad ne ide... u pola godine upropastis zivot. tu, koliko god da je lose, uvijek prezivis nekako.
+1
Nisam bio, ali sam čuo od više ljudi
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
shicy

Post Postao/la shicy »

pos'o je dobar, a para laka...
Odgovori