Ima li tko isti PC/Printer/Webcameru ?

Razne diskusije o Linuxu, neovisno o distribuciji.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
mijalic

Ima li tko isti PC/Printer/Webcameru ?

Post Postao/la mijalic »

Mislim da imam jednu ideju koja možda vrijedi razmatranja.
Ono što bi meni kao početniku olakšalo je možda jedna mala promjena u postavkama foruma općenito.
Radi se o tome da svi koji imamo iste verzije Ubunta koristimo iste programe i imamo zajedničke probleme i po tome kriteriju nekako i funkcionira forum.Obično se upiše u tražilicu pojam koji nam stvara problem, najčešće neki bug zbog kojeg ne radi neki program i onda nas potraga odvede na slične teme.
Ali ne koristimo svi isti hardwer odnosno isti model PC-a ili Laptopa. Ili printera.Kako sad da rješim neki problem kad naiđem na njega? Jer ne znam odmah je li problem u slaboj konfiguraciji i starom hardweru ili nedostatak nekog drivera koji rješava softwerske probleme.Ili je bug u samom programu. A onaj ko ima isti laptop ko ja možda je već naišao na isti problem i rješio ga.
I tu je sad meni palo na pamet zašto ne bi u forumu napravili opciju pretraživanja samo po pojedinom modelu PC/Laptopa/Printera/webcamere? Ali tako da članovi u svoj profil upišu koju PC marku i koji model koriste na kojoj konfiguraciji.Kao i da navedu koje externe uređaje poput printera, webcamere... Pa kad netko sa nekim računalom naiđe na problem može iskoristiti opcije pretraživanja članova i naći one koji imaju ista računala ili djelove hardwera. I priupitati ih za slična iskustva, probleme, rješenja, savjet i preporuku. .Jer distribucije Ubunta se mjenjaju, programe zamjenjuju popularniniji novi programi, ali mi svoje kompjutere i printere baš ne mjenjamo svaki par mjeseci zar ne?

Već mi je jedna osoba rekla da je bolje da se postave pitanja na forum da ih svi vide, pa i odgovore kad stignu. Ali možda je dobro imati i alternativu za direktnu komunikaciju članova po specifičnosti računala.Ponekad se netko pojavi na forumu, rješi ili ne rješi problem i nema ga više.Možda je odgovore našao negdje drugdje pa se ovdje više nije vraćao. Ali vjerojatno još koristi isti hardwer pa je zgodno poslati mu mail i viditi kako ga služi.

Veselim se vašim komentarima.
The Acacia Strain
Spol: M

Re: Ima li tko isti PC/Printer/Webcameru ?

Post Postao/la The Acacia Strain »

nije to losa ideja, al stavi se u poziciju admina i osobe koja brine kako sve to izgleda ;)
pred koji mjesec su se predlozile i korisnicke grupe, pa jos uvijek nije zazivjelo. ne kazem da moraju, nego cisto dajem primjer. moras takodjer i bit svjestan da ima i ekipe ovdje koja je distro slut :D, tako da nikad neznas sto tocno ta osoba vrti. mozda nas je i premalo koji imamo jednake konfiguracije s istim OS-om :)
DebianResources
DebianHandbook
devil je napisao/la:nije neka tamo kanta pametnija od nas tu.
Zeta

Post Postao/la Zeta »

Dobra ideja, ja sam također admin na jednom velikom forumu i nažalost gotovo jedini. Tražio sam dosta modova za phpbb ali baš i nisam naletio na tako nešto.
To što ti želiš bilo bi najbolje napravit na wikiju, kao neka npr. baza podataka za pomoć korisnicima, sa forumom je to malo teže jer ti izbaci ili sve i svašta ili ništa. Debian wiki to ima i mnogo pomogne.
Ja bi rado pomogao oko toga ako što treba, web dizajn mi nije jača strana, no phpbb forumi jesu.
8-)
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Ideja ti je dobra, ali mislim da ne bi funkcionirala.
Jako nas je mali i vjerojatnost da se potrefi da imamo isti hardver je još manja.
Bilo je jednom u potpisu popis hardvera koji imamo, ali smo zaključili da je to nepotrebno i da nikom ne pomaže.
Ako imaš problema s hardverom postaj na forum. Ako netko bude znao i imao dobre volje, pomoći će ti.
Ali, opet moraš znati da postoji mogućnost da se nitko ne javi na tvoju poruku na forumu.
Možda nitko ne zna odgovor, ili ljudi nemaju vremena posvetiti se riješavanju problema.
Hardverski problemi znaju biti jako komplicirani za riješiti i nekad zahtjevaju i po nekoliko danja traženja po internetu čak i iskusnijim korisnicima.
Ima milijun web kamera, printera, grafičkih kartica, laptopa....
Ako netko ima isti hardver ko i ti, sigurno će ti se javiti na forumu kad postaš pitanje.
Odgovori