[Slackware] Fan club
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojoj distribuciji je riječ. Primjer: [Slackware]
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojoj distribuciji je riječ. Primjer: [Slackware]
- blast beat
- Spol: M
Re: [Slackware] Fan club
Meni je 5.2 plazme verzija bolje nego 5.1 definitivno, ali opet nije to toliko fluidno kao četvorka. Izašla je i 5.2.1 bugfix verzija pre koji dan, možda su se malo popravili. Framework i aplikacije su super stabilne.
- vision
- Spol: ♂
Instalirao prateći upute sa Alienbobovog bloga, da sa Ktown-a povuče potrebne pakete, a prije toga je potrebno ukloniti pakete od KDE4.Yeti je napisao/la:Lijepo izgleda bemu misa!Upotrebljiv sa musicama ili upotrebljiv bez problema ko i slack? To si sa ktowna povukao?
“Upotrebljiv” sa mušicama.
Ima par stvari koje ne rade kao što su Libre Office, opcije za Shut Down i Reboot, ostale aplikacije rade dobro (Chrome nema zvuka danas?).
Lijepo izgleda, osim widgets preview-a - ako se tako zove i menija koji za ovu rezoluciju 1366x768 izgledaju baš veliko.
Gladan resursa (srećom imam ih dovoljno), par aplikacija otvoreno, upaljen evo uru ipo, zauzeće RAM-a je 1.3 GB, samo plasma shell uzima 260MB - nije ni KDE 4 bio ništa bolji.
Baloo sam isključio, jer je zauzeće procesora išlo do 100%.
Trebalo mi je vremena da se snađem u System Settings, dosta toga je sad premješteno, mijenjanje tema, ikonica, dekoracija radi.
Jednom mi se plasma srušila (dodao neke aplikacije u favorites) ali nakon restarta iste radi bez ikakvih problema.
Ostaje mi da sredim da mogu normalno sustav ugasiti ili restartovati.
To je to za sada, tko hoće/može isplati se provati pa i koristiti - možete koristiiti Calligru za office. Možda bude video ako mi se bude dalo
- vision
Koga zanima kako to izgleda "uživo" evo:
Video
čak bolje ovdje radi snimanje desktopa nego prošli put.
Video
čak bolje ovdje radi snimanje desktopa nego prošli put.
Yeti do daljnjeg nema slack!
Stavio sam ovaj manji SSD na kojem sam imao sisteme u stari laptop i ode... Ostade samo Suse za sad.. Naravno da cu natrag kad bude vremena i prilike.. 
Sad cu bit izbacen iz kluba?
Sad cu bit izbacen iz kluba?
"It is not the brains that matter most, but that which guides them—the character, the heart, generous qualities, progressive ideas."
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"
normalno da nećeš. jednom slacker, uvijek slacker 
- holden
- Spol: M
Meni lično zajednica sa najpozitivnijim stavom u foss svetu. Legende ste!
"Onaj koji je video kako vaskrsava mrtvac, s tim se privid neće poigrati" Danilo Kiš
- vision
Riješen problem sa Libre Office-om, problem je što je nova plasma dolazi sa novom verzijom harfbuzz-a 0.9.37 pa je potrebno vratiti staru verziju 0.9.16 i libre office radi (taman instalirao novu verziju 4.4.1).
Problem sa gašenjem kompa je riješio launcer u cairo dock - radi svaka opcija, a bez docka naredbom: poweroff ili koja vam treba.
(U novoj plasmi, kada odaberete bilo koju od ovih opcija u izbornik, idete u login manager (ssdm) pa onda tamo gasite (problem je što kod mene a i nekih po netu to ne radi, jer odbrojavanje ide u minus, tj. kad dođe do 0 trebalo bi da se izgasi, a on krene: -1, -2, -...))
Ostale su samo neke mušice koje ne ugrožavaju stabilnost sustava. Pravi
Problem sa gašenjem kompa je riješio launcer u cairo dock - radi svaka opcija, a bez docka naredbom: poweroff ili koja vam treba.
(U novoj plasmi, kada odaberete bilo koju od ovih opcija u izbornik, idete u login manager (ssdm) pa onda tamo gasite (problem je što kod mene a i nekih po netu to ne radi, jer odbrojavanje ide u minus, tj. kad dođe do 0 trebalo bi da se izgasi, a on krene: -1, -2, -...))
Ostale su samo neke mušice koje ne ugrožavaju stabilnost sustava. Pravi
Evo me u postupku instalacije.. Ovog puta pala je eksperimentalna odluka!
Malo reducirana instalacija, ali mislim da bi ovo moglo cisto ok ispast; uzeo sam A, AP, D, E, F, L, N setove paketa i Mate povrh svega ide, pa da vidimo... 
"It is not the brains that matter most, but that which guides them—the character, the heart, generous qualities, progressive ideas."
javi dojmove 
Kids, don't try this at home!
Uspio sam ga nagovorit da starta nakon jedno sat vremena nakon instalacije i na kraju sad dobio jako krnji sistem, ili vam ga prilicno neupotrbljiv! Barem iz moje perspektive..
+ na sve ono sto sam napisao dodajte i X set programa jer cete proci muke đizusove da ga upogonite!
Dobra kombinacija i brza, ali bez relativno full installa boli glava!
Shicy bjez od takvih instalacija!
Uspio sam ga nagovorit da starta nakon jedno sat vremena nakon instalacije i na kraju sad dobio jako krnji sistem, ili vam ga prilicno neupotrbljiv! Barem iz moje perspektive..
+ na sve ono sto sam napisao dodajte i X set programa jer cete proci muke đizusove da ga upogonite!
Dobra kombinacija i brza, ali bez relativno full installa boli glava!
Shicy bjez od takvih instalacija!