HTC One Max recenzija

HTC One je na tržištu već nekoliko mjeseci, a dostupan je čak u više boja. Sada je HTC na tržište izbacio HTC One Max – uređaj namijenjen svima koji uživaju u phabletima, a istovremeno preferiraju sučelje Sense nad TouchWizom. HTC One Max ima 5.9-inčni Full HD zaslon, 1.7 GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 600 procesor i senzor za otisak prsta na stražnjoj strani uređaja. Pročitajte recenziju i prosudite zaslužuje li One Max svoje mjesto u One obitelji.

Prije svega želim zahvaliti tvrtki HTC jer su mi poslali mobitel za testiranje i recenziju. Ova činjenica nije uvjetovana ocjenom ili bilo čime u recenziji.

 

 

– HTC ONE MAX –

 • Veličina: 164.5 x 82.5 x 10.29 mm
 • Težina: 217 g
 • Prikaz: 5.9 inča, Full HD 1080p
 • CPU: Četverojezgreni Qualcomm Procesor Snapdragon 600 takta 1.7 GHz;
 • Operativni sustav: Android 4.3 sa sučeljem HTC Sense™ 5.5, HTC BlinkFeed™;
 • Memorija: Ukupni prostor za pohranu: 16 GB/32 GB, raspoloživi kapacitet se razlikuje;
 • RAM: 2 GB
 • GPS: Unutarnja GPS antena + GLONASS, digitalni kompas;
 • Senzori: Žiroskop, brzinomjer, senzor blizine, senzor razine okolne rasvjete, senzor otiska prsta;
 • Poboljšanje zvuka: HTC BoomSound™, dvostruki prednji stereozvučnici s ugrađenim pojačalima, Sense voice;
 • Fotoaparat: HTC UltraPixel fotoaparat, BSI senzor, veličina piksela 2.0 µm, veličina senzora 1/3 inča, namjenski HTC ImageChip 2, otvor f/2,0 i objektiv od 28 mm. Pametna bljeskalica: pet razina bljeskalice automatski se postavlja na temelju udaljenosti od objekta snimanja. Snimanje potpunih HD videozapisa razlučivosti 1080p pomoću značajke HDR video;
 • Prednja kamera: 2.1 MP, 88° širokokutni objektiv s mogućnošću HDR-a, snimanje videozapisa pune razlučivosti 1080p;
 • Baterija: Ugrađena punjiva litij-polimerska baterija kapaciteta 3300 mAh;
 • Povezivanje: Utor 3.5 mm za stereo slušalice, NFC, Bluetooth® 4.0 s omogućenim aptX-om™;
 • Wi-Fi®: IEEE 802.11 a/ac/b/g/n, DLNA® za bežični prijenos multimedijskog sadržaja s telefona na kompatibilni TV ili računalo, HTC Connect™, podrška za klasični infracrveni daljinski upravljač, microUSB 2.0 (5 pinova) priključak s mobilnom HD video vezom (MHL) za USB ili HDMI (poseban kabel potreban za HDMI vezu).

 

– Dizajn –

HTC One Max donosi nekoliko promjena u odnosu na dizajn HTC One, ali još uvijek je napravljen od vrhunskog aluminija s nekoliko manjih izmjena u oblikovanju. Prednja strana je gotovo ista, samo s većim Full HD zaslonom od 5.9 inča. Ispod ekrana možete pronaći dvije kapacitivne tipke, HTC logo između njih i dual-stereo zvučnike, dok iznad zaslona možete pronaći drugi dual-stereo zvučnik, prednju kameru i senzore.

Usporedimo li One i One Max, uočit ćemo nekoliko razlika na stranicama telefona, ali te promjene su minorne. Na vrhu uređaja možete naći 3.5 mm priključak za slušalice i IR Blaster. Desna strana sada ima aluminijsku tipku za kontrolu zvuka te tipku za paljenje zaslona (wake/lock) koja se nalazi otprilike na sredini uređaja. Tipke su i dalje izrađene od kvalitetnog aluminija s malim utorima. Nova lokacija tipki znatno olakšava njihovo korištenje s obzirom na to da je uređaj velik. Na donjoj strani se nalazi microUSB port koji se koristi za punjenje uređaja, spajanje na računalo ili za HDMI funkciju. Odmah pored nalazi se mali otvor za mikrofon. Na lijevoj strani je mali ”zasun” koji se koristi za otključavanje stražnjeg poklopca uređaja. Uklanjanje poleđine uređaja sada omogućuje pristup SIM i microSD karticama. Baterija je i dalje fiksna i ne može se ukloniti.

