Kada sam instalirao Open Office, skužio sam da u njemu nema Times New Roman fonta i njemu sličnih, zaputio sam se ka rješenju i pronašao ga putem jednostavne komande u terminalu!
sudo apt-get install msttcorefonts
Restartajte Open Office i to je to!
Microsoft Office fontovi u Open Office-u !
Moderator/ica: Moderatori/ce
- ipernar
- Spol: M
- Kontakt:
Microsoft Office fontovi u Open Office-u !
"Microsoft asks us to imagine a world with no walls. Well then why would we need Windows?"
- Suko
- Site Admin
Re: Microsoft Office fontovi u Open Office-u !
Čudno da Mint nema MS fontove.
A ima toliko toga predinstalirano.
Nije da su zaštićeni pa da ih ne smije staviti.(Osim Tahome)
A ima toliko toga predinstalirano.
Nije da su zaštićeni pa da ih ne smije staviti.(Osim Tahome)
- Markec
Neželim zvučati kao netko, umjesto da koristimo MS fontove kaj se nitko nije sjetio da se naprave bolji jednostavniji i ugodniji fontovi koje bi stavili pod GPL ?
- 4ndY
- Moderator
- Kontakt:
Ima takvih na toneMarkec je napisao/la:Neželim zvučati kao netko, umjesto da koristimo MS fontove kaj se nitko nije sjetio da se naprave bolji jednostavniji i ugodniji fontovi koje bi stavili pod GPL ?
(btw RH je sponzorirao nastanak Liberation fontova - ekvivalentna MS-ovim core truetype fontovima po metrici; također FreeType je slobodna alternativa truetypeu)
Što se tiče distribucije MS-ovih fontova - nije mi jasna baš problematika: http://corefonts.sourceforge.net/faq8.htm (posredna distribucija je zabranjena?)
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Imas Ms fontove u mintovom 'Software Manager'-u pod 'Feature Applications' di su ti stvari koje se najcece instaliraju po mintovcima...ipernar je napisao/la:Kada sam instalirao Open Office, skužio sam da u njemu nema Times New Roman fonta i njemu sličnih, zaputio sam se ka rješenju i pronašao ga putem jednostavne komande u terminalu!
sudo apt-get install msttcorefonts
Restartajte Open Office i to je to!
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
iako je ovaj topic star,nikako ne mogu podnijeti te ružne razmrljane fontove.
Znam neko će reć instaliraj MS fontove ali ne...
jel ima neki program za linux sa kojim se mogu uzradit cleartype fontovi ili možda neki postoje?
Znam neko će reć instaliraj MS fontove ali ne...
jel ima neki program za linux sa kojim se mogu uzradit cleartype fontovi ili možda neki postoje?
I am the one and only....