Koja je Linux distribucija za vas?
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Koja je Linux distribucija za vas?
Imam pitanje za vas, profesionalne korisnike! Koja Linux distra je najpogodnija za poslovno koristenje, po svojoj namjeni, aplikacijama i ostalom? Ne mislim na servere, enterprise sisteme nego na mene kao ekonomistu kome je potreban OS na laptopu radi posla! Hvala unaprijed
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Pa bilo koja. Programi rade na svim distrama.
Isto tako i sucelja.
Koristi onu koja ti je najbolje sjela.
Isto tako i sucelja.
Neka stabilnija distribucija (da ti radi bez najmanje greške) koja baš nema najnovije pakete (jer ti ne trebaju).dadob je napisao/la:Imam pitanje za vas, profesionalne korisnike! Koja Linux distra je najpogodnija za poslovno koristenje, po svojoj namjeni, aplikacijama i ostalom? Ne mislim na servere, enterprise sisteme nego na mene kao ekonomistu kome je potreban OS na laptopu radi posla! Hvala unaprijed
Vjerojatno bi Debian bio idealan. CentOS je možda ipak prekonzervativan za ovu namjenu.
Ako skužiš da ipak želiš malo novije pakete a da malo povećaš vjerojatnost problema, možda možeš razmišljati i o drugim distribucijama (openSUSE, Mint(?)). Ali bleeding edge i rolling release distribucije nisu za tebe.
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Ma ako je laptop za posao onda baš nije svejedno. XFCE + Debain. Ili Gnome2 + Debain.Suko je napisao/la:Pa bilo koja. Programi rade na svim distrama.
Isto tako i sucelja.
Nešto super stabilno i brzo. bez mogućnosti da se nešto "samo od sebe" sje*e
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
- Suko
- Site Admin
Istina.
Onda Debian.
Onda Debian.
Debian Wheezy sa Xfce-om 
E da zaboravih napisati specifikacije laptopa:
Dual Core 2.0 GHz
RAM 3 GB
HDD 250 GB
to je ono najbitnije!!!
Dual Core 2.0 GHz
RAM 3 GB
HDD 250 GB
to je ono najbitnije!!!
- drone
- Moderator
Mint 13 KDE 
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
- Medojedni jazavac
- Kontakt:
iweb je napisao/la:stefan je napisao/la:Debain
stefan je napisao/la:tu mač gemišta
To understand recursion, you must first understand recursion.