Što Linux može učiniti za nacionalnu sigurnost i upravlja li Tux sveprisutnim droneovima?

Kako Linux može pomoći nacionalnoj sigurnosti? Koriste li nepopularni droneovi Linux kao softver? Na ta i slična pitanja odgovara Gunnar Hellekson iz Red Hata za web stranicu Tech Radar.

Gunnar Hellekson je jedna od onih osoba čije zvučne pozicije izazivaju intrigu. Šef je odjela za tehnološku strategiju u Red Hatovoj US Public grupi, gdje radi u suradnji s raznim odjelima u Vladi. Ukazuje na stvari gdje se od otvorenog kôda može imati koristi te radi s integratorima sustava kao konzultant. Također, sjedi u odboru Open Source for America –  konzorcij koji lobira za sustave otvorenog kôda kad je u pitanju trošenje novca poreznih obveznika. Pored toga, naći ćete ga i u odboru Military Open Source Working grupe, Civic Commons te u SIIA Software odjelu.

Gunnar-Hellekson

U intervjuu za techradar.com, priča o ulozi otvorenih sustava u Vladi, otkriva neke zanimljive činjenice (Vlada SAD-a je financirala razvoj BSD TCP/IP stacka, ping je razvijen od strane vojske itd.), govori o SELinuxu i dr.

Čitav intervju možete pročitati na ovoj poveznici: Linux kao pomoć nacionalnoj sigurnosti

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
VN:F [1.9.22_1171]
Stari sustav ocjenjivanja
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ivan

Osnivač linuxzasve.com portala - autor brojnih tekstova o Linuxu i otvorenim sustavima. Pokazuje izrazite simpatije za informacijske tehnologije, uz naglasak na web i društvene mreže.

You may also like...

2 komentara

  1. drone napisao:

    “Koriste li nepopularni droneovi Linux kao softver?”
    Ne znam za ostale nepopularne droneove, ali ja koristim Linux, Arch i Debian 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.