Samo ime EQuilibrium sam izabrao upravo zbog same filozofije distre, a to je ravnoteža između KDE i GNOME aplikacija.
Osnovna ideja distribucije je da uklopi prednosti KDE radne površine i GTK aplikacija. Znam da će nekima to da smeta, ali ... Za sad sve funkcioniše ok i pokazalo se da radi brže i lakše.
Zašto sam započeo ovu distribuciju (ili kako već da je nazovem, mada sam gledao zvanično jeste distribucija)?
Osnovna namena ove distribucije je da je delim zajedno za proizvodima koje proizvodi moja firma. Zapravo uz svaki stalak dobijace se ili adresa za preuzimanje ili DVD sa ovom distribucijom. Mislim da je ideja sasvim na mestu i sasvim korektna. Prvenstveno je trebalo da nosi oznake i logo sajta i naziv proizvoda, ali kasnije sam ipak rešio da bude distribucija nevezana imenom za proizvod, već potpuno zasebna. S druge strane, trebala mi je stabilna distribucija koja će da radi bez problema i da bude prihvatljiva i primamljiva na prvi pogled (moderna).
Da nemam problem, oko preimenovanja distribucije, vrlo verovatno bi večeras već bila kompletna i podeljena na testiranje. Preimenovanje moram da uradim da ne bih kršio pojedina autorska prava.
Evo i par slika

Da ne bi bilo zabune, postoje i gumbovi za minimalizaciju maksimizaciju i zatvaranje, ali su sakriveni, ali cim se kursor pomeri u desni ugao monitora pojavljuju se, pokalo se da posle 5 minuta privikavanja, postanu skroz normalna pojava.
Kakvo je vaše mišljenje vezano za KDE radnu površinu i GTK aplikacije na njoj?