Braid

Igranje pod Linuxom.

Moderator/ica: Moderatori/ce

zole052
Spol: M

Braid

Post Postao/la zole052 »

Evo izasla je jedna genijalna i inovativna igra pa da javim... na zalost jos nije za linux nativno ali radi sa wine-om a uskoro po vijestima bi trebala izaci i nativna linux verzija...
http://www.youtube.com/watch?v=uqtSKkyJgFM
http://www.youtube.com/watch?v=2xYv_QJ5010
Mozda sam falio u koju temu staviti ali prebacite slobono :)
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
pingu

Re: Braid

Post Postao/la pingu »

Ta igra je odavno dostupna na Steamu, ali mi je drago ako će se napraviti nativni port na GNU/Linux.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

pingu je napisao/la:Ta igra je odavno dostupna na Steamu, ali mi je drago ako će se napraviti nativni port na GNU/Linux.
Di to piše?

Nigdje nije objavljeno kakao se radi Linux port.

BTW, meni pod WIneom ne radi, a taj blesavi Wine jedini mi uspije tako skršiti OS, da moram raditi hard reset.

:thumbs_down
zole052

Post Postao/la zole052 »

Grof je napisao/la: Di to piše?

Negdje sam procitao, tko se sjeca...
Grof je napisao/la: BTW, meni pod WIneom ne radi, a taj blesavi Wine jedini mi uspije tako skršiti OS, da moram raditi hard reset.
...skine se 'winetricks'

Kod: Označi sve

wget http://www.kegel.com/wine/winetricks
I pomocu njega instalira d3dx9. A to se radi tako da se pokrene winetricks sa

Kod: Označi sve

sh winetricks
Te odabere d3dx9 i stisne ok :)
Nekih stotinjak megabajta skine...
http://wiki.winehq.org/winetricks

A sto se tice onoga da moras resetirati komp kada blokira ima rjesenje i za to... kada ides isprobavati neki program koji nisi siguran jel radi i ako ne radi obicno ti zablokira komp onda namjestis u kde-u da mjenjas desktope pomicanjem strelice na rub ekrana i kada ti blokira samo gurnes misonju u tom smjeru da ti promjeni desktop (ima vjerojatno i drugih nacina ali ovo provjereno radi) i na drugom desktopu sve normalno radi i samo ubis proces preko system monitora ili kako oces i sve dalje radi normalno.
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
pingu

Post Postao/la pingu »

Grof je napisao/la:
pingu je napisao/la:Ta igra je odavno dostupna na Steamu, ali mi je drago ako će se napraviti nativni port na GNU/Linux.
Di to piše?

BTW, meni pod WIneom ne radi, a taj blesavi Wine jedini mi uspije tako skršiti OS, da moram raditi hard reset.

:thumbs_down
Tako mora biti, inače nebi imao potpuni Windows ugođaj. :D

Neznam da li se radi GNU/Linux port, samo sam se nadovezao na zoletov post.
zole052

Post Postao/la zole052 »

pingu je napisao/la: Tako mora biti, inače nebi imao potpuni Windows ugođaj. :D
rofl rofl rofl
zole052

Post Postao/la zole052 »

E zaboravio reci da je ono gore rjesenje pomoglo meni, ne znaci da ce i drugima i s time da imam najnoviji wine 1.1.29

Ali igra je genijalna!!!
pingu

Post Postao/la pingu »

zole052 je napisao/la:E zaboravio reci da je ono gore rjesenje pomoglo meni, ne znaci da ce i drugima i s time da imam najnoviji wine 1.1.29

Ali igra je genijalna!!!
Nisam mogao vjerovati da glazba nije bila posebno pisana za igru, nego je kreator Jonathan Blow sam odabrao soundtrack za igru, a odabir glazbene podloge je odličan.
Grafika je prekrasna, David Hellman je odlično napravio posao.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

A fakat je dobra igra! :)
zole052

Post Postao/la zole052 »

Ako netko prodje World 5, cetvrta vrata, najdalja puzla (ona iznad vrata) neka mi da neki hint kako je pokupiti jer sam ostao bez ideja... jos ta pa sam gotov sa petim svijetom... a sesti jebeno tezak :)

Znam da ima rjesenja na netu ali ako pogledam prvi put onda cu sljedeci put cim malo zapnem... Imam takva losa iskustva sa avanturama :mrgreen:
Odgovori