 

Jedina velika promjena na stražnjoj strani je senzor za otisak prsta koji se nalazi ispod kamere. Na lijevoj strani fotoaparata još uvijek imamo LED bljeskalicu i bijelu plastiku koja presijeca telefon, a u kojoj se nalazi skriveni mikrofon. Na sredini je i HTC logo, a u donjem desnom kutu su standardni HTC pinovi za dock.

Stranice telefona sada su izrađene od bijelog polikarbonata, što još uvijek pruža osjećaj vrhunske kvalitete. Veličina uređaja je 164.5 x 82.5 x 10.29 mm. Iako se čini glomaznim, još uvijek možete provjeravati obavijesti jednom rukom, ali imajte na umu da za to trebate kućište s dobrim gripom i nešto veću ruku. Ne pokušavajte ovo odmah kada dobijete uređaj u ruke jer je potrebno određeno vrijeme prilagodbe da biste se naviknuli na veći uređaj.

Uklanjanje stražnje strane omogućit će vam pristup SIM i microSD karticama, ali ne i bateriji koja se ne može ukloniti. Također, trebate slijediti upute kada vraćate poklopac stražnje strane da biste ga mogli vratiti točno na mjesto. Neka vas ne brine to što se baterija ne može ukloniti – 3300 mAh je solidan kapacitet koji će potrajati. Još jednom napominjem da pratite upute za vraćanje stražnjeg poklopca na mjesto, jer ga morate stiskati u smjeru kazaljke na satu, kao što piše i u priručniku koji ćete dobiti s uređajem.

 

– Skener otiska prsta –

HTC One Max jedan je od rijetkih pametnih telefona koji imaju skener otiska prsta, ali on je ovdje smješten na stražnjoj strani uređaja. Kada pogledate stražnju stranu vidjet ćete da se nalazi odmah ispod kamere. Senzor vam omogućuje otključavanje telefona i pokretanje aplikacija, ujedno pružajući veći stupanj sigurnosti (ako ne želite da vam netko otključa telefon).

Kada konfigurirate skener otiska prsta možete odabrati koji prst želite koristiti, ali sama aplikacija će vam preporučiti da koristite kažiprst. Možete koristiti jedan prst za otključavanje uređaja, drugi za pokretanje kamere i treći za otvaranje neke aplikacije po izboru.

Važno je napomenuti da koristite svoj prst kao što biste ga koristili za otključavanje dok držite uređaj. Dogodit će se da ne uspijete otključati uređaj, ali samo dok ne shvatite kako ga držati. Zato je važno skeniranje prsta u istom položaju u kojem držite uređaj.

Ako vas zanima tehnologija iza skenera, mogu vam reći da on ne ”skenira” sliku vašeg otiska prsta. Sam skener mjeri udaljenost papilarnih linija na vašem prstu da bi stvorio jedinstveni ”potpis”. Prema HTC-u, to je tako iz sigurnosnih razloga, jer je nemoguće stvoriti otisak prsta iz ”potpisa” koji njihov skener napravi. Također, moram napomenuti da se ništa ne sprema u oblak, već se svi podaci spremaju u čip.

 

– Softver –

HTC One Max je prvi uređaj koji se isporučuje sa Senseom 5.5 – novom verzijom sučelja koja uključuje dodatnu optimizaciju i nove funkcije. Sense 5.5 izgleda i ponaša se kao Sense 5, ali je poboljšan za ugodnije korisničko iskustvo.

Vjerojatno već znate za BlinkFeed (i koliko je sličan Flip Boardu), ali po mom mišljenju BlinkFeed je mnogo jednostavnije koristiti i podešavati kada prvi put pokrenete telefon. Potpuno je integriran u Sense, ali možete ga ugasiti ako nije po vašem ukusu. Nova verzija BlinkFeeda podržava custom RSS, Instagram i Google+ društvenu mrežu. Jedna od odličnih stvari je i popis dostupnih sadržaja koje HTC konstantno nadograđuje. Tako ćete sada pronaći više lokaliziranih sadržaja (dostupnih na hrvatskom jeziku) poput Tportala, Netokracije i dr.

