ovako, imam jedan router (sa wirelessom) koji sam "dobio" prije nekoliko godina kad sam koristio T-comov internet. Sada sam dosao u novi stan gdje je gazdarica uzela internet od Amisa te je uzela router bez wirelessa.
Ono sto mene zanima, je li moguce iskoristiti T-comov router da se spaja na Amis dsl, tj. da ih samo zamjenim?
Nadam se da sam koliko toliko jasno objasnio (tek sam se probudio).
Wireless router -> Speedtouch thomson st780i Wl
Obican router -> Speedtouch thomson 706i
Jedan router, dva providera
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Jedan router, dva providera
mislim da bi trebalo bit moguće..tj, morat ćeš ih spojit oba. t-comov u komp, bezvajrlesni u t-comov...i onda uštelit 

- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
Mislim da će mu bit jednostavnije postavit bežični na Amisove postavke i sve 5. Onaj žični neka spremi u negdi ladicu.Shicy je napisao/la:mislim da bi trebalo bit moguće..tj, morat ćeš ih spojit oba. t-comov u komp, bezvajrlesni u t-comov...i onda uštelit

Arch Linux Install Script (BIG update, BETA verzija)
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
ja sam pokuša nešto slično, pa nije radilo 

- Cooleech
- Moderator
Vjerovatno zato jer svaki provider ima svoje neke postavke. Triba SVE podesit kako bi radilo. 

Arch Linux Install Script (BIG update, BETA verzija)
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
onda pomoz' čov'ku 

- scheissman
jedan moj stari tutorial u biti tebe zanima ubacivanje firmware-a u speedtouch i pretvaranje jednog porta u wan port
[quote author=Šajz link=topic=136.msg3748#msg3748 date=1289918749]
PRVO SVE PROCITAJ PA ONDA RADI :-*
Evo ovako , posto mi je jako dosadno kod kuce, a imam neke tehnike koje ne koristim previse , onda sam uzeo malo citat forume i igrat se i iz svega sam napravio ovaj HOW TO
evo sto je na kraju zavrsilo iz toga svega
Prvo i osnovno imam Bnet flat rate 1 megabajt u sek. i s njim sam dobio mali cabl modem scientific atlanta

i 1 thomson router kojeg sam dobio djaba , standardno zakljucan od T-coma sa nekim mogucnostima ( t com to ne trazi i ljudi prodaju za male novce ili poklanjaju )

NADALJE:
B net na toj maloj atlanti ima samo 1 lan port , sto znaci da je umrezavanje vise racunala i koristenje tog 1MB/s nemoguce osim ako , i sad dolazimo na najbolje
kupis od B neta router sa 4 porta i wlan mogucnostima za 500 kn ili 30 kn mjesecno a posto se ugovor potpisuje na 2 god ispadne nekih 720 kn za koristenje wlan routera
nadalje posto cemo ssve prepravke napravit na t com thomsonu ja sam odmah isao na ugradnju novog firmware-a , a za to napraviti nam je potreban alat za upgrade i novi firmware
LINK za firmware za thomson speedtouch wl 780
http://www.speedtouchforum.de/Daten/FW/780i/6.2T/ST780_SIP_62T2_bant-r.zip
TOOL za upgrade firmware
http://www.speedtouchforum.de/Daten/FW/upgradewizard/SpeedTouch_upgrade_wizard_R4421.zip
***normalno treba unzipat***
nakon toga treba obaviti pripreme,
treba biti spojen utp kablom u lan1 port na thomsonu i manualno unijeti ip adresu na mreznoj kartici racunala s kojeg pristupate
postavke su sljedece
IP: 10.0.0.1
SUBNET MASK: 255.255.255.0
GATEWAY: 10.0.0.138
kad ste to napravili treba thomsona ugasit i stisnuti reset tipku iglom , cackalicom ili necime i drzat reset i upalit router
reset se drzi sve dok power lampica ne zasvjetli narancasto , i kad se to dogodi onda pokrenete TOOL za upgrade firmwarea (ako trazi korisnicko ime/password to je administrator/!M1PhoIAD2 )
Idite na „Next“ sve dok ne dodje do stranice sa kraticom Have Disk... Tu pronađite firmware.bin u folderu „SpeedTouch780Wl“ koji ste skinulii loadajte ga. Cekajte da postupak zavrsi!!!
kada je zavrseno mozete pristupiti routeru upisujuci 10.0.0.138 u browser mozete podesiti usere i ostale pogodnosti koje T com neda
poslje update firmware-a standardni username i pass su Administrator i Administrator
vratite postavke mrezne kartice na zeljeno ili na automatski
za pristupanje routeru moze 10.0.0.38 ili 192.168.1.254
1. dio gotov :ugly kiss:
2. dio it starts
posto su na T COM thomsonu standardno 2 porta za lan a 2 za iptv iliti max tv novi firmware je promjenio sva 4 porta u LAN napominjem sljedece se moze odraditi i bez prepravke t com firmware-a
znaci ovako pretvorit cemo 4 port u wan port na t com routeru je oznacen crvenom bojom i pise gore IP TV (yeah right)
start / run / upisete cmd i otvori se command prompt
upisete telnet
nakon toga stisnete slovo o
i upisete 192.168.1.254
username i password ako niste promjenili pri ugradnji firmware-a je Administrator /Administrator a ako niste ugradjivali firmware onda je username/pass administrator/!M1PhoIAD2
nakon toga mozete samo c/p ovaj code
kad zavrsite zatvorite command prompt
ovim kodom smo reprogramirali LAN port 4 da bude WAN tj. da prima internet signal kao npr. sa mog cabl modema
i na kraju ovako to izgleda

