Wikileaks

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Abnormal
Spol: M

Wikileaks

Post Postao/la Abnormal »

Zanima me što mislite o ovim aktualnim događajima vezanima za Wikileaks i reakcijama iz svijeta na objavu svih tih informacija?
Ja im dajem punu podršku u tome što rade i moram priznati da me pomalo iznenadila količina negativnih reakcija. Sa svih strana stižu neke prijetnje ubojstvom, proglašenjem veleizdajicama i slično, a o pravima na informacije, slobodi govora i slično nema ništa.
Očekujem da će bar linuxaši imati malo drugačiji, otvoreniji pristup ovoj temi.
glaskoncILLa

Re: Wikileaks

Post Postao/la glaskoncILLa »

ono sto najvise brine je da je to izvuceno iz low security mreze, tko zna sto sve pise u high security.. :)
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
zole052

Post Postao/la zole052 »

Uf, nemam ja volje pisati sto sve mislim o tome :mrgreen:

U svakom slucaju podrzavam Assangea (novinar iz wikileaksa koji je ko glavni krivac postao za sve to)

Ide mi na neke organe neki komentari sto imaju svjetski celnici oko toga.

Recimo Borut Pahor je izjavio da je to sve laz. A kako ne bi kada je po dokumentima bio uvjetovan od americke ambasade da mora primiti zatvorenika iz guantanama za 20 minuta razgovora sa Obamom te isto po tim dokumentima obeco amerikanncima da ce odredjena njihova firma dobiti posao na nadogradjivanju elektrane Krsko. Sigurno su svi ti dokumenti laz iscenirana samo zato da se nasteti jednoj od vecih ekonomskih i vojnih sila na svijetu, Sloveniji rofl rofl

Cak su i amerikanci poceli razglabati jesu li ti dokumenti stvarni. Radili anketu, vidio ja na cnn-u :udri

Jos jedna stvar sto mi smeta je sto je glavni krivac i najveci zlocinac postao novinar, za kojeg je cak savjetnik kanadskog premijera izjavio da ga treba ubiti :o, a americki vojnik koji je iznio te sve informacije je ispo skoro ko zrtva tog australskog 'terorista novinara'.

Zar nisu jednako krivi i urednici i novinari ny timesa, guardiana, der spiegela...???

Pa oko izlaska tih pusih 250.000+ dokumanata mi je malo sumljivo. Kako to da je jedan obican vojnik sa skroz niskim cinom to uspio iznijeti. Pretopostavljam da je mogo vidjeti neke dokumente ali da je bas mogo copy/paste 250.000 dokumanata na dvd. Mislim kako im je radjen sustav ako moze bilo tko napraviti copy/paste i sve iznijeti na stiku...

Zanimljivo je pratiti koje sve informacije izlaze pomalo ali bas reci sa 100% sigurnosti da je to stvarno sve slucajno a da nije namjerno... tko ce ga znati.
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Abnormal

Post Postao/la Abnormal »

zole052 je napisao/la: Zanimljivo je pratiti koje sve informacije izlaze pomalo ali bas reci sa 100% sigurnosti da je to stvarno sve slucajno a da nije namjerno... tko ce ga znati.
E vidiš ovo je i meni palo na pamet kad sam vidio tekstove o aktualnim kinesko-sjevernokorejskim odnosima. Došli su baš u pravi trenutak i dali jedan zanimljiv uvid u kineske stavove o Sjevernoj Koreji.

S druge strane sva ova priča o objavi tih informacija me zabrinula kad sam vidio rezultate jednog ispitivanja hrvatskih srednjoškolaca koji većinoma smatraju da država treba filtrirati informacije i određivati koji će podaci biti dostupni javnosti. Ako na mladima svijet ostaje pa kakav će to biti svijet!?
madone

Post Postao/la madone »

To sve šta će izaći van nije mi toliko interesantno kao lov koji su pokrenuli na čovjeka.
Mislim na optužbu za silovanje i Interpolovu tjeralicu radi toga.
zole052

Post Postao/la zole052 »