Video Highlights ima novi, intuitivni izgled i teme. Sada je lakše odabrati više slika ili video datoteka da biste stvorili profesionalni video u trajanju od 30 sekundi. Prijelazi su tempirani u ritmu glazbe, ali sada možete postaviti i svoje vlastite glazbene datoteke s uređaja kao pozadinsku glazbu. Ako koristite vlastitu glazbu, video nije ograničen na 30 sekundi, a tu se još nalazi opcija za sortiranje isječaka kronološkim redom.

Sense 5.5 ima puno mogućnosti, ali iskustvo je isto kao i na HTC Oneu. Početni ekran i popis aplikacija sada imaju jedan dodatni red za ikone vertikalno i horizontalno. Nadao sam se da će Max imati mogućnost rada u više prozora, ali ova opcija zasad nije prisutna na uređaju. Sigurno je da će i HTC reagirati na to, jer ne žele zaostajati za naprednijim funkcijama koje možemo pronaći kod konkurencije.

”Do not disturb” ili “Ne smetaj” opcija je zbilja odlična, a možete ju aktivirati iz ladice s prečacima koju spustite povlačenjem dva prsta s gornjeg dijela zaslona. Ova opcija vam omogućuje da blokirate pozive i utišate zvuk, ali isto tako možete dodati brojeve koji će vas ipak moći kontaktirati (tzv. whitelist).

 

– Scribble –

One Max dolazi s aplikacijom Scribble koja služi za brzo zapisivanje bilježaka, stvaranje dokumenata iz predložaka ili jednostavno za zabavu na velikom zaslonu. U Scribbleu možete pisati pomoću virtualne tipkovnice, olovke ili više različitih kistova, kao što je marker. Također, u dokumente možete umetnuti i razne fotografije ili audio zapise.

 

– Zabava –

Video reprodukcija je nešto u čemu ćete uživati na ovom uređaju s velikim zaslonom i BoomSound zvučnicima, ali ugrađeni video player ima samo osnovne funkcije. Za puni užitak preporučujemo preuzimanje neke druge aplikacije za reprodukciju videa (npr. MX Player). Ne sumnjamo da ćete uživati gledajući filmove ili videozapise na ovom uređaju.
Igrivost na One Maxu je također odlična, jer igranje bilo koje igre na skoro 6-inčnom zaslonu je definitivno bolje od igranja na manjim zaslonima.

 

– Kamera –

Kamera se na One Maxu ne razlikuje u odnosu na HTC One. Aplikacija kamere vam pruža izbor više različitih efekata, a tu su i izbor scene, noćni način, HDR, Sweep Panorama, Dual capture i Anti-Shake. Osim toga nudi i standardne postavke poput odbrojavanja, postavki kvalitete slike i videa, balansa bijele boje i ostale.

HTC Zoe je također prisutan na HTC One Maxu. Ova aplikacija vam omogućava da 20-ak fotografija prikažete u kratkom videu od tri sekunde, gdje će se vaše fotografije prikazivati u brzim i naizmjeničnim sekvencama, rotirajući, obrezujući i spremajući najbolji prikaz.

HTC One Max koristi istu 4MP Ultrapixel kameru kao i HTC One. Iako nema optičku stabilizaciju kao One, slike su izvrsne kvalitete. Prosječnim korisnicima će se doimati da je to ista kamera jer ne primjećuju razliku, dok bi oni koji se razumiju u fotografiju mogli HTC-u zamjeriti ovaj nedostatak.

 

– Zvuk –

Obično proizvođači najviše štede na vanjskim zvučnicima koji zbog toga često ne zadovoljavaju ni one najmanje zahtjevne korisnike, ali zvučnici na ovom uređaju su iznenadili sve korisnike. Kvaliteta na Maxu je još bolja zbog većih zvučnika nego na Oneu i pružit će dobar raspon između visokih i niskih tonova.

Zvučnici će vam pružiti savršeno iskustvo pri gledanju videa i filmova. Uzmemo li u obzir druge uređaje na tržištu, ništa nije blizu Maxovim zvučnicima (osim možda Onea). Beats Audio više ne dolazi s HTC uređajima, ali taj nedostatak je neprimjetan. Ako ipak želite podešavati equalizer, postoji brdo aplikacija na Google Playu. Kvaliteta zvuka u slušalicama je također na zavidnoj razini.

