OpenShot 1.0.0 (video editor)

Audio, video, codeci...

Moderator/ica: Sokac

OpenShot 1.0.0 (video editor)

PostPostao/la Markec dana 28 stu 2009, 15:29

Više o tome ovdje http://www.openshotvideo.com/2009/11/sn ... eline.html
..................................slika
A skinuti ga možete ovdi http://www.openshotvideo.com/2008/04/download.html paketi postoje (nažalost) samo za ubuntu distribucije) a za sve ostale preostaje source code ili pogledajte u repozitorij.
Markec

Spol: M

Re: OpenShot 0.9.54 (video editor)

PostPostao/la Grof dana 29 stu 2009, 11:32

OpenShot koristi isti framework kao i Kdenlive, te zapravo oba predstavljaju frontend od MLT frameworka.

Openshot je pisan u Pythonu, KDenlive u C++-u. A što se i samih opcija i mogućnosti tiče, Kdenlive je znatno napredniji.

BTW, OpenShot je još u razvoju, nije izašao niti jedan stable release....
Ne kradi! Uzmi Linux!.... LINUX?!
Pronađi društvo, zaigraj neku društvenu igru, pogledaj na Igranje.org
Grof

PostPostao/la Markec dana 29 stu 2009, 13:22

aha, al dobro. No nis ne skodi da ljudi zanju za njega. Možda ako im kdenlive neradi ili im treba neki jednostavan program za obradu videa nije loš openshot.
Markec

PostPostao/la pingu dana 29 stu 2009, 13:30

Grof je napisao/la:OpenShot koristi isti framework kao i Kdenlive, te zapravo oba predstavljaju frontend od MLT frameworka.

Openshot je pisan u Pythonu, KDenlive u C++-u. A što se i samih opcija i mogućnosti tiče, Kdenlive je znatno napredniji.

BTW, OpenShot je još u razvoju, nije izašao niti jedan stable release....

Ima li kakvog utjecaja po pitanju brzine obrade ili općenito brzine programa uključujući i snagu kompjutera (minimalna konfiguracija) s obzirom kako je OpenShot pisam u Pythonu a KDelnive u C++. Vidim da novi GTK+ programi imaju sklonost prema Pythonu i C#, dok Qt orijentirani programi su većinom u C++ pisani? Ovdje je ipak riječ o video obradi a ne torrent programu, audio playeru ili notesu. Ili nema veze da je front end pisan i u Javi, kada posao u pozadini obavlja MLT framewok.

Markec je napisao/la:aha, al dobro. No nis ne skodi da ljudi zanju za njega. Možda ako im kdenlive neradi ili im treba neki jednostavan program za obradu videa nije loš openshot.

Ako mogu i imam izbora, radije na GNOME-u koristim programe koji se ljepše uklapaju u njegov environment nego da miješam sa KDE i Qt baziranim programima.
pingu

PostPostao/la 4ndY dana 29 stu 2009, 14:29

Programi se pišu u Pythonu uglavnom jer je lakše i brže, te je odmah u startu zagarantirana višeplatformnost. Dok je C++ izuzetno opsežan (i kompliciran) jezik, no unatoč tome jako popularan. A sam Qt framework je prvotno napravljen za C++, ali postoje proširenja i za Python (PyQt i sl.) Sami korisnici ne bi trebali osjetiti kod GUI programa nikakvu razliku u brzini, dok čisto s "brute force" brizine u izračunu C++ je brži (ipak se radi o jeziku niže razine).
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
4ndY

PostPostao/la Grof dana 29 stu 2009, 16:44

4ndY je napisao/la: Sami korisnici ne bi trebali osjetiti kod GUI programa nikakvu razliku u brzini, dok čisto s "brute force" brizine u izračunu C++ je brži (ipak se radi o jeziku niže razine).

ALI, to u ovom slučaju video editora NE bi smjelo biti pravilo! Zašto?

Zato jer oba programa (OpenShot i Kdenlive) koriste za sva audio video miksanja i rendering isti MLT engine. A MLT engine je pisan u čistom C-u (a dodatni wrapperi ga prilagođavaju C++-u, Pythonu, PHP-u), tako da ovdje sva snaga leži na MLT frameworku.

Kad prizdravim, poigrati ću se malo sa tim OpenShot-om, pa ga možda spairam za Fedoru, čisto da mi GNOME-ovci ne bi ostali zakinuti ;)
Grof

PostPostao/la Suko dana 29 stu 2009, 17:10

Grof je napisao/la:Kad prizdravim, poigrati ću se malo sa tim OpenShot-om, pa ga možda spairam za Fedoru, čisto da mi GNOME-ovci ne bi ostali zakinuti ;)

To bi se cijenilo.
A ne bi imao ništa protiv ni da spakiraš Handbrake. ;)
Handbrake već ima rpm za Fedoru 12, ali je još nisam upgradeao na 12-icu pa ne znam jel ga ima na Fedorinom repou.
Linux za početnike- wiki.open.hr
Whenever I fill out an application, in the part that says "If an emergency, notify:" I put "DOCTOR". What's my mother going to do?
Suko

PostPostao/la 4ndY dana 29 stu 2009, 18:13

Grof je napisao/la:Zato jer oba programa (OpenShot i Kdenlive) koriste za sva audio video miksanja i rendering isti MLT engine. A MLT engine je pisan u čistom C-u (a dodatni wrapperi ga prilagođavaju C++-u, Pythonu, PHP-u), tako da ovdje sva snaga leži na MLT frameworku.

Znam ja to :D Zato nisam ništa ni rekao u ovom konkretnom slučaju nego općenito. Ljudi u ovom slučaju očito neće primijetiti razliku jer "računanje" u oba slučaja vriši ista "jezgra" (MLT). 8-)
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
4ndY

PostPostao/la Grof dana 29 stu 2009, 19:53

Suko je napisao/la:Handbrake već ima rpm za Fedoru 12, ali je još nisam upgradeao na 12-icu pa ne znam jel ga ima na Fedorinom repou.

On je već pod nečijom domenom. Tako da ja ne mogu pakirati nečiji paket ;)
Grof

PostPostao/la zlatkoA dana 29 stu 2009, 20:55

Vidi vraga pa zar je i video streem pod linuxom baziran na frameworku?
Wau...jadno ali eto šta je tu je- piece of crap/ dont get me wrong -- exusemoua :D
I am the one and only....
zlatkoA

Sljedeća

Natrag na Linux i multimedija

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.