Abnormal je napisao/la: E vidiš ovo je i meni palo na pamet kad sam vidio tekstove o aktualnim kinesko-sjevernokorejskim odnosima. Došli su baš u pravi trenutak i dali jedan zanimljiv uvid u kineske stavove o Sjevernoj Koreji.
Puno se zanimljivih stvari desilo dan prije i prvih par dana nakon izbijanja krize izmedju koreja:
- americkom znanstveniku su s. korejci pokazali pogone za obogacivanje urana dan dva prije "rata"
- iran je sluzbeno otvorio prvu nuklearnu elektranu
- kina i rusija su prestali koristiti dolar za medjusobnu trgovinu
- wikileaks i americki dokumenti
Abnormal je napisao/la: S druge strane sva ova priča o objavi tih informacija me zabrinula kad sam vidio rezultate jednog ispitivanja hrvatskih srednjoškolaca koji većinoma smatraju da država treba filtrirati informacije i određivati koji će podaci biti dostupni javnosti. Ako na mladima svijet ostaje pa kakav će to biti svijet!?
Imas uvijek problem sto se tice medija
- ako su mediji pod kontrolom drzave ne vjerujes medijima jer znas da su kontrolirani
- ako su slobodni mediji onda mozes podvaliti svakakve lazi jer ljudi misle da mediji govore istinu

A kod nas i slobode medija... :|
Prije nekih tjedan dana zabranjeni dio latinice iako pravnici na hrt-u koji su pogledali taj dio kazu da nema razloga za zabranu. Inace pravnici na hrt-u pregledavaju emisije cisto da ne dobije tuzbe zbog stvari iznesenih u nekim emisijama. I da bude jos zanimljivije od svih nasih online medija jedino monitor.hr koliko sam ja stigo vodjeti objavio jucer da je na youtubeu zabranjena reportaza iz latinice :thumbs_down

Danas vijest:
HTV usred sezone ukida Poslovni klub
HTV je usred sezone odlučio ukinuti Poslovni klub, jedinu svoju emisiju o gospodarstvu i jednu od rijetkih na hrvatskim televizijama u kojoj se bore da sutra bolje živimo. V.d. urednika Informativnog programa Renato Kunić nije se potrudio dati objašnjenje nego je samo rekao da ukida emisiju jer je on tako odlučio. Emisija spada među najdugovječnije na HTV-u, ide već 19 sezona, a urednik Đuro Tomljenović kaže da ga se već godinama pokušava ugasiti, što je pokušavala i Hloverka Novak-Srzić. Očito nije bilo pametno govoriti protiv izgradnje golf terena, zalagati se za spas hrvatske brodogradnje, komentira Novi list.
http://www.novilist.hr/Scena/ukida-se-p ... je-ku.aspx
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

zole052 je napisao/la: Danas vijest:
HTV usred sezone ukida Poslovni klub
HTV je usred sezone odlučio ukinuti Poslovni klub, jedinu svoju emisiju o gospodarstvu i jednu od rijetkih na hrvatskim televizijama u kojoj se bore da sutra bolje živimo. V.d. urednika Informativnog programa Renato Kunić nije se potrudio dati objašnjenje nego je samo rekao da ukida emisiju jer je on tako odlučio. Emisija spada među najdugovječnije na HTV-u, ide već 19 sezona, a urednik Đuro Tomljenović kaže da ga se već godinama pokušava ugasiti, što je pokušavala i Hloverka Novak-Srzić. Očito nije bilo pametno govoriti protiv izgradnje golf terena, zalagati se za spas hrvatske brodogradnje, komentira Novi list.
http://www.novilist.hr/Scena/ukida-se-p ... je-ku.aspx
Što ljudi manje znaju kako gospodarstvo funkcionira i koje su dobre, a koje loše odluke, lakše je i njima manipulirati. U svakom slučaju , treba nam netko tk obi došao u posjed hrvatske tajne dokumentacija oko svega što se događa i objavio to na hr-leaks
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

Na Slashdotu je u tijeku anketa upravo o WikiLeaks, odabrala sam opciju "They should keep going but stop with the drama antics" i to otprilike sažima moje mišljenje o njima tj. o cijelom projektu; podržavam to što rade, apsolutno - njihov projekt bi se možda mogao nazvati revolucionarnim, da ne govorimo o količini hrabrosti koja je potrebna za takve pothvate, ali ono što mi se ne sviđa jest to dramatiziranje, posebno u vezi Assangea i te optužnice...iako je on glavna faca tamo, trebalo bi odvojiti njegove osobne probleme od samog projekta, jer mi se čini da se tako navlači samo negativni publicitet; svi oni koji se nađu u nevolji zbog objavljenih dokumenata mogu se pozivati na taj njegov slučaj i time potencijalno (privremeno) preusmjeriti pažnju javnosti sa onog što su oni zasrali na ono što je on napravio (ako jest napravio).

Wow, kolika rečenica :lol:
Abzeenth
Site Admin

Abzeenth
Site Admin

Odgovori