 

– Performanse –

Što se tiče hardvera, nije se mnogo toga promijenilo od HTC Onea, što znači da je One Max u rangu s njim. Snapdragon 600 radi bez imalo problema, ali ako ga usporedimo sa Snapdragonom 800, primjećuje se mala razlika u otvaranju većih aplikacija i igara. HTC se odlučio za Snapdragon 600 jer je provjeren i dokazao se vrlo snažnim, no da je HTC izabrao Snapdragon 800 cijena uređaja bi sigurno bila veća.

Performanse su super, a zastoja i problema nema. Četiri jezgre i takt od 1.7 GHz će izvrsno pokretati sve igre bez problema, a pritom neće nemilice trošiti bateriju.

 

– Baterija –

U usporedbi s HTC One, One Max ima veću bateriju (3300 mAh). Ovo će razveseliti sve korisnike koji koriste HSPA+. Baterija će vam trajati cijeli dan. U praksi smo provjerili i uspjeli izvući oko 25-30 sati iz jednog punjenja – i to pri uobičajenom korištenju. Naravno, kod vas će biti drugačije, ovisno o upotrebi, ali baterija bez problema izdrži od jutra do večeri. Slabijim korištenjem možete izdržati bez punjača čak do tri dana.
Ako vam treba još više energije, možete uključiti Power Saver način rada, gdje će uređaj sam smanjiti takt procesora, svjetlinu zaslona, ugasiti sve nepotrebne vibracije i isključiti prijenos podataka kada se ne koristi. Ova opcija će vam biti najkorisnija kada vam baterija padne ispod 15-ak posto.

Što se tiče trajanja baterije pri gledanju videa, ona može izdržati do 12 sati video streama, no ako se video nalazi na vašem uređaju s isključenim antenama (za WiFi i prijenos podataka), baterija može potrajati mnogo duže.
Ovo je izvrsno uzmemo li u obzir da se radi o 5.9-inčnom Full HD 1080p zaslonu. Testirali smo i video stream, te je baterija sa 6 sati reproduciranja videa ostala na 54 posto. Iako nismo mogli testirati na LTE konekciji, korisnici navode da baterija može izdržati 12 sati više nego dobrog korištenja uređaja.

 

– Prednosti –

Prva stvar koju ćete primijetiti na One Maxu je veličina njegova zaslona. Uređaj je ogroman, zaslon predivan, a baterija će vam priskrbiti dovoljno energije za gotovo cijeli dan korištenja. Ako volite gledati serije, filmove, Youtube videozapise ili obožavate surfati internetom, ukupno iskustvo korištenja je odlično.
Specifikacije su iste kao i kod HTC Onea, ali to neće biti problem budući da su one i više nego dovoljne za sve što želite raditi s uređajem.

– Nedostaci –

Ovom uređaju možemo zamjeriti dvije stvari. Senzor za otisak prsta je blizu leći kamere, što zahtijeva nešto prakse i privikavanja da biste ga koristili uz maksimalnu učinkovitost. Druga stvar je stražnji poklopac baterije koji je teško vratiti, ali ako pročitate upute koje dolaze s uređajem, sve će vam biti jasnije.

Naveo sam da volim veličinu zaslona i baterije, no mnogim korisnicima se neće svidjeti dimenzije uređaja. Ako ikako možete, isprobajte kako vam uređaj leži u ruci prije kupnje. Naravno, ako vam je to bitno.

– Zaključak –

HTC One Max sam koristio dva mjeseca i obožavam ga. Zadovoljan sam zaslonom, kao i trajanjem baterije. Nekad je mnogo jednostavnije koristiti uređaj ako je zaslon veći. Razmotrimo li kvalitetu izrade, zaslon i bateriju te skori dolazak nadogradnje na KitKat, vrlo je lako zaključiti koliko ćete uživati u ovom uređaju.

One Max je odličan uređaj s mnogo elemenata koje biste zavoljeli na njemu: metalno kućište, 5.9-inčni zaslon visoke rezolucije, izvrsni BoomSound zvučnici i odlično trajanje baterije.

Ako vam se sviđa hardver na HTC Oneu, ali želite phablet iskustvo, HTC One Max je uređaj za vas.

 

Autor: Ivan Bandić

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
VN:F [1.9.22_1171]
Stari sustav ocjenjivanja
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You may also like...

