Sada je: 14 stu 2019, 02:53.
Diskusije usko vezane uz Fedora i srodne distribucije (RHEL, CentOS...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pozdrav!
Nedavno sam instalirao Fedoru 13 x86_64. Moj provider je B.net i spajam se direktno, nije preko PPPoE, ali me svaki put sa svake stranice osim s Googlea (mogu i pretrazivati, ali kad kliknem rezultat nece) preusmjeri na upute za konfiguraciju PPTP servisa jer B.net vise ne podrzava PPPoE (kojeg niti ne koristim). Na Winzima sve radi normalno, a sve sam iskonfigurirao kao i na Fedori.
Zadnja izmjena: Proz0r; 29 svi 2010, 19:08; ukupno mijenjano 1 put/a.
:D
Avatar
Postovi: 92
Postovi: 92
Pridružen/a: 25 svi 2010, 21:10
Lokacija: Zagreb, Republika Hrvatska
Podijelio/la zahvalu: 0 puta
Primio/la zahvalu: 0 puta
Spol: M
OS: Debian 5 + Win 7 (oba 64)
Re: F13 preusmjerava stranice
28 svi 2010, 18:07
Proz0r je napisao/la:Pozdrav!
Nedavno sam instalirao Fedoru 13 x86_64. Moj provider je B.net i spajam se direktno, nije preko PPPoE, ali me svaki put sa svake stranice osim s Googlea (mogu i pretrazivati, ali kad kliknem rezultat nece) preusmjeri na upute za konfiguraciju PPTP servisa jer B.net vise ne podrzava PPPoE (kojeg niti ne koristim). Na Winzima sve radi normalno, a sve sam iskonfigurirao kao i na Fedori.


Moraš instalirati pakete pptp i NetworkManager-pptp i onda njih konfigurirati kroz NetworkManager (pod VPN, postavke su iste kao i za Win, samo makni kvačice sa svih autentifikacija osim PAP-a)... držim fige ;)
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Avatar
Moderator
Postovi: 4059
Moderator
Postovi: 4059
Pridružen/a: 15 svi 2008, 18:05
Lokacija: Hamburg, DE
Podijelio/la zahvalu: 111 puta
Primio/la zahvalu: 183 puta
Spol: M
OS: Fedora/KDE
Re: F13 preusmjerava stranice
28 svi 2010, 18:12
To sam i ja mislio, ali ne koristim PPTP, nikad se nisam spajao preko PPPoE-a otkad sam na B.netu. Ne koristim tu uslugu, preusmjerava me bez razloga... :S
Avatar
Postovi: 92
Postovi: 92
Pridružen/a: 25 svi 2010, 21:10
Lokacija: Zagreb, Republika Hrvatska
Podijelio/la zahvalu: 0 puta
Primio/la zahvalu: 0 puta
Spol: M
OS: Debian 5 + Win 7 (oba 64)
Re: F13 preusmjerava stranice
28 svi 2010, 18:19
Proz0r je napisao/la:To sam i ja mislio, ali ne koristim PPTP, nikad se nisam spajao preko PPPoE-a otkad sam na B.netu. Ne koristim tu uslugu, preusmjerava me bez razloga... :S


Pa jel koristiš B.net preko CARNeta? Ili običan B.net?

(PPTP nije nikakva dodatna usluga, to je must-have, nažalost :( )
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Avatar
Moderator
Postovi: 4059
Moderator
Postovi: 4059
Pridružen/a: 15 svi 2008, 18:05
Lokacija: Hamburg, DE
Podijelio/la zahvalu: 111 puta
Primio/la zahvalu: 183 puta
Spol: M
OS: Fedora/KDE
Re: F13 preusmjerava stranice
28 svi 2010, 19:17
Običan B.net, spajam se direktno (ne spajam se preko PPPoE-a nego mi je konekcija nonstop aktivna). Rado bih ja to iskonfigurirao, ali posto se ne spajam preko PPPoE-a, nemam ni username ni password.
:D
Avatar
Postovi: 92
Postovi: 92
Pridružen/a: 25 svi 2010, 21:10
Lokacija: Zagreb, Republika Hrvatska
Podijelio/la zahvalu: 0 puta
Primio/la zahvalu: 0 puta
Spol: M
OS: Debian 5 + Win 7 (oba 64)
Re: F13 preusmjerava stranice
28 svi 2010, 20:24
Proz0r je napisao/la:Običan B.net, spajam se direktno (ne spajam se preko PPPoE-a nego mi je konekcija nonstop aktivna). Rado bih ja to iskonfigurirao, ali posto se ne spajam preko PPPoE-a, nemam ni username ni password.


Onda zovi podršku, ne kužim zašto bi te tretirali kao korisnika 3DCARNeta?
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Avatar
Moderator
Postovi: 4059
Moderator
Postovi: 4059
Pridružen/a: 15 svi 2008, 18:05
Lokacija: Hamburg, DE
Podijelio/la zahvalu: 111 puta
Primio/la zahvalu: 183 puta
Spol: M
OS: Fedora/KDE
Re: F13 preusmjerava stranice
29 svi 2010, 12:09
Eto, zvao sam prvi put i nisu nista pomogli. Imam router preko kojeg se spajam i inace na racunalu postavim IP i to sve da se spojim na router, a on dalje automatski pribavlja DNS, IP i to s B.netovog modema. Rjesenje je bilo da ne dodjeljujem rucno IP adresu, nego postavim na DHCP. Hvala :D
:D
Avatar
Postovi: 92
Postovi: 92
Pridružen/a: 25 svi 2010, 21:10
Lokacija: Zagreb, Republika Hrvatska
Podijelio/la zahvalu: 0 puta
Primio/la zahvalu: 0 puta
Spol: M
OS: Debian 5 + Win 7 (oba 64)
lol
Postovi: 426
Postovi: 426
Pridružen/a: 08 kol 2008, 11:00
Lokacija: Osijek
Podijelio/la zahvalu: 6 puta
Primio/la zahvalu: 14 puta
Spol: M
OS: Fedora

Na mreži
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.