Sada je: 06 pro 2019, 22:17.
Rasprave u vezi Linux aplikacija.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Imam jedan manji problemčić na pc-u ( mint 17.1 cinnamon, 64 bit ) sa web preglednikom chrome ( google ).

U administratorskom računu se u chromeu unutar adresne trake krivo prikazuje putanja, a kada se prebacim u standardni linux račun onda je prikaz u chromeu onakakav kakav i treba biti. U firefoxu je ok u oba računa , a problemčić je vezan samo uz chrome. Prilažem i sliku da bude jasnije kaj me mori, pa ako netko ima ideju kako tome doskočiti.

slika


:-D

Edit by bertone - naslov
Zadnja izmjena: Max Bunker; 27 ožu 2015, 20:25; ukupno mijenjano 1 put/a.
Max Bunker
Max Bunker
:nee zašto otvarati Chrome i ostale aplikacije sa root dozvolama? :sokiran
(ako sam dobro shvatio?)
Možda razumijem takvu potrebu, ali to ne pomaže - onda je bolje dići Live distru.

(Neka me neko ispravi ako griješim - pa onda sorry na offtopic)
Avatar
Postovi: 1795
Postovi: 1795
Pridružen/a: 15 sij 2014, 09:37
Lokacija: Zaljev svetaca
Podijelio/la zahvalu: 68 puta
Primio/la zahvalu: 177 puta
Spol:
OS: Leap 15 / Linux Mint 19
Yep nebi trebao otvarati takve stvari pod rootom, root se koristi smo kad je potreban, neke razumne aplikacije se odbijaju pokrenuti pod rootom.

Ako je jedina razlika root račun, onda je i tvoj problem vezan za to. Pokušaj jos pod običnim userom preko su/sudo otvoriti chrome, da vidiš dali se i tamo pojavljuje; ja sam sad ovo pokušao i pod root premisijama mi pokazuje isti URL bar kao i kod običnog usera.

Teško da će ti netko oko ovoga pomoći jer je malom broju ljudi tako nešto potrebno.
kk
Postovi: 60
Postovi: 60
Pridružen/a: 30 stu 2014, 16:38
Podijelio/la zahvalu: 3 puta
Primio/la zahvalu: 5 puta
Spol: M
OS: Gentoo
Kako reče i većina, kakav Chrome pod rootom?! Čemu, uopće? A što se tiče tog "problema", to nije nikakav problem, veza je svejedno enkriptirana. ;)
Arch Linux Install Script
Hash Checker
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.

I've seen some idiots back in my days but you man... you're special!
Avatar
Moderator
Postovi: 6244
Moderator
Postovi: 6244
Pridružen/a: 13 stu 2010, 21:12
Lokacija: /hrvatska/split/.../9/7
Podijelio/la zahvalu: 266 puta
Primio/la zahvalu: 323 puta
Spol: M
OS: Arch MATE/Xfce
Poz @Max. Ovo nema veze sa tvojim problemom ali da ti napišem zašto ne želim koristiti Google Chrome preglednik. Nakon instalacije Google Chrome preglednika kada me pita dali želim da mi bude defaultni preglednik ja stavim oznaku da "NE ŽELIM". Naravno da mi Firefox nakon toga u postavke/preferirane aplikacije/internet stoji kao defaultni preglednik. Ali kada otvorim U.C.Softvera i želim da odem na neku stranicu neke aplikacije to otvara Google Chrome bez obzira što mi je prije instalacije Googla to otvarao Firefox. Istu stvar radi i preko wine-a. Nadam se da si shvatio što ja vidim kao problem kod Googla. Ako ja kažem "NE" onda je to "NEEEEEEEEEEE". Google Chrome moje "NEEEEE" ne poštiva i zbog toga ga ja ne koristim.
Htio bih još da budem "fer" i da kažem da je Google Chrome definitivno najbrži web preglednik što sam koristio ali ima neoprostivu grešku.
Ovu grešku je radio na Xubuntu 12.04, 12.10, 13.04, 13.10, 14.04. Nisam ga želio isprobavati previše na drugim Linux distrama