19 komentara

 1. Filip Krmpotić napisao:

  Po meni je puno logičniji zbor Galaxy Note 3. Cijene su im iste,a note ima puno bolji ekran (Super Amoled),ima veću bateriju,više RAM-a,jači procesor i S pen. I bolju kameru naravno.

 2. Jehonan napisao:

  Uh, uh. Dakle, osobno, nekada i ja cijenio htc, s naglaskom na nekada. No, nakon što mi je htc one x pao na ravni beton i istog trena puklo staklo na LCD-u, e onda sam se malo zamislio i priznao sebi da sam debelo nasamaren od marketinga (ajd, bit ću pristojan pa se neću nazvati budalom 🙂 ). I još je veći štos što sam isti taj dan, prije toga nemilog događaja, gledao na youtubeu, kako tip s istim tim mobitelom zabija 10 čavala u letvu, s ekranom, i kao, ništa mu!!! Dakle, nikada više!!! Zato sada, naručio ja sebi zoppo 998 :-). Prije toga vidjeo istoga takovog uživo, da se uvjerim. Ma ljudi, pa to je sve prodavanje, da ne kažem čega! Eto. Znam da ću možda biti popljuvan radi ovoga komentara, no, tako ja to gledam od kada sam se opekao na vlastitoj koži (htc one x još uvijek stoji u kutiji, na ormaru 🙁 ). Opet, ja niti najmanje ne umanjujem vrijednost ovoga uređaja. Dapače. Super je to! Samo, kada idemo komparirati prema “kinezima” (a što je taj htc, za boga miloga? :-)) to jednostavno nje vrijedno tih novaca, osobito ako pogledamo u kako “zanimljivim” vremenima živimo. Iskreno, meni ovo više P.R. članak. No opet, čovjek od nečega mora i živjeti, zar ne 🙂 Ništa, budite mi zdravi i veseli, a ostalo kako bude…

  • Marijek napisao:

   Ja imam HOX već godinu i pol i prilično sam zadovoljan. Nisam imao većih problema, eventualno tu i tam povremeno koji spontani reboot, valjda zbog prevelikog zauzeća resura… Mobiteli se ne rade od spužve i po mojem mišljenju je normalno ako se staklo razbije pri padu. Sve ovisi o načinu na koji je mob pao na pod, jednostavno si trebao bolje paziti…
   Sad čekam M8, ako bude zanimljiv, uzet ću si ga…

  • IvanB napisao:

   Ja uvijek pazim da mi mobitel ne padne jer se bojim da mi staklo ne pukne i da mi se ne ogrebe. Staklo Gorilla Glass se reklamira kao scratch resistant, a ne kao damage proof, ona dva lika više ne rade za njih koliko ja znam. Smiješno bi bilo da ljudi misle kako mogu zabijati čavle sa mobitelom.

   • Jehonan napisao:

    OK! Po toj logici, mislim na “Smiješno bi bilo da ljudi misle kako mogu zabijati čavle sa mobitelom.”, sva reklamna industrija pada u vodu! Pa naravno da nitko normalan neće sada ići zabijati rogove na kući s mobitelom! No, ako pogledaš reklame od “Gorilla Glass” također ćeš vidjeti i da izvode testove linearnog, tangencijalnog i točkastog uvijanja tj. djelovanja sile. I naravno, staklo sve izdrži! Opet, naravno, ništa nije damage proof, jer ništa nije niti fool proof! No opet, k vragu, pad mobitela s metra visine na beton, definitivno nije nešto drastično! No, ja bih na ovome stao! Tko voli, nek izvoli. Ja znam da više nikada neću kupovati nešto od htc-a. Zgadilo mi se! Imam za to skoro 4000 kn razloga 🙁 . EOF, bar što se mene tiče i ove teme! Svako dobro!

   • Branko napisao:

    Moram reći da mi je moj HOX pao hrpu puta s visine od metra i nikad nikakvih problema nije bilo.
    Jednom je pao s visine od dva metra direktno na pločice. Mislio sam da je gotovo i da se ekran razletio. I nije mu bilo ništa. Još uvijek je površina ekrana izvrsna, a moj dojam o kvaliteti izrade i čvrstoće HOX-a je sasvim drugačiji od tvog Jehonan.
    Mislim da sve ovisi o kutu pod kojim je uređaj udario u tlo. Ako nemaš sreće i prevelika sila bude koncentrirana na jednu točku, možeš imati ne znam kakav Gorilla glass. Nema šanse da se ne razleti.

