[Slackware] Fan club

Diskusije o raznim Linux distribucijama.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojoj distribuciji je riječ. Primjer: [Slackware]
blast beat
Spol: M

Re: [Slackware] Fan club

Post Postao/la blast beat »

Meni je 5.2 plazme verzija bolje nego 5.1 definitivno, ali opet nije to toliko fluidno kao četvorka. Izašla je i 5.2.1 bugfix verzija pre koji dan, možda su se malo popravili. Framework i aplikacije su super stabilne.
vision
Spol:

Post Postao/la vision »

Yeti je napisao/la:Lijepo izgleda bemu misa! :) Upotrebljiv sa musicama ili upotrebljiv bez problema ko i slack? To si sa ktowna povukao?
Instalirao prateći upute sa Alienbobovog bloga, da sa Ktown-a povuče potrebne pakete, a prije toga je potrebno ukloniti pakete od KDE4.
“Upotrebljiv” sa mušicama.

Ima par stvari koje ne rade kao što su Libre Office, opcije za Shut Down i Reboot, ostale aplikacije rade dobro (Chrome nema zvuka danas?).
Lijepo izgleda, osim widgets preview-a - ako se tako zove i menija koji za ovu rezoluciju 1366x768 izgledaju baš veliko.

Gladan resursa (srećom imam ih dovoljno), par aplikacija otvoreno, upaljen evo uru ipo, zauzeće RAM-a je 1.3 GB, samo plasma shell uzima 260MB - nije ni KDE 4 bio ništa bolji.
Baloo sam isključio, jer je zauzeće procesora išlo do 100%.

Trebalo mi je vremena da se snađem u System Settings, dosta toga je sad premješteno, mijenjanje tema, ikonica, dekoracija radi.
Jednom mi se plasma srušila (dodao neke aplikacije u favorites) ali nakon restarta iste radi bez ikakvih problema.
Ostaje mi da sredim da mogu normalno sustav ugasiti ili restartovati.

To je to za sada, tko hoće/može isplati se provati pa i koristiti - možete koristiiti Calligru za office. Možda bude video ako mi se bude dalo :zvizdi
vision
Spol:

Post Postao/la vision »

Koga zanima kako to izgleda "uživo" evo:
Video
čak bolje ovdje radi snimanje desktopa nego prošli put.
Yeti

Post Postao/la Yeti »

Yeti do daljnjeg nema slack! :( Stavio sam ovaj manji SSD na kojem sam imao sisteme u stari laptop i ode... Ostade samo Suse za sad.. Naravno da cu natrag kad bude vremena i prilike.. :)

Sad cu bit izbacen iz kluba? :P
"It is not the brains that matter most, but that which guides them—the character, the heart, generous qualities, progressive ideas."
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"
shicy

Post Postao/la shicy »

normalno da nećeš. jednom slacker, uvijek slacker :thmb-up
holden

Post Postao/la holden »

Meni lično zajednica sa najpozitivnijim stavom u foss svetu. Legende ste!
"Onaj koji je video kako vaskrsava mrtvac, s tim se privid neće poigrati" Danilo Kiš
vision
Spol:

Post Postao/la vision »

Riješen problem sa Libre Office-om, problem je što je nova plasma dolazi sa novom verzijom harfbuzz-a 0.9.37 pa je potrebno vratiti staru verziju 0.9.16 i libre office radi (taman instalirao novu verziju 4.4.1).

Problem sa gašenjem kompa je riješio launcer u cairo dock - radi svaka opcija, a bez docka naredbom: poweroff ili koja vam treba.
(U novoj plasmi, kada odaberete bilo koju od ovih opcija u izbornik, idete u login manager (ssdm) pa onda tamo gasite (problem je što kod mene a i nekih po netu to ne radi, jer odbrojavanje ide u minus, tj. kad dođe do 0 trebalo bi da se izgasi, a on krene: -1, -2, -...)) :hihi

Ostale su samo neke mušice koje ne ugrožavaju stabilnost sustava. Pravi :thmbs-up
Yeti

Post Postao/la Yeti »

Evo me u postupku instalacije.. Ovog puta pala je eksperimentalna odluka! :-D Malo reducirana instalacija, ali mislim da bi ovo moglo cisto ok ispast; uzeo sam A, AP, D, E, F, L, N setove paketa i Mate povrh svega ide, pa da vidimo... :)
"It is not the brains that matter most, but that which guides them—the character, the heart, generous qualities, progressive ideas."
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"
shicy

Post Postao/la shicy »

javi dojmove ;)
Yeti

Post Postao/la Yeti »

Kids, don't try this at home! :)

Uspio sam ga nagovorit da starta nakon jedno sat vremena nakon instalacije i na kraju sad dobio jako krnji sistem, ili vam ga prilicno neupotrbljiv! Barem iz moje perspektive..

+ na sve ono sto sam napisao dodajte i X set programa jer cete proci muke đizusove da ga upogonite! :-D

Dobra kombinacija i brza, ali bez relativno full installa boli glava! :-D

Shicy bjez od takvih instalacija! :)
Odgovori