Isprobavao sam dosta toga ali mi treba neki LTS jer ne moram često reinstalirati sistem. Hardver na njemu je iz apgrejda u apgrejd sve manje podržan. Ništa iz *buntu familije (Lubuntu, Pepermint..) ne može da se instalira na njemu. Odmah nakon boot-a izbacuje nekakvu grešku. Tako je izbor pao na CentOS. Podržan je do večnosti
Skinuo sam instalacioni disk ali kaže da nema dovoljno memorije za grafičku instalaciju i odmah pelazi u tekstualnu. Instalirao sam sistem ali je instalacija prošla nekako traljavo i ne znam da li je sve prošlo kako treba. Ne bih da ga budžim i da gubim vreme a ne znam da li je sve ok sa samim sistemom. Recimo, nije mi dao da kreiram korisnički nalog, nema login menadžer i ko zna šta još možda.. Ne mogu da znam jer i nemam mnogo iskustva sa tom distribucijom.
Zanimaju me vaša iskustva ili ako neko ima neko lepo uputstvo za instalaciju u tekstualnom modu, netinstall ili bilo šta drugo.. Dovoljno bi bilo da mi neko kaže da je ovo sasvim normalno a ja ću lako posle da dodam korisnika, login i ostalo.
Možda je malo preopširno i konfuzno ali nadam se da sam bar malo jasan.
Hvala unapred..