Pozz
Zadnja izmjena: NoMaam; 26 ožu 2015, 19:02; ukupno mijenjano 2 put/a.
Sinko moj, vidiš što ti je život ....
Avatar
Postovi: 788
Postovi: 788
Pridružen/a: 30 ruj 2013, 12:12
Podijelio/la zahvalu: 41 puta
Primio/la zahvalu: 38 puta
Spol: M
OS: Xubuntu 19.10
Vjerujem da se nismo dobro razumjeli:

Znači, ne otvaram ja chrome pod root ovlastima, nego govorim o chromeu pokrenutom unutar administratorskog acounta, znači onaj account koji se kreira kad se instalira linux, i chrome pokrećem običnim dvoklikom a ne sa root ovlastima.

uz taj administratorski račun imam kreiran i standardni account i kada se ulogiram u njega onda chrome dobro prikazuje putanju. Zaba kaže da bi prikaz trebao biti onako kako je kod mene u standardnom računu a ne onako skraćeno kako mi je u administratorskom računu....
Max Bunker
Max Bunker
Kol'ko se ja razumin u kunpire, to je pire, a to je kunpir. Ilitiga, administratorski account je zapravo root account, a kad nešto pokreneš iz root accounta, pokrenuo si kao root. :zvizdi
Ima i ona domaća; nije go*no nego se pas po*ra. :-D
Arch Linux Install Script
Hash Checker
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.

I've seen some idiots back in my days but you man... you're special!
Avatar
Moderator
Postovi: 6244
Moderator
Postovi: 6244
Pridružen/a: 13 stu 2010, 21:12
Lokacija: /hrvatska/split/.../9/7
Podijelio/la zahvalu: 266 puta
Primio/la zahvalu: 323 puta
Spol: M
OS: Arch MATE/Xfce
Kada pokrenem nešto kao root onda u popisu procesa piše da je korisnik 'root' a kada samo dvokliknem onda uz firefox proces piše ime korisnika, bez obzira kaj sam u administratorskom računu. Tako i tako za svaku bitniju aplikaciju traži zasebni upis root lozinke bez obzira kaj sam ja u admin racunu. To kaj sam u admin računu ne znači da se sve pokrece sa root ovlastima...

No ovo kod mog chroma je vezano samo uz chrome, jer sam sad instalirao i chromium, te se i u njemu ispravno prikazuje kao i u firefoxu.....

Da sam u windowsima prvo bih posumnjao na pishing malwer, srećom sam na linuxu
:-)
Max Bunker
Max Bunker
Ako san išta uspija skontat.. :-D Jel ti samo uđeš u root account (ne administratorski, toga nema na linuxu) ili se ulogiraš kao root? I zašto bi te to uopće brinulo (kako se prikazuje) kad je u oba slučaja katanac zelen (enkriptirana veza)?
Arch Linux Install Script
Hash Checker
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.

I've seen some idiots back in my days but you man... you're special!
Avatar
Moderator
Postovi: 6244
Moderator
Postovi: 6244
Pridružen/a: 13 stu 2010, 21:12
Lokacija: /hrvatska/split/.../9/7
Podijelio/la zahvalu: 266 puta
Primio/la zahvalu: 323 puta
Spol: M
OS: Arch MATE/Xfce
Pravite zbrku :hmm
@Max Bunker
Ti imaš dva napravljena računa/dva korisnika, drugog si dodao kasnije, ali oni jednako imaju prava ako pokreneš su. Za prvog korisnika kojeg si napravio još u instalaciji ti stoji kao da je "administrator" ali nije, root je administrator.
Avatar
Postovi: 1795
Postovi: 1795
Pridružen/a: 15 sij 2014, 09:37
Lokacija: Zaljev svetaca
Podijelio/la zahvalu: 68 puta
Primio/la zahvalu: 177 puta
Spol:
OS: Leap 15 / Linux Mint 19

Na mreži
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.