    • Zlatko napisao:

     Upravo tako. Zavisi od tačke udarca. Meni primera radi Galaxy pao sa prvog sprata na pločice i nije mu bilo ništa, a drugom prilikom mi je ispao iz ruke dok sam pricao telefon (potkacio sam se) i telefon zavrsio u servisu (ekran nije imao vidljivih ostecenja, ali nije radio, a telefon sav izudaran).
     Sve je stvar sreće.

    • IvanB napisao:

     Meni je Sensation pao na pod više puta kao i HOX. Niti jedan mi se nije razbio, ali me se HOX ogrebao malo kod tipke za paljenje. Ogrebotina cca 3-4mm. Oba su mi pala s visine od 1-1.5m na pločice, parket, a ogrebotina mi je ostala na HOX od betona.

     HTC One mi je isto pao nekoliko puta, ali bez oštećenja i sasvim normalno radi.

     One Max kad sam dobio pao mi je na beton iz jakne sa visine 80-90 cm i sva sreća što sam imao maskicu koja se dobije s njim.
     Nekako mislim da je veća šansa za oštećenjem ako padne na beton nego na parket ili ploćice.

     Za Gorilla Glass sam gledao video na YouTube i mislim da može nekih 120 kg ili lbs po jednom kvadratnom inču izdržati pritiska. Tako isto mislim da to pada ako se udarac dogodi iznenada na određenu točku. Ne znam jel koriste kg ili lbs.

 3. Branko napisao:

  Ni ja nisam zadovoljan sa svojim HOX-om. Nakon godinu i pol dana baterija ne može izdržati ni do popodneva. (Do navečer mi je debela naučna fantastika!) Već si smatram za normalno da mob štekam na prvu dostupnu utičnicu čim dođem u stan. Neću im dati novce za servis! Ako je životni vijek uređaja dvije godine, onda očekujem i da baterija toliko traje! Pogotovo što sam ju jako pazio.
  Što mi vrijedi lijep ekran, četverojezgreni procesor i tanak mobitel kad je onscreen time ispod sat i pol!? Ko da nosim laptop sa sobom. Samo gledam gdje ima utičnica!
  Što se mene tiče, od HTC-a sam se pozdravio. Mogu raditi ne znam kakve svemirske uređaje, u mom džepu neće biti.
  Ovo ljeto kad mi istekne ugovor će pasti neka druga marka.

  • Zlatko napisao:

   Jedan od razloga, zašto sam se vratio na klasične stare mobilne (ako ne računamo da su mi ove pločice konstantno ispadali iz ruku). Meni jednostavno mobilni treba za posao i da bude pouzdan, da mogu da popricam s ljudima. Naravno, manjak mu je nedostatak intereneta, ali … eto zivim srecno i bez toga, jer ga imam svugde dalje. A i nisam ni pre koristio nesto internet, uvek mi je mobilni bio samo za pozive (pa ja ni sms ne kuckam).

 4. Jehonan napisao:

  Ama kolega Marijek, slažem se ja, trebao sam paziti. No, da se bolje poznamo privatno, vidjeo da ako ništa, a ono sam pažljiv prema tim stvarčicama. I da, opet, slažem se, ne rade se mobiteli od spužve, no opet, kada ti marketing složi priču da kako on ima super duper staklo, onda potom vidiš kao slučajno procurjeli video na youtube gdje tip s tim dotičnim uređajem postupa kako s macolom, i ti, onako gledaš, i misliš se u sebi “pa čekaj, ako to izdrži to, pa onda je to uređaj koji je siguran od neki gluposti poput pada na ravan betonirani pod”, a koa ono pljuc, nije. Dapače, imam evo već skoro godinu dana zte blade 3, koji košta 1/5 tog htc-a. i koji mi je pao već x puta, što mojom krivnjom, što tuđm i ništa! Niti ogrebotine! A ljudi lijepo rekli da nema nikakovo super duper staklo! Eto. Sada ti reci tko tu koga!? A što kaže Branko, to neću niti komentirati. Baterija je blagi užaš! Nakon nekih mjesec dana korištenja, mobitel mi je bio na punjaču kada sam god imao priliku jer sam se bojao da kada idem negdje van da će mi jednostavno popiti sva juice iz baterije. To autonomnost?! Ote proć! 🙂 Uglavno, tko mi kriv?! Sam pao, sam se ubio tako da tu nemam što reći. Škola, ali, skupa škola. I zato velim, nikada više. Osim toga, i njihovo trenutno pozicionitanje na tržištu govori nešto, zar ne 🙂 Uglavnom, sda jedva čekam da dođu ti kinezi koje sam naručio jer i ovaj zte kojeg imam radi i više nego dobro s Cyanogenmodom na sebi! Ajd, piši dalje 🙂

