★ Lifehacker ★

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Kr1stian

Re: ★ Lifehacker ★

Post Postao/la Kr1stian »

Nisam nikad proba pušiti niti bum probal, ne moram probati da znam da je štetno :P

Nego, kod mene doma puši stari puši ko Turčin. Ak puši u sobi ili hodniku uvek moram čekati da se sve to zlufta jer me u protivnom tak peče po nosu ko da mi ga neko pali. Tak je bilo dok je pušil ove kupljene cigarete. Nedavno je počel kupovati duhan i sam si doma raditi cigarete. Zanimljivo je da te ne uzrokuju tolko smrada a niti mene ne peče nos tak jako od toga ( ak baš moram prejti kroz sobu). Očito je istina da u cigarete ( koje kupujete po dućanima) stavljaju najviše raznog smeća a najmanje duhana. Nedavno je bila jedna emisija s likom koji je radil u duhanskoj industriji pa je rekel kak nutra čak stavljaju nekakve spojeve da pojačaju stvaranje "ovisnosti". Moj nos me nikad do sad nije prevaril, tak da očito nekaj ima u tome.

Nego, mala preporuka za "poboljšanje" života. Napravite si vrt i sadite svoje cvijeće i povrće. Osobno svake godine zasadim oko 1000 sadnica raznog povrća ( najviše paradajza, ove godine bu 7 vrsta ^^ ). Nema ljepšeg nego od sjemenke pa do ploda uzgojiti vlastito povrće. Za razliku od onog povrća iz konzuma, ovo moje doma ima okus :P Pogotovo kad je paradajz u pitanju.
Možda je nekom to čudno ali nakon kaj pol dana provedem za kompom u "virtualnom svijetu", nema mi ljepšeg nego prčkati po zemlji i biljkama... ili zeti teleskop i gledati u "dubine" svemira.

p.s.
Evo da malo "otjeramo" dim s ovog topica .. :D
slika
“Somewhere, something incredible is waiting to be known.” ~Dr. Carl Sagan
iv@n
Site Admin
Spol: M
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

Svaka čast Kr1stian, dobar savjet. Stvarno, dosta pušenja, idemo dalje...
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

Jako dobro za umirenje je napraviti mali zen garden slika
dupin

Post Postao/la dupin »

Ma da ali u današnje vrijeme i uz dostupn znanje vjerovati u pseudoznanost ili pak u inteligentan dizajn je pomalo smiješno.
Vjerovati u pseudoznanost je uvijek smiješno.Smiješnije od toga je samo kada znanost postane pseudoreligija.
Tko traži nešto za dugororočno smirenje neka pokuša uzgajati bonsai. ;)
Nema veće religije od istine!
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Za smirenje Origami:
http://www.origami-instructions.com/
Naučite osnovne elemente, potom osnovne figure i kad vam sjedne krenite na teške stvari.
Na netu imate koliko hoćete uputa.
slika
EDIT:Pravi origami se radi od jednog komada papira. Bez rezanja. Samo savijanje.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Kaj?! Pa bar je to jednostavno...

kao prvo isključite sve kojekakve mobitele i računala koja vas okružuju. S običnog telefona nazovite svoje jedine prave prijatelje (one koje ste imali prije pojave fejsbuka i sl. sr***nja). Pozovite ih k sebi...

... doma fino uzmite neku društvenu igru (barem ih danas ima preko 45.000). Da, onu koja se stavi na stol, koja ima drvene kockice, pijune, kartonske kartice, pločice i sl. I... zaigrajte sa svojim najmilijima.

periodički ovo ponavljajte jednom tjedno i život će vam sigurno procvasti ;)
scheissman

Post Postao/la scheissman »

Evo zanimljiva stranica preko koje mozete slati bespla sms-ove ,
http://smstexter.com/index.php
isprobano radi i mozda nekom ustedi koju kunu i poboljsa mu financijsku stranu lajfa
nepismena seljačina
nema razlike u slovima , je ije, cesto ekavica i ostali shitovi
kvocijent inteligencije je obrnuto proporcionalan sreci (thank you god iq 78 )
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

Hvala za ovaj link, radi bez problema!

Dalje...

Izbrišite Google History na vrijeme. Od 1. ožujka Google mijenja svoju politiku privatnosti i najavljuje da će ubuduće dijeliti podatke koje prikuplja o svojim korisnicima u svim Google aplikacijama koje koristite. Sve stranice koje posjećujete, rezultate pretrage na tražilici, podatke koje ste ostavili u Gmailu i slično, svi ti podaci prenosit će se između Google aplikacija koje koristite Google+, YouTube, Adwords, Adsense, Analytics, Google Maps i drugih.
jjj

Post Postao/la jjj »

iv@n je napisao/la:Hvala za ovaj link, radi bez problema!

Dalje...

Izbrišite Google History na vrijeme. Od 1. ožujka Google mijenja svoju politiku privatnosti i najavljuje da će ubuduće dijeliti podatke koje prikuplja o svojim korisnicima u svim Google aplikacijama koje koristite. Sve stranice koje posjećujete, rezultate pretrage na tražilici, podatke koje ste ostavili u Gmailu i slično, svi ti podaci prenosit će se između Google aplikacija koje koristite Google+, YouTube, Adwords, Adsense, Analytics, Google Maps i drugih.
Uvijek me iz nekog razloga čudi da ima ljudi koji nisu isključili Web history čim su otvorili neki Google account, no ovo je netočno - Web history je upravo to što ime kaže i nema veze s ostalim servisima, pa će tako Google i dalje raditi što god hoće s ostalim podacima. Dakle, nije Google history, već samo Google Web history.
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

Dammit, danas prospem šalicu kave :kava po laptopu... odmah ga okrenuo napačke da se tekućina cijedi i istovremeno sušio fenom za kosu. Sve tipke rade,vjerovatno ima nekakvu zaštitu (već sam jednom prolio čašu vode), samo što su nekako teške na pritisak, baš se osjeti da je masno dolje, valjda ta kava kad se zgusnilo ili što već...

Ima li netko sličnih iskustava? Što bi mi bilo najbolje za činiti - da rastavljam il' ne diram? :cigara
Odgovori