[/quote]
[quote author=Šajz link=topic=136.msg3748#msg3748 date=1289918749]
PRVO SVE PROCITAJ PA ONDA RADI :-*
Evo ovako , posto mi je jako dosadno kod kuce, a imam neke tehnike koje ne koristim previse , onda sam uzeo malo citat forume i igrat se i iz svega sam napravio ovaj HOW TO
evo sto je na kraju zavrsilo iz toga svega
Prvo i osnovno imam Bnet flat rate 1 megabajt u sek. i s njim sam dobio mali cabl modem scientific atlanta

i 1 thomson router kojeg sam dobio djaba , standardno zakljucan od T-coma sa nekim mogucnostima ( t com to ne trazi i ljudi prodaju za male novce ili poklanjaju )

NADALJE:
B net na toj maloj atlanti ima samo 1 lan port , sto znaci da je umrezavanje vise racunala i koristenje tog 1MB/s nemoguce osim ako , i sad dolazimo na najbolje
kupis od B neta router sa 4 porta i wlan mogucnostima za 500 kn ili 30 kn mjesecno a posto se ugovor potpisuje na 2 god ispadne nekih 720 kn za koristenje wlan routera
nadalje posto cemo ssve prepravke napravit na t com thomsonu ja sam odmah isao na ugradnju novog firmware-a , a za to napraviti nam je potreban alat za upgrade i novi firmware
LINK za firmware za thomson speedtouch wl 780
http://www.speedtouchforum.de/Daten/FW/780i/6.2T/ST780_SIP_62T2_bant-r.zip
TOOL za upgrade firmware
http://www.speedtouchforum.de/Daten/FW/upgradewizard/SpeedTouch_upgrade_wizard_R4421.zip
***normalno treba unzipat***
nakon toga treba obaviti pripreme,
treba biti spojen utp kablom u lan1 port na thomsonu i manualno unijeti ip adresu na mreznoj kartici racunala s kojeg pristupate
postavke su sljedece
IP: 10.0.0.1
SUBNET MASK: 255.255.255.0
GATEWAY: 10.0.0.138
kad ste to napravili treba thomsona ugasit i stisnuti reset tipku iglom , cackalicom ili necime i drzat reset i upalit router
reset se drzi sve dok power lampica ne zasvjetli narancasto , i kad se to dogodi onda pokrenete TOOL za upgrade firmwarea (ako trazi korisnicko ime/password to je administrator/!M1PhoIAD2 )
Idite na „Next“ sve dok ne dodje do stranice sa kraticom Have Disk... Tu pronađite firmware.bin u folderu „SpeedTouch780Wl“ koji ste skinulii loadajte ga. Cekajte da postupak zavrsi!!!
kada je zavrseno mozete pristupiti routeru upisujuci 10.0.0.138 u browser mozete podesiti usere i ostale pogodnosti koje T com neda
poslje update firmware-a standardni username i pass su Administrator i Administrator
vratite postavke mrezne kartice na zeljeno ili na automatski
za pristupanje routeru moze 10.0.0.38 ili 192.168.1.254
1. dio gotov :ugly kiss:
2. dio it starts

posto su na T COM thomsonu standardno 2 porta za lan a 2 za iptv iliti max tv novi firmware je promjenio sva 4 porta u LAN napominjem sljedece se moze odraditi i bez prepravke t com firmware-a
znaci ovako pretvorit cemo 4 port u wan port na t com routeru je oznacen crvenom bojom i pise gore IP TV (yeah right)
start / run / upisete cmd i otvori se command prompt
upisete telnet
nakon toga stisnete slovo o
i upisete 192.168.1.254
username i password ako niste promjenili pri ugradnji firmware-a je Administrator /Administrator a ako niste ugradjivali firmware onda je username/pass administrator/!M1PhoIAD2
nakon toga mozete samo c/p ovaj code
Kod: Označi sve
:ppp relay flush
:ppp flush
:eth flush
:atm flush
:atm phonebook flush
:eth bridge ifdelete intf=ethport4
:eth ifadd intf=eth_wan
:eth ifconfig intf=eth_wan dest=ethif4
:eth ifattach intf=eth_wan
:ip ifadd intf=ip_wan_eth dest=eth_wan
:ip ifconfig intf=ip_wan_eth status=up
:ip ifattach intf=ip_wan_eth
:nat ifconfig intf=ip_wan_eth translation=enabled
:dhcp client ifadd intf=ip_wan_eth
:dhcp client ifconfig intf=ip_wan_eth metric=5 dnsmetric=5
:dhcp client rqoptions add intf=ip_wan_eth option=dhcp-lease-time
:dhcp client rqoptions add intf=ip_wan_eth option=dhcp-renewal-time
:dhcp client rqoptions add intf=ip_wan_eth option=dhcp-rebinding-time
:dhcp client rqoptions add intf=ip_wan_eth option=subnet-mask
:dhcp client rqoptions add intf=ip_wan_eth option=classless-static-routes
:dhcp client rqoptions add intf=ip_wan_eth option=default-routers
:dhcp client rqoptions add intf=ip_wan_eth option=classfull-static-routes
:dhcp client rqoptions add intf=ip_wan_eth option=domain-name-servers
:dhcp client ifattach intf=ip_wan_eth
:saveall
exit
ovim kodom smo reprogramirali LAN port 4 da bude WAN tj. da prima internet signal kao npr. sa mog cabl modema
i na kraju ovako to izgleda

[/quote]
nepismena seljačina
nema razlike u slovima , je ije, cesto ekavica i ostali shitovi
kvocijent inteligencije je obrnuto proporcionalan sreci (thank you god iq 78 )
nema razlike u slovima , je ije, cesto ekavica i ostali shitovi
kvocijent inteligencije je obrnuto proporcionalan sreci (thank you god iq 78 )