  • Zlatko napisao:

   Bezi od kineza (nemarkiranih i onih nepoznatih). Imao sam iskustvo s njihovim telefonima, tad i nikad više.
   Idemo redom, prvih mesec dana radi besprekorno, onda shvatis zasto je je tolka razlika u ceni, pa krene da te nervira, jer malo malo nesto blokira, pa onda shvatis, da zapravo imas igracku a ne telefon, nakon toga primetis da ti se ljusti uvo na kojem drzis mobilni, pa onda shvatis na kraju, da nemas adekvatnu garanciju (i ako si mobilni kupio sa garancijom) jer ekran poceo da baguje, pa moras da platis i ako je to njihova greska … i na kraju posle 3 servisa (koja su u garantom roku i svaki posteno platio) razbijes telefon tupim udarcem u sto. I kazes sebi, tad i nikad vise.

  • Marijek napisao:

   Možda jednostavno nisi imao sreće s mobom… Meni je HOX pao isto dosta puta na razne tvrđe i mekše površine, ali je još uvijek čitav. Ima par sitnijih ogrebotina, koje su zapravo ništa u usporedbi sa jednim S3 kojeg sam vidio, a ekran mu je skroz zguljen…
   A baterija mi još uvijek bez beda izdrži od jutra do mraka (u 6h skidanje s punjača, oko 10,11 na punjač). S tim da mi je powersaver nonstop uključen. Naravno, to ovisi i o intenzitetu korištenja, sad ga malo manje koljem sa igricama…
   Uglavnom, pozitivna iskustva sa mobom su mi daleko veća od negativnih, tako da bih si opet uzeo HTC.

 5. Zlatko napisao:

  Pitanje, dal je moguće na njega instalirati Ubuntu? Inače recenzija je baš sveobuhvatna. Pomislis odličan telefon … ali onda se setim, jbt … pa to ni na dlan ne moze lepo da stane. Ali za devojke koje nose torbice (posto ove glomazne telefone smatram zenskim, jer mi je totoalno glupo kad vidim muskarca s ciglom na uvetu, a skroz sexy devojku sa slusalicama ) i slusalice u usima, mislim a je odlicna stvar.

 6. Jehonan napisao:

  A ljudi, što da kažem? Znam ja da je u životu dosta toga stvar sreće, jel! Iako, gledajući najnovija matematička istraživanja, čak je i to upitno 🙂 . Dakle, apropo ovog mog hox-a, izgleda da je kod njega bio štos (i još uvijek je) što je među prvim serijama pa zbog toga ovaj “sendvič” od LCD-a i tog famoznog stakla nije baš jednakomjerno nalijegao na samo kućište. Zbog toga je izgleda došlo do toga, do čega je došlo. I da, nema toga što se ne može pokidati! No, opet, nije mi niti najmanj namjera ući u nekakav verbalni rat. Ovo je moje iskustvo, mišljenje i uzrokovano tim, načinom ponašanja i donošenja odluka prema htcu. Apropo “kineza”, opet ponavljam, a zar htc nije “kinez”, zar “apple nije “kinez”, zar sony nije “kinez”… Svi se oni rade i sastavljaju “tamo”. I da, prije godinu dana su ovakove opaske o guljenju uha i slične stvari možda, kažem možda i stojale, ali danas, definitivno ne! Čovječe, kada pogledaš koliko komada oni izbace i prodaju na dnevnoj bazi, pa to je strava! Da bar mi, u hrvatskoj, možemo napraviti 1/10 toga, pa gdje bi nam bio kraj? No, mi smo tu gdje jesmo, a i to je priča iz neke druge bajke. Dakle, to je to, a osim toga, opet ponavljam, nije mi bila namjera nikoga omalovažiti. I da, recenzija kao recenzija je više neko dobro odrađena! Svaka pohvala autoru! Kod toga ja stojim pri mišljenju da je najlakše laprdati, a kada treba nešto napraviti, onda svi junaci nikom ponikoše, jel. Moje mišljenje nije upućeno recenzentu per se, već htc-u, to je nadam se sada jasno. Dakle, ja bih tu konačno stao 🙂 Pozdrav!

