Evo instalirao Arch na virtual machine i kada hoću bootati samo mi se ispisuje GRUB, cijeli ekran pun riječi "GRUB", kako da to riješim ?
btw: intalirao sam grub prema ovome, instalacija za GPT
Sada je: 27 sij 2021, 23:43.
Moderator/ica: Moderatori/ce
29 post(ov)a
•
Stranica: 1/3. • 1, 2, 3
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
uzmi neki live cd i preko njega moš instalirat grub, tako da ima načina 

Shicy je napisao/la:uzmi neki live cd i preko njega moš instalirat grub, tako da ima načina
kako? Probao sam uz ovo pa mi nije htjelo ni bootati.
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
nisam nikad to radio, osim sa Debianom i sve sam rješavao na ovaj način:
pokrenem debian live cd, odaberem Advanced options -> Rescue mode -> odgovorim na par pitanja, odabereš root particiju koja već je - > reinstall grub -> odaberem /dev/sda
pokrenem debian live cd, odaberem Advanced options -> Rescue mode -> odgovorim na par pitanja, odabereš root particiju koja već je - > reinstall grub -> odaberem /dev/sda
haha, hvala ali nije mi to pomoglo jer sve moram upisivati, a uz "grub-install" treba ići još parametara a kako još nisam dobro upoznat s time neznam kojih sve i kako sve podesiti, probat ću opet preko LiveCD-a pa javim kako je prošlo.
evo problem:
http://upload.slike.com/slike/4B3qZ.png
pa treba otvarati link
btw, Shicy, ništa ni preko CD-a
http://upload.slike.com/slike/4B3qZ.png
Maksimalna dopuštena širina slike je 900 piksela.
pa treba otvarati link
btw, Shicy, ništa ni preko CD-a
mozak mi ne radi najbolje u ovu uru, ali mislim da moraš bootati live cd, chrootati se u svoju instalaciju i onda tako reinstalirati grub...
nadam se da će naletit netko pametniji...
nadam se da će naletit netko pametniji...
ma jesam, znate valjda da prvo probam riješiti kako znam, pa google koji u ovom slučaju nije dao puno rezultata za "grub prints all over screen" pa tek onda dođem na forum
Ma to ti je jer virtualku koristiš 
Nego, preko LiveCD-a si chrootal i reinstaliral grub? i pokrenul grub-mkconfig?
I, ima li koji specifični razlog zbog čega GPT particioniranje?

Nego, preko LiveCD-a si chrootal i reinstaliral grub? i pokrenul grub-mkconfig?
I, ima li koji specifični razlog zbog čega GPT particioniranje?
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Jesam, napravio sam grub.cfg sa "grub-mkconfig", kako rekoh išao sam prema ovome: https://wiki.archlinux.org/index.php/GRUB2 (osim ostalih načina). GPT jer mi je bilo po defaultu od prijašnje instalacije jedne od distri (neznam sad ni koja je bila) pa sam nastavio sa GPT.
29 post(ov)a
•
Stranica: 1/3. • 1, 2, 3
Na mreži
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.