Sada je: 25 kol 2019, 08:41.
Audio, video, codeci...

Moderator/ica: Moderatori/ce

Ovako, kupih novi komp, instalirah na njega MInt 13 KDE 64bit, i sve radi savršeno osim gledanja lokalnih fullscreen videa. Dakle youtube (ili bilo koji drugi streaming) koji sam probao radi bez beda, čak i full HD, ali kad pustim neš sa harda (bilo unutarnjeg bilo externog) belaj.

Ne znam kako bi to opisao, choppy? szbunjen
slika je nekako trzava, pa recimo kretnje izgledaju malko iznenadne recimo, i na nekim videima kao da obrađuje trećinu po trećinu ekrana, pa kao da zaostane komad prošle sličice. Probao sam pustit avi, mp4 i mkv fajlove i na svima ista stvar. dosad sam probao isključit efekte, dodat drajvere za grafičku i promjenit kabel (vga umjesto hdmi) ali bez rezultata.

ti isti fajlovi na starom laptopu sa mint 13 mate rade dobro čak i kad laptop spojim na monitor koji koristim na kompu.

proc: pentim g3420 sa integriranom intel hd grafičkom
mem: 4GB kingston
hdd: toshiba
monitor: aoc i2369vm

kada gledam system setting za monitor mi refresh stoji auto (0hz) i ne mogu to promijeniti.

Ima tko ideju što da radim ?
Avatar
Postovi: 65
Postovi: 65
Pridružen/a: 01 srp 2010, 00:21
Podijelio/la zahvalu: 8 puta
Primio/la zahvalu: 0 puta
Spol: M
OS: Mint 15 KDE
Koja graficka, koji player?
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.

Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Avatar
Postovi: 6781
Postovi: 6781
Pridružen/a: 06 lis 2011, 01:29
Lokacija: ~$
Podijelio/la zahvalu: 145 puta
Primio/la zahvalu: 58 puta
Spol: M
OS: Ovisi za sta
grafička bi trebala bit HD 4200, kada u terminal upišem lspci | grep VGA on izbaci

00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor Integrated Graphics Controller (rev 06)

player Kaffeine, probao sam i s VLCom, ista stvar...
Avatar
Postovi: 65
Postovi: 65
Pridružen/a: 01 srp 2010, 00:21
Podijelio/la zahvalu: 8 puta
Primio/la zahvalu: 0 puta
Spol: M
OS: Mint 15 KDE
probaj s mplayerom
Na toj grafickoj bi trebalo raditi bez problema. hmm.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.

Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Avatar
Postovi: 6781
Postovi: 6781
Pridružen/a: 06 lis 2011, 01:29
Lokacija: ~$
Podijelio/la zahvalu: 145 puta
Primio/la zahvalu: 58 puta
Spol: M
OS: Ovisi za sta
ok, instalirah mplayer i smplayer i malo je bolje, kod prvog pokretanja mi je javio neš u stilu da nemože prepoznati koju verziju mplayera korisitim i u bijelom okviru je pisalo MPlayer svn r34540 (Ubuntu), built with gcc-4.6 (C) 2000-2012 MPlayer Team

Kada pokrenem video cca 1-2 sekunde bude crni ekran skroz, i isto tako kad ga gasim, a u videu kod dinamičnijih scena mi se pojve neke vodoravne linije (jedna, dve)...

i da, kursor mi titra kada je video na fullscreen.
Avatar
Postovi: 65
Postovi: 65
Pridružen/a: 01 srp 2010, 00:21
Podijelio/la zahvalu: 8 puta
Primio/la zahvalu: 0 puta
Spol: M
OS: Mint 15 KDE
Pokreni mplayer iz terminala.

Mozes pokrenuti sa
mplayer imevidea

Mozda javi sto je problem
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.

Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Avatar
Postovi: 6781
Postovi: 6781
Pridružen/a: 06 lis 2011, 01:29
Lokacija: ~$
Podijelio/la zahvalu: 145 puta
Primio/la zahvalu: 58 puta
Spol: M
OS: Ovisi za sta
pokrenuo sam sa mplayer cmda i javio je

MPlayer svn r34540 (Ubuntu), built with gcc-4.6 (C) 2000-2012 MPlayer Team
mplayer: could not connect to socket
mplayer: No such file or directory
Failed to open LIRC support. You will not be able to use your remote control.

Playing cmda.mp4.
File not found: 'cmda.mp4'
Failed to open cmda.mp4.


Exiting... (End of file)

edit: ovo je javio kada sam probao pokrenuti sa imevidea.mp4, ali istu stvar, samo bez .mp4 javlja kada sam upisao i samo ime videa...

edit2: file se nalazi na desktopu, ne znam, da li sam trebao upisati i putanju ?
Avatar
Postovi: 65
Postovi: 65
Pridružen/a: 01 srp 2010, 00:21
Podijelio/la zahvalu: 8 puta
Primio/la zahvalu: 0 puta
Spol: M
OS: Mint 15 KDE
Da, treba ti putanja.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.

Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Avatar
Postovi: 6781
Postovi: 6781
Pridružen/a: 06 lis 2011, 01:29
Lokacija: ~$
Podijelio/la zahvalu: 145 puta
Primio/la zahvalu: 58 puta
Spol: M
OS: Ovisi za sta
jel mi možeš reći gdje griješim ?

upisujem mplayer /media/P2/Serije/Wilfred.US.S01E01.HDTV.XviD-ASAP

al što se kvalitete tiče, velika je razlika da li puštam video u mplayeru ili VLCu, u mplayeru problema gotovo pa nema, jedino taj crni ekran kod pokretanja i gašenja playera...
Avatar
Postovi: 65
Postovi: 65
Pridružen/a: 01 srp 2010, 00:21
Podijelio/la zahvalu: 8 puta
Primio/la zahvalu: 0 puta
Spol: M
OS: Mint 15 KDE
Pa kao i kad koristis neku komandu u terminalu. Moras dati puni link, mozes potpuno napisano ili koristenjem regexa.
Najlakse ti je koristiti tab da ti se automatski path popunjava.
U gornjem primjeru ti fali puno ime videa tj. .nesto
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.

Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Avatar
Postovi: 6781
Postovi: 6781
Pridružen/a: 06 lis 2011, 01:29
Lokacija: ~$
Podijelio/la zahvalu: 145 puta
Primio/la zahvalu: 58 puta
Spol: M
OS: Ovisi za sta

Na mreži
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.