  • Marijek napisao:

   Sve 5 i za članak i za komentar, svatko ima pravo na mišljenje. Samo jedna mala digresija vezano uz kineze, HTC je tajvanska marka i postoji razlika između tajvanaca i kineza, to znam iz poslovnih iskustava. (U firmi imamo poslovne odnose i sa kineskim i sa tajvanskim kompanijama i stvarno se primijeti razlika).

   • Jehonan napisao:

    Da, i ja sam na tragu ovoga što si rekao. Inače, ovaj osvrt na kraju komentara kinezi vs tajvanci isto stoji. Ti ljudi, i jedni i drugi su, bar koliko sam ih ja upoznao, pojam za oportunizam. Dapače, to je utkano u njih i to im je način života jer je to jedna od krucijalnih osobina za životno održanje u njihovom “kraju”. Imah i ja priliku upoznati i jedne i druge, kako i sam kažeš te zbog toga i imam takovo mišljenje o “kinezima”, a tajvance i onako kod nas uzimaju pod isti nazivnik iako to njima baš i nije drago. Dakle, što rekosmo, sve stoji i mislim da nitko od nas koji je sudjelovao u ovoj raspravi nema neku agendu naprama htc-u per se, već da govorimo čisto iz osobnog iskustva. Dapače, tu mi se sviđa toyotina filozofija, ako si čuo za istu?. Dakle, oni vele, tj. njihov odjel markatinga, ako si ti dobio neispravan proizvod, onda je za tebe toyota 100% u krivu i nema veze što po sili prirode mora postojati razmjerno neispravan dio proizvoda koji izađe iz tvornice kao takav i što se to tolerira (Gauss, jel), i to se mora ispraviti, bez obrzira na cijenu! E, vidiš, to je ono pravo! (Iako, ako ćemo iskreno, niti spomenuti baš uvijek nisu na tragu ovoga što sam napisao, ali ajd, nekada i jesu 🙂 ) A ne kao kod nas, u “civiliziranoj” europi, gdje se ide s drugom vrstom filozofije. No, to je opet iz neke druge priče tako da bih tu stao 🙂 Dake, iznova, AUTORU svaka pohvala za članak i učinjeni rad i energiju koju je utrošio za produciranje istoga. Moje mišljenje nema nikakove veze s tim dijelom već je čisto vezano za htc i to sam i jasno i rekao. Eto. Toliko od mene na ovih +1 C i čujemo se. Ave!

 7. Haris napisao:

  Izvanredna recenzija,hvala puno. Ubacio bih se kratko u komentare i slozio sa opaskom da je sve stvar srece. Licno koristim htc od vremena kada su izbacili diamond po prvi puta i sve do danas i sto se mene tice tako ce biti zauvijek. Tech freak kao i svi ovde probao sam sve i svasta ali kako god okrenem,za moje potrebe, nista se ne moze porediti sa one i one x. Jedino baterija od apple je jednostavno svijet za sebe ( iPad mini ) Ne bih volio biti pogresno shvacen, ali davati ocjenu po tome da li aparat prezivi pad na beton ili ne mi se licno cini malo pretjeranim i kako neko vec rece sve stvar srece i okolnosti pri padu.

 8. Jehonan napisao:

  Eto, slažem se! Ja ono bez veze laprdam i plaćen sam od svih da govorim loše o htcu. Ako bar jednom na dan nešto ne kažem loše o njim, ono, život mi se uruši. Ma ljudi, kupujte što hoćete. Ovo je samo moje iskustvo tako da… Inače, kada sam imao ovaj hox, ponesen istim, kupim i suprugi jedan htc pico. I naravno! Nakon što je ovaj moj riknuo, i njen je vrlo brzo! Ispostavilo se da je bio iz neke problemtaične serije koja je imala nakekav bug u dijelu elektronike koji je odgovoran za punjenje baterije! To je povuklo i ostatak za sobom. Mislim ono, dakle, k vragu! Eto! Pa vi sada meni recite kako sam ja pristran i imam loše mišljenje o htcu bez razloga!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.