HTML5

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
DoDo
Spol: M

Re: HTML5

Post Postao/la DoDo »

Abzeenth je napisao/la:slika
Ovo bi nam mogao postati jedan od defaultnih smileya na forumu - da ga ne moram traziti po divljini kad netko lupi neku glupost na forumu.

:offtopic Btw.: finally a 1337 number of posts. Now I'm a pro :ugeek: Bas se ponosim szubi
gMajstor je napisao/la:A šta mu dođe pa to 1337 ????
:noob
max360se je napisao/la:Lol DoDo vise nece postati nove postove, nego ce uredjivati stare da ne izgubi 1337 st4tus.
Bojim se da to nece tako dugo ici :bleh

on topic: slika
Zadnja izmjena: DoDo, dana/u 13 stu 2011, 18:04, ukupno mijenjano 2 puta.
:mrgreen: Smile! It makes people wonder what you're thinking about... :mrgreen:
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
max360se

Post Postao/la max360se »

Slazem sa sa DoDom.
Btw cestitam.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

Može Flash biti dobar koliko god hoće, ali dok nije slobodan softver, nemamo što o njemu razgovarati, a priori je loš. Vlasnički softver donosi hrpu problema i nema što tražiti na nekom otvorenom i slobodnom mediju kao što je internet. Ako netko želi raditi Flash igre ili reklamne bannere u njemu - super, nek radi, ali to je najozbiljnije čemu Flash u ovakvom formatu može služiti.

@Dodo, čestitke na l33t statusu 8-)
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
max360se

Post Postao/la max360se »

Lol DoDo vise nece postati nove postove, nego ce uredjivati stare da ne izgubi 1337 st4tus.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
gMajstor

Post Postao/la gMajstor »

A šta mu dođe pa to 1337 ????
zole052

Post Postao/la zole052 »

http://en.wikipedia.org/wiki/Leet
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

slika
DoDo

Post Postao/la DoDo »

Ljudi, ako jos ima tko da tvrdi da flash moze vise od html-a 5, neka baci oko na ovu stranicu: http://www.chromeexperiments.com/

Zasad ovo radi samo sa webkit engineom (konkretno sa Google Chrome-om, ali i sa Safarijem), medjutim neki demoi rade i sa firefoxom.

Za 3D djindje potrebna je dostojna graficka kartica (chrome nece ni enableati webgl ako nemate nvidijin vlasnicki driver pod linuxom, no to se moze zaobici tako da otvorite about:flags i ukljucite opciju "Override software rendering list" (ako ni onda nece, pokrenuti google-chrome sa opcijom --enable-webgl)). Naravno, ako imate nepodrzanu graficku karticu/driver, neki demoi nece raditi (kod mene na gallium 0.4 driveru za ATi Radeon X1600 dosta njih radi bez problema).

HTML5 FTW!
gMajstor

Post Postao/la gMajstor »

DoDo je napisao/la:Ljudi, ako jos ima tko da tvrdi da flash moze vise od html-a 5, neka baci oko na ovu stranicu: http://www.chromeexperiments.com/

Zasad ovo radi samo sa webkit engineom (konkretno sa Google Chrome-om, ali i sa Safarijem), medjutim neki demoi rade i sa firefoxom.

Za 3D djindje potrebna je dostojna graficka kartica (chrome nece ni enableati webgl ako nemate nvidijin vlasnicki driver pod linuxom, no to se moze zaobici tako da otvorite about:flags i ukljucite opciju "Override software rendering list" (ako ni onda nece, pokrenuti google-chrome sa opcijom --enable-webgl)). Naravno, ako imate nepodrzanu graficku karticu/driver, neki demoi nece raditi (kod mene na gallium 0.4 driveru za ATi Radeon X1600 dosta njih radi bez problema).

HTML5 FTW!
Eto nas na prici koju sam pricao par stranica ispred.
Da bi dao kvalitet koji flash ima, eto sta mu sad sve najednom treba. To je ono što sam pricao. Sve je to lepo i bajno na početku, ali kasnije ispliva mnogo što šta na površinu. No dobro pljujmo flash kolko nam srce ište. I nešto što moram da napomenem, flash kao flash je zamenljiv, ali program u kome se izrađuju flash filmovi je cisto savrsenstvo kolko je jednostavan i lak za upotrebu. Retko koji program pruža takve mogućnosti, sa npr tolko malo znanja, i to je ono zašto se meni flash dopada. E sad kad bi se to moglo npr u macromedia flashu napraviti film, pa ga snimiti kao HTML5 i da radi odlično, ili još bolje ceo sajt, e to bih bogme jaaaaaaaako podržao. Jer to bi bilo čisto savršenstvo (a kolko sam čuo neko ima baš to u planu :zvizdi možda s zato i odustali od mobilnih ...)
DoDo

Post Postao/la DoDo »

gMajstor je napisao/la: Eto nas na prici koju sam pricao par stranica ispred.
Da bi dao kvalitet koji flash ima, eto sta mu sad sve najednom treba. To je ono što sam pricao. Sve je to lepo i bajno na početku, ali kasnije ispliva mnogo što šta na površinu. No dobro pljujmo flash kolko nam srce ište.
Rekoh Zasad.
HTML5 je jos daleko od standardizacije pa ga jos uvijek ne podrzavaju svi browseri. Osim toga, htio bih vidjeti flash aplikaciju koja iscrtava 3D scenu, a da radi sa sugavim open source driverima (one koje ja dosad vidjeh ne rade ni sa vlasnickim driverima kak spada - osim na windowsima).
gMajstor je napisao/la:I nešto što moram da napomenem, flash kao flash je zamenljiv, ali program u kome se izrađuju flash filmovi je cisto savrsenstvo kolko je jednostavan i lak za upotrebu. Retko koji program pruža takve mogućnosti, sa npr tolko malo znanja, i to je ono zašto se meni flash dopada. E sad kad bi se to moglo npr u macromedia flashu napraviti film, pa ga snimiti kao HTML5 i da radi odlično, ili još bolje ceo sajt, e to bih bogme jaaaaaaaako podržao. Jer to bi bilo čisto savršenstvo (a kolko sam čuo neko ima baš to u planu :zvizdi možda s zato i odustali od mobilnih ...)
To je stvar programa, a ne flash-a. Vjeruj mi, cim se HTML5 standardizira pojavit ce se more aplikacija za izradu html5 sadrzaja. Adobe Dreamweaver vec i sad dosta toga podrzava, a cini mi se da ce i Adobe Flash uskoro omoguciti export u HTML5.
Odgovori