Pravila foruma i torrenti

Prijedlozi, komentari, kritike i sl. vezano uz portal.

Moderator/ica: Moderatori/ce

PunkBastard
Spol: M

Pravila foruma i torrenti

Post Postao/la PunkBastard »

Izdvojeno iz teme "Preporuke za filmove" u podforumu Razno.

Heisenberg je napisao/la:The Grand Hotel Budapest je stigao na torrente, pa pogledajte svi koji niste stigli u kina.
Što je to torrent ?
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
Suko
Site Admin

Re: Preporuka za filmove

Post Postao/la Suko »

To je jedna vrsta putujućeg kina koje dolazi i u one zabačenije djelove Hrvatske u koje Cinestar još nije došao. ;)
audiosl4ve

Post Postao/la audiosl4ve »

torrent ti je obicna datoteka samo sto ima nastavak .torrent cisto zato sto moze
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
PunkBastard

Ok, vjerujem da nitko tko je to pročitao, još manje odgovorio nije razumio zašto je torrent označen crveno. Naime, torrenti su dobre stvari dok skidamo linux distre, ali "nisu" dobre stvari kada skidamo filmove zbog čega su takve reference na forumu ograničene. @Heisenberg direktno referira na piratluk pa sam to tako suptilno pitao u nadi da će se pročitati između redaka (retka u ovom slučaju - netočno/figurativno rečeno) kako bi tu referencu izmjenio ili malo prikrio to direktno ukazivanje na skidajmo preko torrenta (u ovom slučaju film).
A ako se to kojim slučajem smije, ostaviti ću ovo ovdje: /uklonjeno/ i *flies away
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
iweb
Site Admin

Post Postao/la iweb »

Zabranjeno je linkati, ne diskutirati i spominjati. Heisenberg ne krsi pravila, ali ti krsis. Ako ces vec komentirati ljudima postove na taj nacin, molim te da se upoznas sa pravilima foruma.

Poslano s moga džepnog televizora koristeći Tapatalk
PunkBastard

Zanimljiv pristup, radnju koja nije potpuno zakonita je dozvoljeno preporučiti, a postaviti random site koji eto slučajno sadrži i omogućava download na ranije preporučeni način nije dozvoljeno. Double standards... Uzmimo jednostavniju analogiju, frustrirani čovjek iz nekog razloga želi ubiti drugoga, netko mu to preporuči, drugi ne kaže ni riječ ali recimo ostavi nož i ode. Dali je protuzakonito ostaviti taj nož ? Nisam postavio direktnu poveznicu na nijedan film, samo na homepage stranice, sada hoćeš li ti to samo pogledati i zatvoriti ili raditi nešto drugo mene ne zanima jer sam ja samo ostavio poveznicu na homepage.
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

Tvoja "jednostavna analogija" je jedna od vrlo čestih pogrešaka u argumentiranju :D, mislim, upravo si usporedio ubojstvo s linkanjem na torrente...ne znam kako bismo mogli dalje ozbiljno raspravljati o tome. Zato predlažem da više ne raspravljamo.

Pravila su vrlo jasna - direktne linkove na bilo koji zaštićeni sadržaj, ne samo torrente, ne ostavljamo osim ako ne postoji dozvola autora. Sigurno nemamo dozvolu Wesa Andersona da stavimo link na njegov film :D Kad ju dobiješ, slobodan si postaviti link za preuzimanje :)

Rasprave o torrentima bi bilo pretjerano zabraniti, budući da se one često odnose na slobodu razmjene sadržaja i neke druge teme vezane uz FOSS. Isto tako, netko može pitati kako se instalira torrent klijent - zar ćeš mu odbiti pomoći? Nije tražio link na neki download, i tvoje pomaganje njemu ne uključuje ništa ilegalno - otvaranja upravitelja paketima ti neće dovući policiju na vrata.

Osim toga, neke distribucije je moguće skinuti preko torrenta i na njih je dozvoljeno linkati - kao što si i sam primijetio - ali možda ti nije jasno zašto je to tako. Naime, zato što one nisu zaštićen sadržaj i imaš dozvolu developera da ih preuzmeš. Dakle, ne radi se o "dvostrukim standardima", već o vrlo jasnoj razlici između dvije vrste sadržaja, odnosno licence.

Ako ipak silno želite dalje raspravljati o ovom problemu, predlažem preseljenje u neku prikladniju temu, tako da se ovdje može nastaviti pisati o filmovima.
iweb
Site Admin

Post Postao/la iweb »

Nisu dupli standardi i analogija ti nije baš najbolja. Ajmo realniju analogiju.
1. osoba ti kaže da pogledaš fjlm na VHS kazeti :D
2. osoba ti da svoju ukradenu VHS kazetu.

Koja osoba je učinila gore djelo?

Iako je ovo siva zona i definitivno nije ono što smo imali na umu sastavljajući to pravilo, može proći baš iz razloga da ne ispadns da imamo duple standarde.

Tvoj post ipak linka na stranicu koja omogućuje piratsko preuzimanje sadržaja. Spomenuti torrente i linkati na TPB nije isto.

Poslano s moga džepnog televizora koristeći Tapatalk
PunkBastard

Abzeenth je napisao/la: Pravila su vrlo jasna - direktne linkove na bilo koji zaštićeni sadržaj, ne samo torrente, ne ostavljamo osim ako ne postoji dozvola autora. Sigurno nemamo dozvolu Wesa Andersona da stavimo link na njegov film :D Kad ju dobiješ, slobodan si postaviti link za preuzimanje :)
Ne sjećam se da je ono bio direktan link... A i vjerujem da sam spomenuo u prošlom postu da je to link na homepage ne direktno na torrent.

@iweb Misliš možda 1. Osoba ti kaže da pogledaš film na kopiranoj VHS kazeti i 2. Osoba ti da kopiju originalne VHS kazete.
Odgovori